Forum spremljam že kar nekaj let, ampak do sedaj nisem objavil še nobene teme, tako da upam da bo vse OK

Dnevno delam vsaj 60 km, nekaj pa tudi še med vikendi in seveda nekajkrat na leto še na morje. Torej vprašanje št. 1: Naj kupim dizla ali ne? V mislih sem sicer imel kupiti dizla, zaradi manjše porabe in tako manjših sprotnih stroškov, ampak sem nekaj dni nazaj govoril s serviserjem, kateri mi je svetoval, naj vseeno raje kupim bencinarja, saj je za dizla to še vedno premalo kilometrov, da se dizli pozimi zelo pozno ogrejejo, dražji servisi in tako naprej. Vaše mnenje?
Zaradi službe iščem karavana, po možnosti bolj velikega, v mislih pa sem imel predvsem Opel Astro, Opel Vectro, Ford Mondeo, mogoče še kakšnega. Ti avti so mi nekako tudi všeč. Od avta bi rad, da ima klimo, servo volan, zimske gume, pa mogoče ne preveč kilometrov, s tem mislim predvsem, da bi bilo čim manj vzdrževanja. Glede na to, da se za to količino € dobijo letniki predvsem 1998/99, je težko verjetno, da bom dobil tak avto kot sem ga opisal. Vseeno pa me zanimajo vaši predlogi, kateri avto je bolj zanesljiv, kateri ima cenejše servise, manjšo porabo, boljše vozne lastnostni, kakšne so hibe teh avtom in podobno??
Sem imel že namen kupiti Opel Astro, 2.0 dizel, letnik 1999, pa me je serviser odvrnil od nakupa, saj mi je rekel, da je pri teh letnikih in prevoženih kilometrih velika verjetnost, da bo v dokaj kratkem času potrebna menjava Bosh pumpe, kar pa stane 2500 € (njegove besede). Koliko je dejansko resnice v tem? Verjetno je vse res, ampak kaj pa ostali avtomobili? Ne bi rad kupil avto za tak razmeroma majhen denar, potem pa bi imel same stroške. Ali se vam zdi bolje, da dodam še kakšnega tisočaka in kupim mlajši avto z manj kilometri? Katerega?
Upam da mi boste pomagali pa hvala že vnaprej!
LP