Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Nejko
Novinec

Fluence za 13.950.

Napisal/-a Nejko Sr nov 23, 2011 3:45 pm

Zanima me vaše mnenje o Fluencu. Namreč, oče se je zagrel zanj in mu dizelskega ponujajo za 13.950 z kar dobrim paketom opreme, ki vključuje avtomatsko klimo in ESP, kar je pri prevozu vnukov ključno... :)

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Re: Fluence za 13.950.

Napisal/-a Atrox Sr nov 23, 2011 4:10 pm

Smo ga glih v službi dobili in sem ga nekajkrat peljal. Avto je totalno brez duše.. občutek imaš, da si v malo daljšem cliu. Ni neke posebnosti, neke določene karakteristike, da bi avto izstopal. Enostavno se mi zdi, da so pri renaultu vzeli dele, ki jih niso porabili pri cliu in meganu in so samo naredili poceni laguno. To šparanje se pozna recimo pri prtljažniku, ki je za tako velik avto enostavno premajhen, da ne govorim o placu na zadnjih sedežih. Pa še 110 konjski dizel, ki sem ga vozil ne gre nikamor, za primerjavo, moj 90 konjski C4 bolj potegne kot ta renaultov dizel. Je pa res da je Fluence eden izmed najcenejših limuzin naprodaj, ampak ta cenenost se zelo pozna.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr nov 23, 2011 4:13 pm

če bi jaz bil v tej situaciji bi še zagovoto šel pogledat cruzeja

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4983188&show=2

ti novi renaulti me nekako odvrnejo z vso (čez čas škripajočo) plastičnostjo odznotraj, ki nekako ne sodi v leto 2011. za dizle ne vem, pri bencinarjih je pa tečno menjavanje prestav do šeste kjer je hitrost za prestavitev v šesto že 65km/h. pa to si ja skoz na menjalniku !

14.000€ je veliko denarja. preveč da ne bi šel na testne vožnje tudi z drugimi znamkami.

in ne, nisem proti renaultu saj imamo doma kar 2.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Sr nov 23, 2011 10:21 pm

V bistvu je bil tudi Cruze v opciji, vendar nas je vse skupaj odvrnilo nesmiselno pogojevanje opreme...če hočeš (recimo) avtomatsko klimo moraš vzeti najdražji paket opreme, poleg tega pa je 120kw, kolikor jih ima v Cruzu diesel absolutno preveč. Prav tako pa sta tudi Octavia in Jetta dražji....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 23, 2011 10:59 pm

Če ga do zdaj ni nič zmotilo pri tem skropucalu, potem bo očitno vredu za njega. Če lahko napraska še dobrega tisočaka zraven, pa toplo priporočam Octavio ali pa recimo Ceed-a SW, sta vseeno malo bolj "resna" od teh j**c.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Sr nov 23, 2011 11:29 pm

tommy me res zanima kolkkrat si vozil tega fluenca da lahko daš mnenje da je skropucalo oz ''j**c''?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 23, 2011 11:59 pm

tadej92 je napisal/-a:tommy me res zanima kolkkrat si vozil tega fluenca da lahko daš mnenje da je skropucalo oz ''j**c''?

Vozil sem Megana, to je pa slabše, oblika ni ravno nek presežek, iz boka tudi zgleda visok, kot da ga proizvaja Dacia, veliko pa pove tudi njegov izvor. Če več testov poda podobno mnenje, to tudi nekaj šteje. Kolikokrat si ga ti vozil in katero konkurenco si probal? Cena je nizka z razlogom, pač je slabši celo od Megana.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Če nov 24, 2011 12:30 am

Vozil ga nisem, sej zato pa tud ne pišem oz blatim po vsem kar mi na zunaj ni všeč, ti ga pa očitno opisuješ oziroma pljuvaš zgolj na podlagi zunanjosti tak da nevem kolk je kaj kredibilno da je to j**c oz. skropucalo.. zdaj se boš pa spet počutil užaljenega, pa zasmetil še eno temo.. se umikam iz teme, samo hočem ti povedat da ne pljuvaj po vsem če še niti sedel nisi v takem avtu.. lp

ps. danes očitno če avto ni drag za svoj razred in opremo, in če ga nima skor vsak drug slovenček je klump

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 24, 2011 12:45 am

Kdo pravi, da nisem sedel v njem? Pljuvam po njem na podlagi tega, izgleda, turškega porekla in predvsem testov. V tem razredu sem pa od novih/novejših vozil Golfa 6, Focusa II FL, Astro, Megana, C4 I, sedel oz. vozil se pa praktično v vseh predstavnikih tega razreda in to je v primerjavi z naštetimi pač skropucalo, cena pa temu primerna.

Sicer imaš pa tudi v tej temi mnenje iz prve roke, ki to potrjuje. Se opravičujem, če sem te užalil s tem, da kritiziram enega izmed Renault-jev.

P.S.: Sicer sem pa že takoj povedal, da če ga nič ne moti, je očitno zanj dovolj dober avto, vseeno pa priporočam konkurenco, ker tistih 10% več tudi ni tako velika razlika za občutno boljši avto.
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če nov 24, 2011 12:55 am

Za ta denar dobiš vrhunski avto Golf 6 z 3 vrati, izredno dinamično notranjostjo, ki se je nikoli neboš naveličal, za dodaten grip poskrbijo (na sliki vidne) kovinske mrežice na sedežih, ki jih lahko tudi po želji odstraniš in jih uporabiš kot predpražnik za hišo, če pa se ti znuca prestavna ročica jo še vedno lahko menjaš z tisto od golfa 4 ker je še vedno ista na pogled-vrjetno tud cena:
Slika

Pri fluencu pa dobiš res dolgočasno notranjost (ki se je boš naveličal prvi dan)
Slika

5 vrat (mislim kaj ti bodo??)

NOT, z golfom pa pridobiš statusni simbol med kmeti iz višjeležečih krajev in približno 8 do 9l nižjo porabo kot pri renoju če boš mel dizla.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če nov 24, 2011 1:06 am

~toMmy~ je napisal/-a:
tadej92 je napisal/-a:tommy me res zanima kolkkrat si vozil tega fluenca da lahko daš mnenje da je skropucalo oz ''j**c''?

Vozil sem Megana, to je pa slabše, oblika ni ravno nek presežek, iz boka tudi zgleda visok, kot da ga proizvaja Dacia, veliko pa pove tudi njegov izvor. Če več testov poda podobno mnenje, to tudi nekaj šteje. Kolikokrat si ga ti vozil in katero konkurenco si probal? Cena je nizka z razlogom, pač je slabši celo od Megana.

Ta avto izhaja iz Turčije in je v osnovi RAZVIT za turški trg. Zato, so materiali cenejši, končna obdelava slabša in avto pod povprečjem. Dvignjen je zaradi namembnosti: Turčija=slabše ceste. Lahko ti ga v avtohiši "znižajo" za 4cm. Po tem posegu avto zgleda neprimerno bolje.
Oblika je čisto normalna, ni ne grd ne lep, v končni fazi noben VW ni presežek (in ja doma sta dva renoja, kupuje se VW, ampak zmotijo me pa ljudje kot si ti, ki pljuvajo okorg, v resnici pa vse kar imajo je tist oskubljen golf V z najšvohnejšim možnim dizlom pa še tega se kupi za male pare iz osme roke).
To da primerjaš ta avto z golfom/meganom je nesmisel. Je golf limuzina? Ni!
Avto niti ni namenjen, da bi konkuriral meganu/golfu/astri. Zato je primerjava brezpredmetna in nesmiselna. Megane na eni strani delan za težko zahteven in prefinjen okus evropejčka v hlačah na rob in na drugi strani fluence delan in RAZVIT za balkanski trg za nezahtevnega, poraščenega hrusta z nekaj šmira za nohti.

Kar se tiče pa avta: ne vem kaj se dobi za ta denar, vem pa da svoje čase je bila octavia 1.2TSI 14444eur. Sicer brez ESPja pa vseeno.
Lahko pa povem, da so prednji sedeži dokaj slabi (tako sedalni del, kot tudi bočna opora).Prostora na zadnjih sedežih je dovolj, ni ga pa v izobilju. Pri prtljažniku zmoti ozka odprtina in pa vodila, ki se "pospravijo" v prtljažnik. pri natovarjanju moraš biti kar pazljiv. drugače je prtljažnik normalno velik.
PO eni strani je poceni avto, po drugi pa ni spet tako zelo poseni zadeva. Je dizel nujno potreben? Enako vprašanje za limuzino?
Ni poceni, je pa skorajda edina limuzina za ta denar z dizlom in tem rangom opreme. Karkoli drugega gledaš je takoj 15-16k eur

~toMmy~ je napisal/-a: Pljuvam po njem na podlagi tega, izgleda, turškega porekla in predvsem testov. V tem razredu sem pa od novih/novejših vozil Golfa 6, Focusa II FL, Astro, Megana, C4 I, sedel oz. vozil se pa praktično v vseh predstavnikih tega razreda in to je v primerjavi z naštetimi pač skropucalo, cena pa temu primerna.

Na podlagi testov pljuvat je butasto. Test je izvajal nekdo in ta nekdo nisi ti in niti ni to avtorjev oče, kajne!?
Odgovor na primerjavo maš zgoraj.
Da ga pa pljuvaš ker je turški - halo!? Je za to kaj slabši? Včasih se je gledalo samo da je made in Japan bog ne daj od kineza. Danes pa gledamo da je made in riževa dežela, ker so ponavadi od rižojedca stvari bolje izdelane kot kje drugje. In obstaja malo morje stvari ki so od kitajca boljše kot od koga drugega. Stopi malo ven iz hiše, ker te stene preveč omejujejo

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 24, 2011 8:31 am

Hahaha, Badzo, kapo dol! :D Torej se strinjava, da če očetu avto ustreza, naj ga kupi, se strinjava, da je delan za turški trg in je na drugem nivoju kot avti delani za evropski trg, podkrepil si mojo tezo glede pomankljivosti s konkretnimi primeri, tudi ti se sprašuješ o nujnosti (v tem primeru ne ravno najbolj praktične) limuzine, omenjaš azijce in tudi sam sem predlagal korejskega karavana delanega za evropski trg, pa še kaj bi se našlo in ob vsem tem mi vseeno ogorčeno nasprotuješ! :D

Ne razumem pa, da ste pripravljeni sprejet marsikatero pomankljivost v primerjavi s HB-jem iz iste hiše, le zato ker gre za LIMUZINO. Ja in kaj je tako svetega, če gor nabijejo prtljažnik z ozko odprtino in nerodnimi nosilci, da ni sploh nobene primerjave s HB-ji?
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 24, 2011 8:48 am

crxdelsol je napisal/-a:Za ta denar dobiš vrhunski avto Golf 6 z 3 vrati, izredno dinamično notranjostjo, ki se je nikoli neboš naveličal, za dodaten grip poskrbijo (na sliki vidne) kovinske mrežice na sedežih, ki jih lahko tudi po želji odstraniš in jih uporabiš kot predpražnik za hišo, če pa se ti znuca prestavna ročica jo še vedno lahko menjaš z tisto od golfa 4 ker je še vedno ista na pogled-vrjetno tud cena:
Slika

Pri fluencu pa dobiš res dolgočasno notranjost (ki se je boš naveličal prvi dan)
Slika

5 vrat (mislim kaj ti bodo??)

NOT, z golfom pa pridobiš statusni simbol med kmeti iz višjeležečih krajev in približno 8 do 9l nižjo porabo kot pri renoju če boš mel dizla.

A tist polivinil na sedežih je dodatna oprema :lol:
Za 15 jurčkov še vedno dobiš okto http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5244516&show=1

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Če nov 24, 2011 9:14 am

V turciji slabse ceste kot pri nas? Ste prepricani? V sloveniji imamo najslabse ceste v vzhodnem bloku do ukrajine, pa se tam se zadnje dve leti vse glavno prenavlja tako, da bodo slabse samo se v ruziji in uzbekistanu in ostalih *.stanih. Vam pa politiki perejo mozgane o zgodbi o uspehu.

