Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

BigL
Nov uporabnik

Nov karavan

Napisal/-a BigL Sr nov 30, 2011 11:55 pm

Pozdravljeni, da se še jaz obrnem na vas:

V družini se kupuje nov večji karavan. Budget je nekje okoli 45.000-50.000€, obvezno mora biti diesel, če lahko okoli 200hp, več opreme bolje je, se pa v večini gleda za nemci in švedi.

Torej nekako v ožjo kategorijo:
- Audi A6,
- BMW serija 5,
- Volvo V70, mogoče potem še (pogojno zaradi velikosti) Saab 9-3, Mercedes C-klasa.

4x4 ni pomemben (če je super, če ga ni ni problema). Avto bi bil vožen okoli 100.000km letno, večino po avtocestah (Avstrija, Nemčija, Švica, Nizozemska ipd.).

Avto je lahko seveda tudi cenejši, oz. malce dražji (jasno ne preveč). Kot omenjeno se načeloma gleda za nemci in švedi, ostale znamke niso izključene, tako da kar na dan s predlogi.

Zanimajo me tudi kakšne so kaj prednosti/slabosti teh določenih avtomobilov ter nasploh pomembnejše lastnosti.

Hvala že v naprej.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Re: Nov karavan

Napisal/-a im nobody Sr nov 30, 2011 11:59 pm

Zadnjič spremenil im nobody, dne Če dec 01, 2011 12:05 am, skupaj popravljeno 4 krat.
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Če dec 01, 2011 12:08 am

im nobody je napisal/-a:če je avto nov je nov ;) ;) jz bi vzel kr kako a6 ali bmw 5
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5313591&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5198711&show=1

išče karavana :)

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Če dec 01, 2011 12:27 am

Če boš veliko v avtu, bi ti verjetno najbolj pasal Mercedes E, vsaj pomojem mnenju, ti je najbolj udoben.
mogoče kaj takega, seveda v karavan izvedbi: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5221700&show=
Jaz bi verjetno tudi gledal za 4cilinderskimi motorji, pri taki kilometrini se ti lahko pozna precej tudi 1-2litra manj pokurjenega goriva na 100km.
uspešen nakup;)
lp
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če dec 01, 2011 8:43 am

Lej, če bi jaz kupoval avto za 40-50t€ nebi spraseval na forumu o avtih ampak bi se sel kazat po salonih, uzival v zastonj kavicah, se praskal po riti od silnega lizanja pa kako probno naredil itd... Upam da si tolk se pameten kot bogat in da se bos za avto tega cenovnega ranga odločil na podlagi lastne presoje in ne na podlagi nasvetov na forumu.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če dec 01, 2011 9:15 am

fare je napisal/-a:Lej, če bi jaz kupoval avto za 40-50t€ nebi spraseval na forumu o avtih ampak bi se sel kazat po salonih, uzival v zastonj kavicah, se praskal po riti od silnega lizanja pa kako probno naredil itd... Upam da si tolk se pameten kot bogat in da se bos za avto tega cenovnega ranga odločil na podlagi lastne presoje in ne na podlagi nasvetov na forumu.

+1 :D
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Če dec 01, 2011 10:02 am

fare je napisal/-a:Lej, če bi jaz kupoval avto za 40-50t€ nebi spraseval na forumu o avtih ampak bi se sel kazat po salonih, uzival v zastonj kavicah, se praskal po riti od silnega lizanja pa kako probno naredil itd... Upam da si tolk se pameten kot bogat in da se bos za avto tega cenovnega ranga odločil na podlagi lastne presoje in ne na podlagi nasvetov na forumu.

40.000 € je tak hud denar?

To je cena za normalen avto, to ni nek prestiž, saj ne gre kupovat za 200.000 €. Niti ni toliko razlike kot za 20.000 € npr. Sem šel 2007 kupovat novega S60 in vem kako je.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če dec 01, 2011 10:08 am

fare: Če vzamem za primer svojega fotra.. Če ne bi jaz opravil vsega dela pred nakupom, bi si on rekel takole: "Danes grem v Audi, BMW, MB, Volvo in VW, bom malo pregledal in se odločil". Bilo bi pa tako: Šel bi do salona Audi, se usedel v kako A6-ko, ki bi bila recimo v tem cenovnem rangu, prodajalec bi mu dal ponudbo in on bi avtomobil kupil. Ne bi nikamor več hodil.

Zato se mi ne zdi napačno, če se človek pozanima o + in - ;)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če dec 01, 2011 10:13 am

DragonForce je napisal/-a:

To je cena za normalen avto, to ni nek prestiž, saj ne gre kupovat za 200.000 €. Niti ni toliko razlike kot za 20.000 € npr. Sem šel 2007 kupovat novega S60 in vem kako je.

Ja se opravičujem vaše visočanstvo ... nekateri pač si ne moremo oz. si verjetn nikol ne bomo mogli privoščit tolk dat za avto ...
Tako, da ja ... to je še kako hud denar zame !!! (in verjetn v današnjih časih še za kirga druzga)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Če dec 01, 2011 11:21 am

Volvo V70 D5 ;)
Jaz sem tako bogat, da ne poližem pokrovčka od jogurta.

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Če dec 01, 2011 11:36 am

se podpišem pod zgornji post!

V70 D5- udoben, varen, zanesljiv...

lp
Slika

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Če dec 01, 2011 1:30 pm

Jaz bi ti kot predlog dal Mercedes R. Za 50000€ verjetno že kakšen 2010 prenovljen model. Prostora je dosti,Opreme za malo morje tudi 7 sedežev lahko. Avto je za vozit prva liga ( vsaj meni ), dejansko za tvoje potrebe kot si rekel avtocesta in podobno je idealen. Dovolj močan govorim za 320 CDI po potrebi mogoče celo 350 CDI. Udobje je na nivoju, meni osebno je avto zelo lep se pa s tem večina nebi strinjala.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL Če dec 01, 2011 1:57 pm

Prvo kot prvo kar sem mogoče pozabil povedat; avto ni zame, niti se ne bom v njem peljal (morda dvakrat letno to je pa to). Sam sem zadovoljen s svojim C2 čeprav ne gre nikamor pa pije k Strel ampak mam rd svojga fička.

Avto bo od očeta in me je lepo prosil če lahko še kaj več poizvem o teh avtomobilih, kot ti potem povejo oz. vidiš v salonih (v salone se bo šlo čez cca teden). Mislim, da ni nič narobe če dobiš čimveč informacij z različnih strani, pa si potem ustvariš neko sliko zase.

O tem a je 40.000€ veliko za en avto ali ne, je pa škoda zgubljati besed. Za nekatere je (tudi zame), za druge spet ni. Razumem pa očeta, da je lažje preživeti 3, 4 ure dnevno za volanom avta višjega ranga kakorkoli obrneš.

Hvala Sandi-ju za predlog za Mercedes E-ja, ki gre sedaj lahko na seznam opcij. Je pa kar drag.

Tudi sam navijam nekako za Volva V70 (vizuelno, sicer sam se notri še nisem vsedel).

GrEgEcN95; Mercedes R se mi zdi sicer zanimiva opcija, ampak vsaj kot sem gledal cenike, predrag.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če dec 01, 2011 2:13 pm

DragonForce je napisal/-a:

:lol: :lol: :lol: sam ti pa si budala...oprosti izrazu...50 jurjev oziroma 40 ni nek denar za avto?kolk časa jih navaden smrtnik špara?najmanj 10 let...pa more met zlo vredu plačo...poglej kako je stanje v slo...pol bi mogu met tisti ko ma avto za 40 jurju evrov, bajto najmanj vredno miljon evrov...vilo...ne mi govorit da je to cena za normalen avto...normalen avto je clio za 3 jurje.,.ne pa za 40 jurjev...nočem pa tu nič slabega kupcu...hvalabogu da ma tak budget za avto...malo je takih...ne mi pa uletavat da je to denar za normalen avto...

fare: a zdaj ker ma pa 50 jurjev za avto pa ne sme vprašat za mnenje na forumu :) ?zakaj pa ne?marsikateri nebi spraševal...on pa...še vseeno se bo odločil po lastni presoji ;) ...sam krog avtomobilov se zmanjša...npr jaz volvota nebi kupoval!!zakaj ne?ker mu cena pade...vem pa da se avta ne kupuje da se potem boljše proda...sam u končni fazi zakaj bi zgubu toliko na vrednosti če mu ni treba
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Če dec 01, 2011 2:28 pm

Zelo primitivno razmišljanje... oprosti izrazu. Če je za tebe 3.000 € vreden Clio normalen avto, potem se nima smisla niti pogovarjat.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če dec 01, 2011 2:43 pm

DragonForce je napisal/-a:Zelo primitivno razmišljanje... oprosti izrazu. Če je za tebe 3.000 € vreden Clio normalen avto, potem se nima smisla niti pogovarjat.

prej si primitiven ti, da ob današnji situaciji in standardu, kateri še celo pada izjaviš da 40k za avto ni veliko. Zate mogoče ne, za 90% ostalih pa je. In ja nažalost je danes clio za 3k ˝normalen˝ avto. Če bi jih samo 20% tistih k so povzročil vso to pizdarijo, ki jo sedaj prenašamo in požiramo razmišljalo, nebi bli v taki situaciji. Zdej je pa vse na fafing, kredit...nek se vidi razkoš, a seljak nima za burek.
Slika

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Če dec 01, 2011 2:49 pm

DragonForce je napisal/-a:Zelo primitivno razmišljanje... oprosti izrazu. Če je za tebe 3.000 € vreden Clio normalen avto, potem se nima smisla niti pogovarjat.

a sm lah tvoj prjatu :?: :roll:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če dec 01, 2011 3:19 pm

Mogoče je pa kej v sorodu z Esado (s Kmetije) :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če dec 01, 2011 3:27 pm

pa ne mi rect da tisto gledas :ne
Minds are like parachutes. They only function when they are open.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov