DragonForce je napisal/-a:Lahko bi zožal izbor na bencin/dizel, koliko konjev, velikost avta.
Sam si naštel dokaj podobne in dokaj različne modele. Seveda je tvoj denar, ampak za ta denar bi jaz sigurno gledal 2 leti star model, ki je že izgubil na ceni in ima neko realno ceno. Pri novem dosti izgubiš v prvem letu.
Če boš pa gledal rabljene za 12.000 € imaš pa zelo veliko izbiro.
Legenda o veliki izgubi vrednosti pri novem avtu že leta ne velja več (no razen pri tistih "bedakih" ki kupujejo avto po uradnem ceniku z maksimalno dodatno opremo). Če kupiš nov avto z vsemi popusti (za orientacijo glej AVTO.NET, izberi nova vozila) je izguba v prvih letih lahko celo manjša kot pri rabljenih, preko palca pa vsako vozilo izgubi okoli 20% trenutne vrednosti v posameznem letu, ne glede na to, koliko je staro (to recimo velja za prvih 8 let, potem je logika precej drugačna).
Jaz sem kupoval podobno vozilo pretekli teden (glej tudi temo na tem forumu), odločil sem se za Chevrolet Cruze LT 1.6 za 11.200€ z veliko, predvsem varnostne opreme (ESP, 6X airbag), komandami na volanu (radio, tempomat), ... Sem pa iskal malce večji avto zaradi otrok, če ti je dovolj razred manjši je izbire v tem razredu že dovolj.