Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zan0088
Nov uporabnik

Prvi avto

Napisal/-a zan0088 Če nov 17, 2011 7:56 pm

Pozdravljeni

sm nov tle pa pisem da izvem kaksn avto prporocate za prvi avto.
iscem manjsi avto naprimer fiat stilo in podobni
iscem za okrog 3000€, letnik nad 2000

Bi bil vesel kaksnga nasveta in kaksnga avto.net linka :)

lp

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Re: Prvi avto

Napisal/-a dottore Če nov 17, 2011 8:15 pm

Oj!

Nekaj mojih predlogov:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5301863&show=1 -Peugeot 406
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5209173&show=1 -Peugeot 206

Zdej pa še en predlog, ki se ti bo morda zdel celo smešen, ampak vseeno. Med pregledovanjem oglasov sem videl tega Audija http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5355663&show=1 in se mi že pošteno cedijo sline. :D

Veliko sreče pri nakupu!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če nov 17, 2011 8:43 pm

Audi a4 1.8 Turbo

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5231522&show=1

Glavni na vasi! Pa čipaš lahko na 180 konjev! pa pokažeš vsem geekom sredinski prst na semaforju z maminim 206. Veliki plus so temne šipe, lahko sexaš kjerkoli hočeš, to je pa tudi pomembno pri prvem avtu, obvezno temna stekla.

ali pa megane dci:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5330376&show=1

šparovček in dosti avta za solidni denar. Veliko opreme, ta je že spuščen pa platišča.

moje mnenje kako mora bit prvi avto.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Če nov 17, 2011 8:59 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Audi a4 1.8 Turbo

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5231522&show=1

Glavni na vasi! Pa čipaš lahko na 180 konjev! pa pokažeš vsem geekom sredinski prst na semaforju z maminim 206. Veliki plus so temne šipe, lahko sexaš kjerkoli hočeš, to je pa tudi pomembno pri prvem avtu, obvezno temna stekla.

ali pa megane dci:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5330376&show=1

šparovček in dosti avta za solidni denar. Veliko opreme, ta je že spuščen pa platišča.

moje mnenje kako mora bit prvi avto.

:lol:

zan0088
Nov uporabnik

Napisal/-a zan0088 Če nov 17, 2011 9:30 pm

Hvala za predloge
tut tegale megancka sm ze gledu ja :)
U prvem postu sm pa pozabu oment da iscem dizl auto - relacija vsak dan 150km :)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če nov 17, 2011 10:16 pm

Nevem zakaj mi deluje da je tega megana mel mlad divjak :D

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 17, 2011 10:32 pm

Samo eni ste pa res smešni, uporabnik napiše da kupuje prvi avto, in vi mu pod "rit" ponudite 120-150 konjičkov. In potem se pa zgražate na temo nesreče :huh:
Raje človeku svetujte avto, ne pa trugo na kolesih. Na forumi so vozniki, ki ne ločijo antifriza od vitreksa vi pa njemu dajete pod haubo 150 konjev
Pa brez zamire
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL Če nov 17, 2011 11:03 pm

zan0088 je napisal/-a:Hvala za predloge
U prvem postu sm pa pozabu oment da iscem dizl auto - relacija vsak dan 150km :)
Kakšno velikost avtomobila pa iščeš?

Bolj Clio-Punto varianta, mogoče Megane-Astra ali večje?

Sam bi za prvi avto, in glede na št.kilometrov iskal kakšnega srednjevelikega dizla z okoli 100 konji.

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc Če nov 17, 2011 11:16 pm

lancia hf je napisal/-a:Samo eni ste pa res smešni, uporabnik napiše da kupuje prvi avto, in vi mu pod "rit" ponudite 120-150 konjičkov. In potem se pa zgražate na temo nesreče :huh:
Raje človeku svetujte avto, ne pa trugo na kolesih. Na forumi so vozniki, ki ne ločijo antifriza od vitreksa vi pa njemu dajete pod haubo 150 konjev
Pa brez zamire

Če se mene upraša število konjev niti ni tako odvisno od števila nesreč kakor ljudje mislijo. Ubit se da tudi z nekim švoh avtom, pri kakšnem prehitevanju še lažje, poleg tega imajo močnejši avti navadno več opreme, tudi kar se tiče pasivne in aktivne varnosti.
Avtorju teme: Na hitro sem malo pogledal, mogoče kaj v to smer?: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5342918&show=1

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če nov 17, 2011 11:22 pm

Te alfice so mi že od nekdaj všeč pa 1.9 JTD motor je čisto dost sicer sem vozič čipanega ampak vseeno, super takoj bi menjal za corollo če bi vedel da se nebo motor al pa turbina usula-imam slab občutek kaj govorijo o alfah, če pa ga kdaj premagam pa je kandidat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 17, 2011 11:48 pm

Bawc je napisal/-a:Če se mene upraša število konjev niti ni tako odvisno od števila nesreč kakor ljudje mislijo. Ubit se da tudi z nekim švoh avtom, pri kakšnem prehitevanju še lažje, poleg tega imajo močnejši avti navadno več opreme, tudi kar se tiče pasivne in aktivne varnosti.

Pa saj ravno to je to, ko se mladi vozniki zanašajo na to, (saj imam varen avtomobil) ali ogromno voznikov, ko misli da se avto z ABS-om prej ustavi. In to so glavni razlogi za nesreče mladih voznikov. Ima razno opremo, pa neve da ta samo približno pomaga, ne pa kot večina misli da rešuje.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc Če nov 17, 2011 11:54 pm

Tile JTD mopedi so zelo kul, kakor sem slišal so problemi drugje, podvozje, razne malenkosti, elektronika, na tak način, ni pa to s prve roke. :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 18, 2011 12:06 am

crxdelsol je napisal/-a:Te alfice so mi že od nekdaj všeč pa 1.9 JTD motor je čisto dost sicer sem vozič čipanega ampak vseeno, super takoj bi menjal za corollo če bi vedel da se nebo motor al pa turbina usula-imam slab občutek kaj govorijo o alfah, če pa ga kdaj premagam pa je kandidat.

to pa govorijo taki ki je niso nikoli imeli.Jaz mam Mareo z takim motorjem in ja res je zdaj za vikend bom montiral že osmi motor,ker noben ne zdrži več kot 4 mesece.Yebi ga italjan pač,pa iz armature sem tud vse lučke ven pobral da mi ne svetijo.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Pe nov 18, 2011 1:35 am

Bawc je napisal/-a:Tile JTD mopedi so zelo kul, kakor sem slišal so problemi drugje...

slišal a nič vedel
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe nov 18, 2011 11:43 am

čare je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Te alfice so mi že od nekdaj všeč pa 1.9 JTD motor je čisto dost sicer sem vozič čipanega ampak vseeno, super takoj bi menjal za corollo če bi vedel da se nebo motor al pa turbina usula-imam slab občutek kaj govorijo o alfah, če pa ga kdaj premagam pa je kandidat.

to pa govorijo taki ki je niso nikoli imeli.Jaz mam Mareo z takim motorjem in ja res je zdaj za vikend bom montiral že osmi motor,ker noben ne zdrži več kot 4 mesece.Yebi ga italjan pač,pa iz armature sem tud vse lučke ven pobral da mi ne svetijo.

:bow
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Pe nov 18, 2011 12:40 pm

tiguan je napisal/-a:
čare je napisal/-a:

:bow

Čare, jaz bi potem sklepal, da je s tabo nekaj narobe. Sonček, tebe pa sploh ne bom komentiral.

zan0088
Nov uporabnik

Napisal/-a zan0088 Pe nov 18, 2011 4:56 pm

BigL je napisal/-a:
zan0088 je napisal/-a:Hvala za predloge
Kakšno velikost avtomobila pa iščeš?

Bolj Clio-Punto varianta, mogoče Megane-Astra ali večje?

Sam bi za prvi avto, in glede na št.kilometrov iskal kakšnega srednjevelikega dizla z okoli 100 konji.

Nekaj takega, ceprav konji niso lih pomembni tut ce jih je 150 sej verjetno mam v glavi dost poslihtan kje lahk potegnem pa kje ne se tut ukvarjam z hitrostnostnimi sporti :)
Drugac pa ja srednjevelik kao Slito-Megane-Astra...3000€...dizl... pa da nej bi bla masina 'na dobrem glasu'. Naprimer od cliota 1.6 16V je zlo na slabem... od stilota je podvozje...uglavnem iscem en tak avto k ne popije dost in mi ga ne bo treba h mehaniku pelat ze nasledn tedn :)

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Pe nov 18, 2011 5:16 pm

Kupuješ avtomobil pa ne veš kaj bi kupil? Res ne razumem. Kupiš tisto kar si želiš, kar ti je všeč,...! Ne pa, da sprašuješ druge kaj naj si kupiš.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Pe nov 18, 2011 6:03 pm

zan0088 je napisal/-a: Naprimer od cliota 1.6 16V je zlo na slabem...

Mi prosim poveš v kateri gostilni si to slišal? Ker renoji nekih problemov z bencinarji nimajo, razen kake vžigalne tuljave, kar je pa problem pri skoraj vsakem bencinarju.

zan0088
Nov uporabnik

Napisal/-a zan0088 Pe nov 18, 2011 6:15 pm

89gasper je napisal/-a:Kupuješ avtomobil pa ne veš kaj bi kupil? Res ne razumem. Kupiš tisto kar si želiš, kar ti je všeč,...! Ne pa, da sprašuješ druge kaj naj si kupiš.

Kdo pa je reku da ne vem kaj bi kupu? Kokr vids ti pise 'predlogi'. In ce si vsaj mal inteligentn, tja do iq80, (kar ocitno nisi) bi razumel da js vem kaksn avto bi imel ce gledamo vizualno.
Ni pa vse samo v izgledu, ampak je velik vec v sami kvaliteti vozila (sploh za rabljenega), za kar sem predvideval, da se na avto-forumu spoznate vsaj na naslednje alineje:
- katera masina je dobra iz katerga letnika
- katera ma vecje serijske napake -
- kateri avti se hitro kvarijo itd.
Znano seveda mi je da noben rablen avto ni ne vem kako zelo dober, zato sem pa vprasu za predlog, da ne bi na kaksno kripo naletu.
Upam, da razumes? :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov