Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Primus_Gladius
Nov uporabnik

Nakup rabljenega AUDI A4

Napisal/-a Primus_Gladius To nov 01, 2011 6:18 pm

Zadnji Petek v Oktobru so mi v Budimpešti ukradli Avto ( Seat IBIZA 1.4 TDI ) in ta manjši
dogodek mi je malenkost zakompliciral življenje,
med drugim, sem sedaj primoran kupiti novo ( Rabljeno ) vozilo.

Prisegam na Nemško AUDI Tehnologijo.
Tudi moja ibiza je imela AUDI Motor in moram rečt, da je z rednim
vzdrževanje delal kot švicarska ura, pa še smešno nizko porabo je imela.
Sedaj pa sem se odločil za nakup AUDI A4 z dieselskim motorjem, od letnika 2004 naprej.

Proračun imam okoli 8000€. Razlog zakaj pišem na tem forumu pa je

1. Zanima me na kaj moram biti pozoren pri nakupu rabljenega Audija? ( Poleg standardnih zadev )

2. Če slučajno kdo prodaja lepo ohranjenega in vzdrževanega Audija A4. z dieselskim motorjem in ročnim menjalnikom?

3. Kaj je potrebno storiti, na sevisu če vozilo ima čez 180.000 km? ( Poleg standardnega velikega servisa ).

Že v naprej se zahvaljujem vsem ki si bodo vzeli čas in mi pomagali z pametnim nasvetom

EDIT (mod): v prihodnje piši normalne poste - torej brez celotnega odebeljenga teksta in povečanih črk.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Nakup rabljenega AUDI A4

Napisal/-a King1 To nov 01, 2011 6:41 pm

Primus_Gladius je napisal/-a:Prisegam na Nemško AUDI Tehnologijo.
Tudi moja ibiza je imela AUDI Motor
in moram rečt, da je z rednim
vzdrževanje delal kot švicarska ura, pa še smešno nizko porabo je imela.
[/i]

Oprosti ampak 1.4 tdi glih ni audijev motor a ne? ;) Je kr vw-jev kolikor jast vem.

lp

p.s. uspešen nakup.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 01, 2011 7:11 pm

Če ti ne bi ukradli avta (sožalje!!), bi bil to en smešnejših postov zadnje čase. AUDI? Ne, hvala! Motor pa morda Škodin? Delajo ga kje - na Poljskem?

Je pa en večjih kršev iz VAG-a in ker je iz VAG-a, je vseeno dobil nagrado kot "engine of the year" v svoji kategoriji. Robatemu, tresavemu in glasnemu 1.9 TDI so enostavno odrezali eno četrtino in če je že prej bil tako neuglajen/glasen, si lahko misliš, kakšen je šele, ko dela samo po treh cilindrih!
Takole pravijo o njem (precej blizu splošnega mnenja): "ko da vozis traktor od prije 50 godina. stvarno uzas od masine. tromo smece s tri cilindra . ko da vozis ursusa.".

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore To nov 01, 2011 7:13 pm

Če že hočeš Audija evo enega lepega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5227956&show=1
(p.s. poglej še kakšno drugo znamko )
;)

Uporabniški avatar
Primus_Gladius
Nov uporabnik

Nakup rabljenega AUDI A4

Napisal/-a Primus_Gladius To nov 01, 2011 8:03 pm

Hvala za nasvete

Kar pa se tiče mašine v Ibizi Tale je mela Audijev motor. Avto je bil letnik 2007 in moj je bil iz serije v katero so začeli vgrajevati te motorje.

Vidim da AUDI ni preveč popularen glede na dosedanje poste

Sej gledam tud druge opcije,

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore To nov 01, 2011 8:12 pm

Primus_Gladius je napisal/-a:Hvala za nasvete

Audi je zelo popularen, vendar v tem cenovnem razredu najdeš tudi kaj boljšega :D

Uporabniški avatar
Primus_Gladius
Nov uporabnik

Napisal/-a Primus_Gladius To nov 01, 2011 8:30 pm

mmikolj je napisal/-a:
Primus_Gladius je napisal/-a:Hvala za nasvete

Audi je zelo popularen, vendar v tem cenovnem razredu najdeš tudi kaj boljšega :D

Vem ja Sej gledam tud VW. ( Golf al pa Pasat )
BMW al pe Mercedes mi ne dišijo najblj :) - - - - Sicer pa mamo vsi
svoje - - - - želje glede avta ki ga želimo, nekateri prisegajo celo na Trabanta :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 01, 2011 8:32 pm

Primus_Gladius je napisal/-a: Kar pa se tiče mašine v Ibizi Tale je mela Audijev motor...

Kateri motor 1.4? PD trivaljnik ali kaj drugega? Kolikor vem, drugega ni bilo. In zakaj se ti zdi, da je to Audijev in ne VW ali Škodin?
Sicer pa je A4 malo drugačna pesem od tiste Ibize, a plačal boš znamko in ne ohranjenosti (za svoj denar bi dobil več pri kakšnem Mondeu npr). Pomembna je ohranjenost in pri tem ti želim dosti uspeha/sreče (pa čim manj šob zamenjat).

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To nov 01, 2011 8:51 pm

mah čudno da ne reče, da je motor od bugattija. pa sej temu 1.4 nič ne fali, pač ima svoj značilen zvok, ki spominja na 6 cilindrskega :!:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Primus_Gladius
Nov uporabnik

Napisal/-a Primus_Gladius To nov 01, 2011 9:33 pm

esem je napisal/-a:
Primus_Gladius je napisal/-a: Kar pa se tiče mašine v Ibizi Tale je mela Audijev motor...

Kateri motor 1.4? PD trivaljnik ali kaj drugega? Kolikor vem, drugega ni bilo. In zakaj se ti zdi, da je to Audijev in ne VW ali Škodin?
Sicer pa je A4 malo drugačna pesem od tiste Ibize, a plačal boš znamko in ne ohranjenosti (za svoj denar bi dobil več pri kakšnem Mondeu npr). Pomembna je ohranjenost in pri tem ti želim dosti uspeha/sreče (pa čim manj šob zamenjat).

Ja trivaljnik je bil Zdi pa se mi zato ker je na veliko pisalo AUDI 1.4 TDI, mel je VW podvozje ( Od Polota ) in pa kok vem "Španski dizajn".

Prvo sem vozu Pejčka :)

Pol sem vozu sem JUGO Koral 55 z dvojnim frgazerjem :D :D :D

Golf Enka Diesel ( Nobeni problemi )

Vozu sem KIA Sephio ( Perfekten avto ), grajen kot tank - preverjeno

Fiat Bravo ( Sem ga vzel sam zato ker sem poznal lastnika ( Nobenih problemov, čeprav je bil FIAT )

POL pa sem narajmui na FORDA raj si v kolen zvrtam lukno kot da mam spet Mondeota ( Sploh z diesel mašino ) - - Velik sem namreč na cesti - - -
Vsake dva mesca je bil pri mehaniku, vse je blo praktično obnovljeno, pol pa naenkrat
mašina do konca zaribala, tako da sem še cel motor rabu menjat. Da ne govorim o problemih z elehtriko. FORD pa po
določenih letih ma vlke probleme z štromom, da ne govorim o drugih stvareh. Amerikanc ni več to kar je bil

Nato sem ga prodal in kupu novo SEAT Ibizo in me je do prejšnjega Petka perfektno služila.

Sem bral Ruske forume glede Audija in tam se avto res stestira glede na njihove ceste pa vremenske razmere.
Do sedaj sem zasledil le pritežbe glede enega tipa motorja 1.8
Drugače pa folk nima nobenih pripomb - - -

Pri večini avtov pa se tko dostikrat plača sam znamka Pol pa je tle na vagi čigavo znamko bo človek plačal, kar pa se tiče ohranjenosti pa je dost odvisno
tud od sreče pa da prav čas naletiš na pravo ponudbo in jo zagrabiš. Sigurno pa mi se gre najbolj za ohranjenost. AUDI je na prvem mestu potem pa
VW. . . . . Nemc je le Nemc :D

Pa hvala

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To nov 01, 2011 9:56 pm

Primus_Gladius je napisal/-a:t. AUDI je na prvem mestu potem pa
VW. . . . . Nemc je le Nemc :D

Pa hvala

:lol:
Vidim, da si nehal sprelmjat avtomobilizem konec 90-ih :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 01, 2011 10:27 pm

Ima fant kr prav; audi je pač audi..... =P

esem je napisal/-a:

Kateri motor 1.4? PD trivaljnik ali kaj drugega? Kolikor vem, drugega ni bilo. In zakaj se ti zdi, da je to Audijev....

naj me hudič vzame, tudi sam se razmišljal od kod mu neki "Audi 1,4 tdi" ampak dejansko se je ta motor pojavil prvo v A2 in nato šele v drugih modelih, od tod mu verjetno, da je motor audijev, pa še na bloku so bili verjetno "krogi" - ampak na ta zgrešeni model, smo verjetno vsi že pozabili....
Zadnjič spremenil sašo5, dne To nov 01, 2011 10:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 01, 2011 10:32 pm

@Primus_Gladius: Glede na to, da kupuješ ali 1.9 TDI ali 2.0 TDI, bi ti toplo priporočil, da se čim bolje seznaniš s številnimi težavami povezanimi z 2.0 TDI motorjem (na forumu je že ogromno napisanega glede teh motorjev, tudi katere verzije so dobre in katere kvarljive!). Mogoče boš potem malce spremenil svoje mnenje o nekaterih avtih, kot nadavtih. In ravno tak pristop s tvoje strani je zmotil nakatere uporabnike, kar si ti razumel kot nepriljubljenost Audija - kar sploh ne drži!

Je pa človeški um nadvse zanimiv, predvsem njegova ozkost in nefleksibilnost - čeprav s Fiatom nisi imel težav si vseeno moral dodati, da se ni kvaril čeprav je bil Fiat, na drugi strani pa si z nemškim avtom (Ford) imel ogromno težav a še vedno pišeš Nemc je Nemc. No verjamem, da ko se boš seznanil in poglobil v težave raznoraznih avtov (torej znamk) spremenil svoje mnenje in ugotovil, da so avti prav vseh znamk polni raznoraznih napak.

P.S. Tega 1.4 razglašaš kot da je ne vem kaj, samo zato ker je gor pisalo Audi, motor pa je (meni osebno) drvarnica, in te mine vso veselje do vožnje. Od treh valjev sicer drugega ne moreš pričakovati, porabi pa res malo - to je pa vse.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 01, 2011 10:56 pm

lizard je napisal/-a:@Primus_Gladius: Glede na to, da kupuješ ali 1.9 TDI ali 2.0 TDI, bi ti toplo priporočil, da se čim bolje seznaniš s številnimi težavami povezanimi z 2.0 TDI motorjem (na forumu je že ogromno napisanega glede teh motorjev, tudi katere verzije so dobre in katere kvarljive!). Mogoče boš potem malce spremenil svoje mnenje o nekaterih avtih, kot nadavtih. In ravno tak pristop s tvoje strani je zmotil nakatere uporabnike, kar si ti razumel kot nepriljubljenost Audija - kar sploh ne drži!

Je pa človeški um nadvse zanimiv, predvsem njegova ozkost in nefleksibilnost - čeprav s Fiatom nisi imel težav si vseeno moral dodati, da se ni kvaril čeprav je bil Fiat, na drugi strani pa si z nemškim avtom (Ford) imel ogromno težav a še vedno pišeš Nemc je Nemc. No verjamem, da ko se boš seznanil in poglobil v težave raznoraznih avtov (torej znamk) spremenil svoje mnenje in ugotovil, da so avti prav vseh znamk polni raznoraznih napak.

P.S. Tega 1.4 razglašaš kot da je ne vem kaj, samo zato ker je gor pisalo Audi, motor pa je (meni osebno) drvarnica, in te mine vso veselje do vožnje. Od treh valjev sicer drugega ne moreš pričakovati, porabi pa res malo - to je pa vse.

Če bi bil jest moderator, bi ti zdej za to izjavo podelil karton!! Pa še oznako o nekredibilnosti zraven!
Ford ni nemc...Ford je amerikanc!! Tako kot Renault ni turk, niti dolenjc....je pač Francoz...pa fiat ni Srb..ampak je Italijan... :evil:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 01, 2011 11:06 pm

V redu je, zdaj se pa lahko malce pomiriš in zadihaš, mogoče vzameš tudi kak Persen. Kajti take reakcije so povsem nepotrebne.

Zelo dobro vem, da je Ford ameriška znamka, ampak dela evropski Ford povsem svoje (zelo evropsko naravnane) avte, tudi v vseh katalogih o znamkah je v oklepaju evropskega Forda zraven napisano Nemčija. Zato je to, da sem napisal da gre za nemški avto (in ne nemško znamka) povsem resnično dejstvo.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 01, 2011 11:14 pm

Ejejejejejej....torej..vozim v španiji narejenga fokusa...torej je to španc al je po tvoje nemc?Ali pa...tvoja mama vozi s-max-a narejenga v belgiji...torej je belgijc? :roll:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany To nov 01, 2011 11:16 pm

Res ne razumem, v vsaki temi isto. Človek se je odločil za audija ali vwja, ni potrebno zopet izražati svoje subjektivne naklonjenosti/nenaklonjenosti določeni znamki, prosil je le, da se mu pomaga pri izbiri, torej audija ali vw. Pa se opravičujem za off.

Glede a4 vem le toliko; brat ima 2005 letnik karavana 1.9 TDI, dela ko urca, pospeški in vse kar je povezano z hitrostjo je super. Glede popravil je odvisno kako je avto bil prej vzdrževan, vem da je v zadnjem letu menjal sprednje luči in zadnjo levo, ter nekaj zaradi tresenja ko je vozil v ovinek. :)
Zadnjič spremenil zany, dne To nov 01, 2011 11:29 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 01, 2011 11:16 pm

@trijoadijo: Preberi post, ki sem ga popravil še predno si nanj odgovoril - vsaka naslednja smet pa bo izbrisana.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 01, 2011 11:32 pm

lizard je napisal/-a:@trijoadijo: Preberi post, ki sem ga popravil še predno si nanj odgovoril - vsaka naslednja smet pa bo izbrisana.

Jest sem svoj post oddal, ko si ti še sanjal o jaguarju...popravil si ga kasneje. In še vedno: Ford je amerikanc..V evropi ima še vedno amerikanc glavno besedo in ne nemc....tako kot francoz na dolenjskem. So ti ta dejstva jasna?

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a diamant72 To nov 01, 2011 11:51 pm

offtopic ... torej Opel je tudi "amerikanc"? :lol:
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 24 gostov