Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

SasoM1988
Nov uporabnik

Avto za okoli 12000€

Napisal/-a SasoM1988 Po nov 28, 2011 8:04 am

Živjo!

Kateri avto bi priporočali za okoli 12000€?
Zaenkrat imam v širšem izboru nekaj takega:
- Chevrolet novi Aveo LTZ 1.4/1.6
- Kia Rio URBAN 1.4
- Renault Megane 1.6 16v (letnik 2010)
- ...

Predvsem me zanima, kako je kaj s Chevroleji (se kaj kvarijo, koliko stanejo servisi,...)?
Če ima pa kdo še kakšen boljši predlog, naj ga pa kar napiše :).

Lp!
Zadnjič spremenil SasoM1988, dne Po nov 28, 2011 9:36 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Re: Avto za okoli 12000€

Napisal/-a DragonForce Po nov 28, 2011 9:07 am

Lahko bi zožal izbor na bencin/dizel, koliko konjev, velikost avta.

Sam si naštel dokaj podobne in dokaj različne modele. Seveda je tvoj denar, ampak za ta denar bi jaz sigurno gledal 2 leti star model, ki je že izgubil na ceni in ima neko realno ceno. Pri novem dosti izgubiš v prvem letu.

Če boš pa gledal rabljene za 12.000 € imaš pa zelo veliko izbiro.

SasoM1988
Nov uporabnik

Napisal/-a SasoM1988 Po nov 28, 2011 9:16 am

DragonForce je napisal/-a:Lahko bi zožal izbor na bencin/dizel, koliko konjev, velikost avta.

Sam si naštel dokaj podobne in dokaj različne modele. Seveda je tvoj denar, ampak za ta denar bi jaz sigurno gledal 2 leti star model, ki je že izgubil na ceni in ima neko realno ceno. Pri novem dosti izgubiš v prvem letu.

Verjetno bom vzel bencinarja (delam med 15000-20000 letno, tako da dizel se po moje še ne splača), konjev tam okoli 100 oz. nekaj nad, velikost pa nekaj srednjega (dolžina med 4 in 4,5m).
Kaj pa se priporoča od rabljenih? Kakor sem gledal je zelo malo avtomobilov za to ceno, da imajo podobno opremo kot npr. novi Aveo ter da imajo dokaj malo prevoženih km (okoli 25000km je max, da bi ga kupil). Pa še problem je v tem, da 2 leti stare avtomobile večinoma prodajajo preprodajalci (oz. firme, ki se s tem ukvarjajo), ki jim pa ravno ne zaupam (glede na vse teme, komentarje, ki sem jih prebral na a.com).

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po nov 28, 2011 9:38 am

DragonForce je napisal/-a:Lahko bi zožal izbor na bencin/dizel, koliko konjev, velikost avta.

Legenda o veliki izgubi vrednosti pri novem avtu že leta ne velja več (no razen pri tistih "bedakih" ki kupujejo avto po uradnem ceniku z maksimalno dodatno opremo). Če kupiš nov avto z vsemi popusti (za orientacijo glej AVTO.NET, izberi nova vozila) je izguba v prvih letih lahko celo manjša kot pri rabljenih, preko palca pa vsako vozilo izgubi okoli 20% trenutne vrednosti v posameznem letu, ne glede na to, koliko je staro (to recimo velja za prvih 8 let, potem je logika precej drugačna).

Jaz sem kupoval podobno vozilo pretekli teden (glej tudi temo na tem forumu), odločil sem se za Chevrolet Cruze LT 1.6 za 11.200€ z veliko, predvsem varnostne opreme (ESP, 6X airbag), komandami na volanu (radio, tempomat), ... Sem pa iskal malce večji avto zaradi otrok, če ti je dovolj razred manjši je izbire v tem razredu že dovolj.
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po nov 28, 2011 11:11 am

SasoM1988 je napisal/-a:Pa še problem je v tem, da 2 leti stare avtomobile večinoma prodajajo preprodajalci (oz. firme, ki se s tem ukvarjajo), ki jim pa ravno ne zaupam (glede na vse teme, komentarje, ki sem jih prebral na a.com).

Če do nakupa pristopiš z nekoliko pazljivosti, slika ni tako črna.

adamovc je napisal/-a:Legenda o veliki izgubi vrednosti pri novem avtu že leta ne velja več (no razen pri tistih "bedakih" ki kupujejo avto po uradnem ceniku z maksimalno dodatno opremo). Če kupiš nov avto z vsemi popusti (za orientacijo glej AVTO.NET, izberi nova vozila) je izguba v prvih letih lahko celo manjša kot pri rabljenih, preko palca pa vsako vozilo izgubi okoli 20% trenutne vrednosti v posameznem letu, ne glede na to, koliko je staro (to recimo velja za prvih 8 let, potem je logika precej drugačna

Ta tvoja logika velja kvečjemu pri manjših avtomobilih nekje z vključno s cliovim/polovim/corsinim,... razredom, v višjih razredih se logika zruši (poigraj se malo z avto netom, če ne verjameš).

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po nov 28, 2011 11:41 am

thunderbolt je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:Legenda o veliki izgubi vrednosti pri novem avtu že leta ne velja več (no razen pri tistih "bedakih" ki kupujejo avto po uradnem ceniku z maksimalno dodatno opremo). Če kupiš nov avto z vsemi popusti (za orientacijo glej AVTO.NET, izberi nova vozila) je izguba v prvih letih lahko celo manjša kot pri rabljenih, preko palca pa vsako vozilo izgubi okoli 20% trenutne vrednosti v posameznem letu, ne glede na to, koliko je staro (to recimo velja za prvih 8 let, potem je logika precej drugačna

Ta tvoja logika velja kvečjemu pri manjših avtomobilih nekje z vključno s cliovim/polovim/corsinim,... razredom, v višjih razredih se logika zruši (poigraj se malo z avto netom, če ne verjameš).

Avtor teme kupuje avto za 12.000€, se pravi govorimo o nižjem do nižjem srednjem razredu, kjer ta logika lepo velja in pri tem je dejstvo, da Audi/BMW, Mb, ... za 60.000€ v prvem letu izgubi skoraj polovico vrednosti, povsem nepomembno. Zakaj bi torej čakal na precenjen dve leti rabljen avto, da pade na realno vrednost, če lahko kupi za isto ceno novega po realni vrednosti?
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Po nov 28, 2011 12:11 pm

On-topic: Od teh treh je Rio najnovejši, a najmanjši. Jst sm se v njem (sm sam sedel not) počutu mal utesnjeno napram ostalim dvem (sm že v vseh sedel). Rio Urban ma precej opreme, manjkajo senzorji, lita platišča etc. Največ opreme za ta denar je kot nov cruze, ki je tud v tem cenovnem rangu - ma še senzorje, bistveno več prostora, nima pa 6-stopenjskega menjalnika kot ostala dva - če se misliš velik po avtocestah furat, zna bit mal glasno in požrešno vse skupi... Megane je rabljen kar pocen, za ta denar dobiš praktično vso opremo (dynamique + gt line) ki jo rabiš (bluetooth, pdc, tempomat, esp, 17 litke, tralala), je pa res da kupuješ rabljen avto sam če vzameš pravega, ma vseen še 3 leta tovarniške garancije (ostala dva do 7 let) in min. prevoženimi km.

Primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5355513&show=1

Če ti je Cruze prevelik in bi raj neki kompatknega pa ti ni težava kupt mal rabljen avto, je Megane v redu izbira. Drugače je pa tudi novi Cruze kul. Rio meni nudi premalo (glede na ostala dva), mogoče se splača pogledat še za kako Astro ali kaj podobnega :)

Lp, D.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Po nov 28, 2011 1:13 pm

Mogoče tudi Hyundai i30?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5182125&show=1

In če nisi ravno zahteven glede opreme, bi se lahko stegnil do Focusa.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3303772&show=1

Ali pa C4... samo za tega nisem siguren koliko je ta cena resnična.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5330317&show=1

SasoM1988
Nov uporabnik

Napisal/-a SasoM1988 Po nov 28, 2011 1:24 pm

DragonForce je napisal/-a:Mogoče tudi Hyundai i30?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5182125&show=1

In če nisi ravno zahteven glede opreme, bi se lahko stegnil do Focusa.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3303772&show=1

Ali pa C4... samo za tega nisem siguren koliko je ta cena resnična.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5330317&show=1

Hyundai i30 že imamo v družini, tako da bi imeli dva ista nova avta je malo smešno :).
Focus bi bil ok, vendar je zelo malo opreme (v primerjavi z ostalimi za isto ceno).

A z novim Aveotom pa nima še noben izkušenj oz. kakšnih nasvetov?

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po nov 28, 2011 2:57 pm

ESP in ostalo je pri Focusu pod ebony opremo tako da glej za to.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov