Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Badzo
Stalni uporabnik

Passat 1.8TSI

Napisal/-a Badzo Po nov 21, 2011 7:24 pm

Pozdravljeni!

Zanima me kako se dotični motor obnese - težave, cena servisov ipd?

To gre za enak motor kot v A4 1.8TFSI ali sta to različna motorja?

Lp

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: Passat 1.8TSI

Napisal/-a SašoP To nov 22, 2011 11:08 am

Sm pelju Golfa s tem motorjem če je to 1.8 161 KM, sam da je biu z DSG menjalnikom. Avto gre kr solidno tako na AC kokr po navadnih cestah, poraba mislm da je bla okol 8,5 litrov, sam pr takmu motorju se morš zavedat da čim ga mau stisneš si takoj na 12+. Drugač pa odkr ga je meu kolega ene 2 leti, ni blo z motorjem nobenih problemov, edin z menjalnikom je meu eno sranje sam ti vrjetn ročni menjalnik gledaš

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To nov 22, 2011 4:42 pm

Poraba je nepomembna pri tem avtu. Vožen bo izključno po mestu in recimo 8-10x na leto realcija 500km+ (morje, službena pot, izlet) - okvirno 15-20k km letno. Po mestu pa tako ali tako 10-11L/100 ne uide.
Tako je, gleda se v kombinaciji z ročnim menjalnikom.

Zanima me če so kakšne znane težave, če so kake znane napake na temu motorju, ker kogarkoli se vpraša vsi dajejo negativna mnenja. Od prepričevanj da bi bilo bolj pametno vzet 2.0TDI do tega da naši mehaniki na VW nimajo pojma o bencincih - kar pa niti ni težko verjet in mogoče le ni bučka, glede na to da vsi kupujejo samo dizle.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP To nov 22, 2011 5:29 pm

Js osebno bi velik rajš uzeu 1.8 TFSI pa pust ti une k pravjo da noben to nezna popravlat pa nevem kaj, sej to ni neko čudo k je učeri vn pršlo.Uni k so pa dajal negativna mnenja me pa prou zanima kok jih je mel ta avto da to lahko povejo iz prve roke? Js sm meu 2.0 TDI pa ti lahko povem, da če nardiš 50k km, boš zamenju usaj eno šobo, vztrajnik če pa nimaš sreče pa še kej kšno turbino al pa glavo itd. Drugač pa če znaš nemško, poglej na kakšne vw forume tm se da marsikej zvedt

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To nov 22, 2011 5:40 pm

SašoP je napisal/-a:Js osebno bi velik rajš uzeu 1.8 TFSI pa pust ti une k pravjo da noben to nezna popravlat pa nevem kaj, sej to ni neko čudo k je učeri vn pršlo.Uni k so pa dajal negativna mnenja me pa prou zanima kok jih je mel ta avto da to lahko povejo iz prve roke? Js sm meu 2.0 TDI pa ti lahko povem, da če nardiš 50k km, boš zamenju usaj eno šobo, vztrajnik če pa nimaš sreče pa še kej kšno turbino al pa glavo itd. Drugač pa če znaš nemško, poglej na kakšne vw forume tm se da marsikej zvedt

V tem primeru sploh ne gre za osebno izbiro al pa kakršnokoli izbiro, ker dizl ne pride za passata v poštev tako ali pa drugače :) Avto bo vožen čez teden 4km v eno stran ob 7-8h zjutraj in okrog 15-16h nazaj po isti poti po centru Ljubljane. Se pravi 8km na dan za v službo in nazaj, potem pa razna skakanja v BTC ipd, pa jaz včasih avto še vzamem. Za vikend pa včasih izlet, včasih samo po štacunah. V glavnem večina kilometrov bo narejenih po mestu, potem pa kaka službena pot, pot na morje (Grčija) in to je to. Ne vem jaz osebno v dizlu vidim samo minus - DPF ipd, glede na to da bo avto večino časa vožen mrzel.

Bom malo še po nemškem forumu pobrskal, hvala za idejo :!:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To nov 22, 2011 5:42 pm

SašoP je napisal/-a:Js sm meu 2.0 TDI pa ti lahko povem, da če nardiš 50k km, boš zamenju usaj eno šobo, vztrajnik če pa nimaš sreče pa še kej kšno turbino al pa glavo itd.

Evo jaz ti pa lahko iz osebnih izkušenj povem, da se da narediti 200.000km z 2.0TDI PD 16V tip BKD letnik 2005 (od 70.000km dalje čipan na ca. 180KM) brez najmanjše mehanske okvare. Vse na avtu je še tovarniško, od vztrajnika, sklopke, komplet motorja (turbina, glava, šobe,itd itd.), podvozja... ;) S tem, da še vedno veselo kleplje naprej :D

1.8TFSI/TSI sem vozil v Superbu in je motor v redu. Zelo tih, ogromno navora v nizkih obratih, moči ne primanjkuje. Poraba je zelo solidna. Servisi so pa smešno poceni v primerjavi s TDI-ji na račun veliko cenejšega olja.

Za te kilometre (do 25.000km) bi ga jaz vsekakor vzel. Za striktno mestno vožnjo pa bi bil še bolj primeren atmosferski 2.0 FSI. ;)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To nov 22, 2011 8:00 pm

peroRS je napisal/-a:
SašoP je napisal/-a:Js sm meu 2.0 TDI pa ti lahko povem, da če nardiš 50k km, boš zamenju usaj eno šobo, vztrajnik če pa nimaš sreče pa še kej kšno turbino al pa glavo itd.

Evo jaz ti pa lahko iz osebnih izkušenj povem, da se da narediti 200.000km z 2.0TDI PD 16V tip BKD letnik 2005 (od 70.000km dalje čipan na ca. 180KM) brez najmanjše mehanske okvare. Vse na avtu je še tovarniško, od vztrajnika, sklopke, komplet motorja (turbina, glava, šobe,itd itd.), podvozja... ;) S tem, da še vedno veselo kleplje naprej :D

1.8TFSI/TSI sem vozil v Superbu in je motor v redu. Zelo tih, ogromno navora v nizkih obratih, moči ne primanjkuje. Poraba je zelo solidna. Servisi so pa smešno poceni v primerjavi s TDI-ji na račun veliko cenejšega olja.

Za te kilometre (do 25.000km) bi ga jaz vsekakor vzel. Za striktno mestno vožnjo pa bi bil še bolj primeren atmosferski 2.0 FSI. ;)

Tudi mene skrbi tisti T pri 1.8 - sploh glede na to da je avto vožen po mestu predvsem, prestavljanje pa tudi pri mrzlem ni ravno domače opravilo :roll: :evil: . Samo dejstvo je pa tako: danes ni novega passata z atmosfercem, tudi pri drugih znamkah se vse giblje okrog TSI-jev, TCe-jev, Turbo in podobnih. Poleg vsega tega pa še: 2.0FSI ni ravno preveč poskočen v passatu.

Superba si imel testnega?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To nov 22, 2011 8:21 pm

Badzo je napisal/-a:Tudi mene skrbi tisti T pri 1.8 - sploh glede na to da je avto vožen po mestu predvsem, prestavljanje pa tudi pri mrzlem ni ravno domače opravilo :roll: :evil: .
Samo dejstvo je pa tako: danes ni novega passata z atmosfercem, tudi pri drugih znamkah se vse giblje okrog TSI-jev, TCe-jev, Turbo in podobnih. Poleg vsega tega pa še: 2.0FSI ni ravno preveč poskočen v passatu.

Superba si imel testnega?

2.0FSI nisem predlagal, ker bi me skrbela turbina pri 1.8TFSI-ji, ampak zato, ker so rabljeni Passati bencinarji večinoma s tem motorjem in je izbira večja.
Nisem zasledil, a ti kupuješ rabljen ali nov avto? :?: Če nov, potem itak 2.0FSI odpade. ;)

Za 2.0FSI-ja v Passatu nimam izkušenj, v Octavii in stari VW Jetti pa se je dobro obnesel. Sploh glede na to da nima turbine, je precej prožen in ne zahteva veliko prestavljanja, razen pri bolj agresivni vožnji. Kar se tiče zmogljivosti je ob boku staremu 1.8T s 110kW ;)

Superba pa sem imel testnega ja. Prvi primerek s tem motorjem, ki je prišel v Slovenijo (junija 2008) :)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To nov 22, 2011 8:57 pm

peroRS je napisal/-a:2.0FSI nisem predlagal, ker bi me skrbela turbina pri 1.8TFSI-ji, ampak zato, ker so rabljeni Passati bencinarji večinoma s tem motorjem in je izbira večja.
Nisem zasledil, a ti kupuješ rabljen ali nov avto? :?: Če nov, potem itak 2.0FSI odpade. ;)

Za 2.0FSI-ja v Passatu nimam izkušenj, v Octavii in stari VW Jetti pa se je dobro obnesel. Sploh glede na to da nima turbine, je precej prožen in ne zahteva veliko prestavljanja, razen pri bolj agresivni vožnji. Kar se tiče zmogljivosti je ob boku staremu 1.8T s 110kW ;)

Superba pa sem imel testnega ja. Prvi primerek s tem motorjem, ki je prišel v Slovenijo (junija 2008) :)

Avto se kupuje nov. :)

Mogoče veš še za ka primerek superba z dotičnim motorjem, pa da je testni?

V Lj, kolikor sem uspel preklicat, nima noben niti superba niti passata z dotičnim motorjem. :roll:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To nov 22, 2011 9:18 pm

Badzo je napisal/-a:

V Lj, kolikor sem uspel preklicat, nima noben niti superba niti passata z dotičnim motorjem. :roll:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4992302&show=1

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac To nov 22, 2011 9:22 pm

peroRS je napisal/-a:
Badzo je napisal/-a:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4992302&show=1

http://www.porscheinterauto.net/sl/Vozi ... 75543.html

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To nov 22, 2011 9:39 pm

Hvala obema za linke, ampak jih že imam.
So mi pa oboji natvezili da avta nista registrirana in da jih je nemogoče dobit na testno vožnjo.

Bom jutri še enkrat probal poklicat.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP Sr nov 23, 2011 10:39 am

@peroRS ja sej js sm tut iz lastnih izkušenj povedu, pa vprašanje kaj bi blo če bi jih naredu 200k kok dnarja bi not zmetu :? Zdj sm se tega sranja rešu hvala bogu :D

@badzo nevem a si se odloču samo za 1.8 TFSI, al še mau gledaš kako pa kaj? Js k sm zdele kupovou sm isku 2.0 TFSI, to je res zakon motor sam k nism nč pametnga takrat najdu zase. Tko da mogoče bi tut še mal u tej smeri pogledu, pa tut izbira je takoj večja.

LP

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr nov 23, 2011 12:54 pm

Ja odločitev je kar za 1.8. Mislim da je več kot dovolj za mestno cjazenje in pa tudi čisto dovolj za na AC. 2.0TFSI je cena višja, registracija višja, pravtako kasko, poraba je verjetno malček višja. Ne vem 2.0 je verjetno zanimiva igrača, ampak vseeno zahteva svojo ceno, ki pa je za ta način vožnje po mojih ocenah previsoka.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr nov 23, 2011 4:00 pm

Badzo je napisal/-a:za ta način vožnje po mojih ocenah previsoka.

Če bi bil malo zloben, bi rekel, da je za ta način vožnje v redu tudi 1,4 :twisted:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr nov 23, 2011 7:13 pm

1.4 TSI je modra izbira.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr nov 23, 2011 11:40 pm

Modra, dokler ne prideš do sledečih problemov:
-ni opcije ga dobit v kobinaciji z Highline paketom, kar je zelo močan faktor in najpomembnejši faktor
-performance - pospešek do 100, končna je slabši kot pri obstoječem avtu - nazaj se ne bo šlo, kvečjemu na boljše (ampak ni nekih zeloo velikih razlik, tako da sem ga tudi gledal, ampak je izpadel zaradi paketa opreme)
-subjektivno: enostavno 1.4 meni ne paše v passata. Itak pa če se že zmeče toliko v tak avto 2k eur na 30k eur podlage ni veliko
sploh gledano da se avto kupuje za nekje 10-12let.

Ne vem 1.4 se mi zdi mogoče prešvoh in mi nekako ne paše v avto, poleg tega še komplikacija z opremo, 1.8 se mi zdi ravno tisto pravo v tem avtu. Ne potroši bistveno več od 1.4, je pa občutno bolj zmogljiv in tudi na AC dokaj naložen mirne duše potuješ s 150-160. Saj z 1.4 se tudi da, ampak verjetno manjka malo.
2.0 je pa že malenkost preveč. Se mi zdi 1.8 "najbolj modra" odločitev glede na zmogljivosti/ceno/stroški.

Največji problem je pa v tem, ker v naši butalski sloveniji se kupuje samo še dizle (ker se ogromno prišpara - vsak me vpraša koliko km in po odgovoru da okoli 20k km je že v ponudbi 2.0TDI, noben pa ne vpraša kako se pride do te številke) in noben ne upa registrirat bencinca za testnega. In je nemogoče sprobat tako 1.4 kot 1.8. Tako da se je potrebno zanest na papir in izkušnje iz nemškega foruma..

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz Če nov 24, 2011 11:21 am

Živjo. Js ko sem kupoval avtomobil (PEUGEOT 508 SW) so mi tudi vsi svetovali vzami dizla blablabla, ampak sem imel približno iste poti kot jih imaš ti, se pravi mesto cca 8km v eno stran pa šopingi pa potem kakšen daljši izlet pa morje pa to, tako da na leto cca 15.000 km naredim. Js sem vztrajal pri bencinerju (1.6 THP 156 km) in mi ni niti malo žal, ker sem z avtomobilom res zelo zadovoljen gre tudi s 1500 obrati kot po maslu, potegne super, zelo je tih in pa malo ima tistega športnega zvoka ko ga pritisneš, ne pa tisti traktorski zvok...da mi ne bo kdo zameril sem pač pristaš bencinerjev :D . Lahko ti tudi povem za mojo porabo...v mestu je res nekje 10-11 l lahko tudi kakšen deci več (prejšnji megane 1.6 16 v grandtour mi ni dosti manj pil po mestu), če se res s celim tankom samo po mestu voziš, kar se pa tiče ostalega, pa smo pred cca 2 mesecema odšli na izlet v bohinj ter bled (avtocesta tempomat na 140 sem ga pa tudi vozil med 140-190 km/h) pa sem imel porabo 7,4 l, kar se mi zdi kar ugodno v bistvu manj kot pa z meganom. V glavnem js sem s svojim turbo bencinarjem izredno zadovoljen, upam samo do bo tako ostalo še naprej (kljub temu da imam 5 letno garancijo).
LP!
Tomaž
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če nov 24, 2011 11:39 am

@tommaazz: o porabi mi je popolnoma jasno da bo 10-11L ker je taka tudi sedaj pri dinamični vožnji - se pravi potegneš, da loviš semaforje ipd, kar pa itak poznaš če se voziš po mestu ;) sicer se ga da imet v mestu tudi okoli 8L/100 pa še manj, ampak to je zvečer, ko je prazna cesta itd. Po službi v konici pa če drugega ne, tudi če si pri vožnji ekonomičen, je veliko stanja in porabe bencina za to, da moor sploh teče.

Kako se drugače obnese dotični THP? Na AC pri 150 ga je še vedno dovolj? Si mogoče bil kaj pozoren, koliko ima recimo obratov v 6 prestavi pri 130?

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz Če nov 24, 2011 12:41 pm

Ja avto res fajn potegne. Dejansko si kar hitro na 190 km/h, končna bi pa naj bila po homologaciji cca 220 km/h, sicer še nisem sprobal, ker si ne upam oops , bo pa sigurno držalo ker še ima rezerve pri 190 km/h. Do 180-190 je kr hitro potem pa gre malo počasneje. Smo se pa 4 odrasli peljali v Ljubljano in je šlo brez problema 190 km/h, tako da sem res presenečen kako super gre avto-zame več kot dovolj oz. še preveč, je pa pri prehitevanjih fajn :D (mislim da ima passat 1.8 TSI iste pospeške kot moja 508-ka---cca 8,8 do 100km/h). Pri 130 km/h je se mi zdi v 6. prestavi ima motor cca 2300 u/min tako da motorja skoraj ne slišim, je pa malo moteč piš vetra, ki pa se sliši :D , pa tudi pri višjih hitrostih je avto presenetljivo tih, res sem nenormalno zadovoljen z njim pa še fuuuul mi je všeč, pač avto, ki sem si ga želel.
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov