SašoP je napisal/-a:Js osebno bi velik rajš uzeu 1.8 TFSI pa pust ti une k pravjo da noben to nezna popravlat pa nevem kaj, sej to ni neko čudo k je učeri vn pršlo.Uni k so pa dajal negativna mnenja me pa prou zanima kok jih je mel ta avto da to lahko povejo iz prve roke? Js sm meu 2.0 TDI pa ti lahko povem, da če nardiš 50k km, boš zamenju usaj eno šobo, vztrajnik če pa nimaš sreče pa še kej kšno turbino al pa glavo itd. Drugač pa če znaš nemško, poglej na kakšne vw forume tm se da marsikej zvedt
SašoP je napisal/-a:Js sm meu 2.0 TDI pa ti lahko povem, da če nardiš 50k km, boš zamenju usaj eno šobo, vztrajnik če pa nimaš sreče pa še kej kšno turbino al pa glavo itd.
peroRS je napisal/-a:SašoP je napisal/-a:Js sm meu 2.0 TDI pa ti lahko povem, da če nardiš 50k km, boš zamenju usaj eno šobo, vztrajnik če pa nimaš sreče pa še kej kšno turbino al pa glavo itd.
Evo jaz ti pa lahko iz osebnih izkušenj povem, da se da narediti 200.000km z 2.0TDI PD 16V tip BKD letnik 2005 (od 70.000km dalje čipan na ca. 180KM) brez najmanjše mehanske okvare. Vse na avtu je še tovarniško, od vztrajnika, sklopke, komplet motorja (turbina, glava, šobe,itd itd.), podvozja...S tem, da še vedno veselo kleplje naprej
![]()
1.8TFSI/TSI sem vozil v Superbu in je motor v redu. Zelo tih, ogromno navora v nizkih obratih, moči ne primanjkuje. Poraba je zelo solidna. Servisi so pa smešno poceni v primerjavi s TDI-ji na račun veliko cenejšega olja.
Za te kilometre (do 25.000km) bi ga jaz vsekakor vzel. Za striktno mestno vožnjo pa bi bil še bolj primeren atmosferski 2.0 FSI.
Badzo je napisal/-a:Tudi mene skrbi tisti T pri 1.8 - sploh glede na to da je avto vožen po mestu predvsem, prestavljanje pa tudi pri mrzlem ni ravno domače opravilo![]()
.
Samo dejstvo je pa tako: danes ni novega passata z atmosfercem, tudi pri drugih znamkah se vse giblje okrog TSI-jev, TCe-jev, Turbo in podobnih. Poleg vsega tega pa še: 2.0FSI ni ravno preveč poskočen v passatu.
Superba si imel testnega?
peroRS je napisal/-a:2.0FSI nisem predlagal, ker bi me skrbela turbina pri 1.8TFSI-ji, ampak zato, ker so rabljeni Passati bencinarji večinoma s tem motorjem in je izbira večja.
Nisem zasledil, a ti kupuješ rabljen ali nov avto?Če nov, potem itak 2.0FSI odpade.
![]()
Za 2.0FSI-ja v Passatu nimam izkušenj, v Octavii in stari VW Jetti pa se je dobro obnesel. Sploh glede na to da nima turbine, je precej prožen in ne zahteva veliko prestavljanja, razen pri bolj agresivni vožnji. Kar se tiče zmogljivosti je ob boku staremu 1.8T s 110kW![]()
Superba pa sem imel testnega ja. Prvi primerek s tem motorjem, ki je prišel v Slovenijo (junija 2008)
Badzo je napisal/-a:
Avto se kupuje nov.![]()
Mogoče veš še za ka primerek superba z dotičnim motorjem, pa da je testni?
V Lj, kolikor sem uspel preklicat, nima noben niti superba niti passata z dotičnim motorjem.
peroRS je napisal/-a:Badzo je napisal/-a:
Avto se kupuje nov.![]()
Mogoče veš še za ka primerek superba z dotičnim motorjem, pa da je testni?
V Lj, kolikor sem uspel preklicat, nima noben niti superba niti passata z dotičnim motorjem.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4992302&show=1
Badzo je napisal/-a:za ta način vožnje po mojih ocenah previsoka.
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov