V tem postu bom za primerjave uporabljal citroenove modele, ker so mi poznani, sem si jih že ogledal v salonu in preštudiral cenik ...nisem pa vezan na francoze ali proti kaki znamki.
V naslednjem letu pri nas pričakujemo prvi naraščaj in bomo tako trije. V bistvu sploh še nimamo predstave kaj vse nas čaka, ampak odločili smo se, da bo naš pižo 206 v pol leta zamenjan za kaj bolj prostornega in primernega mladi družini. Proračun je nekako med 13 in 17 tisoč in če kaj ostane tudi prav. Kupilo se bo definitivno novo saj smo kar navajeni kupovati nove avte za v povprečju 8 let. Glede na slednje se zna zgoditi tudi to, da bomo po treh ali štirih letih lahko v tem avtu tudi kot štiričlanska posadka. Ker se z ženo voziva v službo skupaj v isti kraj (na dan 50km v obe smeri, 18 tisoč na leto) bo to edini družinski avto.
Moje razmišlanje: všečni so C4, Berlingo, C4grandPiocaso... in pri upoštevanju proračuna 13-17k hitro ugotoviš, da večji kot je avto manj opreme si lahko privoščiš, manjši kot je avto bolj je lahko napokan z sladkorčki in še ena stvar, za velik avto kot sta C4grandPiocaso in Berlingo je bolj smotrn dizel motor, za npr. C4 ali Golfa pa ne, kar konkretno obremeni/razbremeni ceno avta. C4grandPiocaso za 17k je tako lahko dobro opremljen bencinar ali pa slabo opremljen dizl. C4 bencinar že za dobrih 15k ima skoraj vse na spisku vključno BT za telefon, senzorji spredi zadi, e-parkirna... Vožnja z C4 je tudi precej drugačna kot npr z Berlingom, sicer ni športnik a razlika v vožnji avtov teh dveh razredov je občutna.
...zanimajo me izkušnje in mnenja tistih, ki ste že (bili) v situaciji v kateri bom jaz naslednje leto. Ima kdo npr Golfa kot edini avto pri hiši in enega ali dva otroka, kjer je eden še v vozičku? A sploh ostane kaj prostora v prtljažniku ko se vanj da voziček za dojenčka? Kakšno je sploh obdobje, ko rabiš tak voziček preden je za malega dovolj "marela" kot sem slišal da rečejo sedalnim vozičkom... ?
...dva prijatelja: prvi z kangoojem pravi: "ni ga čez to, da daš voziček nezložen v prtljažnik zapreš in si", drugi (res da še brez otrok) z bmw serije 1 pravi, "pa kaj pa je to, podreš zic, razdreš voziček, daš gor trugo in se vsaj voziš v Avtu"...
...ah ja, cajta je še dost, neki bomo že nagruntal