Ce kje potrebujemo terensko podvozje je to v sloveniji in taksni avtomobili kot nalasc za nas.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če nov 24, 2011 9:17 am

Jaz ga ne bi kupil, ker imam za volanom obupen občutek, ampak je to stavr podsameznika. Za 14k je to verjetno edina dizelska limuzina razen Cruzeja, če mu je všeč naj ga kupi, saj ga bo on vozil?!?!

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če nov 24, 2011 9:18 am

@Ban

Dobiš, brez tempomata, dizla, avtomatske klime, ne vem ali fluence ima prostoročno kartico? Ima ta oktavija z linka elektrificirane vse šipe?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če nov 24, 2011 9:48 am

@belkaena Točno tako, človek gleda 4v dizelsko lmuzino z avt. klimo, ESPjem... Če že ponudite kakšno alternativo naj bo vsaj podobnih karakteristik kot jih ima trenuten izbranec. Treba je povedat, da za 14k s takšno opremo in motorizacijo, bo bolj težko kje drugje dobil kaj primerljivega.

BTW Kje je končal svohnejši dizel za Cruzeja? Samo 164KM?
Zadnjič spremenil Marek_, dne Če nov 24, 2011 9:53 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če nov 24, 2011 9:49 am

Avtomobilu so primarni cilj drugi trgi, zato je tudi tem trgom prilagojen. Rusija, Bolgarija, Romunija, Turčija, J. Amerika.. Tako po materialih, obliki, opremi, itd. V teh državah so bolj priljubljene limuzine recimo. Pri nas recimo P206 limuzine ni bilo, v nekaterih teh državah, pa so bile. Če pa je njemu avtomobil všeč, pa naj ga kupi, saj ni nič narobe z avtom. Nekomu so bolj pomembne ene stvari, drugemu pač druge. Mojemu fotru gre npr na živce, če imajo sedeži precej bočne opore, meni je pa ravno to všeč, itd..

Je pa dobro, da sliši še za nekaj konkurentov in jih mogoče tudi pogleda. Lahko vzame s seboj kak konfigurator opreme, mašine, dimenzije in želja, pa gre v par avtohiš in dobi še njihove ponudbe za podobne modele. Sploh, ko se prikažeš v kaki avtohiši s ponudbami, bi ti znali dati še kak popust. Dali smo mu nekaj predlogov, pa da obnovim še enkrat tudi jaz (mogoče še kaj dodam).. Torej samo limuzine: Škoda Octavia, Renault Fluence, Chevrolet Cruze, Hyundai Elantra (ampak je samo bencinar, vendar z nizko porabo),..

Je pa za ta denar mogoče dobiti tudi kak hatchback in karavan.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 24, 2011 10:14 am

belkaena je napisal/-a:@Ban

Dobiš, brez tempomata, dizla, avtomatske klime, ne vem ali fluence ima prostoročno kartico? Ima ta oktavija z linka elektrificirane vse šipe?

Dizel res ni, je pa šparoven bencinar, tempomat se lahko naknadno vgradi za okoli 100€, klima je pol avtomatska, šipe pa so vse 4 na elektriko. Se pa strinjam da je fluence verjetno bolje opremljen za manj denarja.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če nov 24, 2011 10:30 am

~toMmy~ je napisal/-a:Hahaha, Badzo, kapo dol! :D Torej se strinjava, da če očetu avto ustreza, naj ga kupi, se strinjava, da je delan za turški trg in je na drugem nivoju kot avti delani za evropski trg, podkrepil si mojo tezo glede pomankljivosti s konkretnimi primeri, tudi ti se sprašuješ o nujnosti (v tem primeru ne ravno najbolj praktične) limuzine, omenjaš azijce in tudi sam sem predlagal korejskega karavana delanega za evropski trg, pa še kaj bi se našlo in ob vsem tem mi vseeno ogorčeno nasprotuješ! :D

Malo poglej na kakšen način to povem jaz in na kakšnega ti. Moj odgovor nate sploh ni bil mišljen na dejstva o avtu (pač dejstva so kot so in glede na to da je dela za turški trg, ne ustrezajo najbolj evroskim načelom), ampak na tvoje izražanje da je j**c in skropucalo.

POvej drugič slabosti avta in jih malo podkrepi s kakšno ugotovitvijo itd, ne pljuvat vsepovprek na podlagi testov in države porekla in podobnih budalaštin ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov