Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

vonsmeid
Nov uporabnik

Toyota Corolla Verso - predelan na plin

Napisal/-a vonsmeid So dec 17, 2011 11:25 am

Vsem lep pozdrav, kaj menite o tem avtu, ki je bojda brez praske in popolnoma delujoč. Proda se za 10400€.

Glede na to, da je letnik 2008 in ima 114000km se mi zdi nakup kar ugoden. Vaše mnenje?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5239738&show=1

LP

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Toyota Corolla Verso - predelan na plin

Napisal/-a mihaing So dec 17, 2011 11:31 am

V centru kopra imeti parkiran avto in brez praske so pobožne želje vsakega tam živečega.

Najprej preveri če je res prvi lastnik. To lahko storiš doma. Pošlje naj ti številko prometnega dovoljenja. Če to drži pa naprej na ogled.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So dec 17, 2011 12:37 pm

vozilo ma kr dosti km, bo potrebno že nekej potrošnega materjala menjat, mogoče tudi diske itd..
Alergičen na rjo

vonsmeid
Nov uporabnik

Napisal/-a vonsmeid Ne dec 18, 2011 12:13 am

Hvala za odgovore,

praviš diski itd. mi lahko prosim našteješ kaj bi najverjetneje še lahko bilo narobe? Je 114.000 km res veliko za letnik 2008? Avto imam sicer namen peljati na pregled pred nakupom rabljenega avtomobila (toyota servis). Pravtako bi ga peljal tudi na pregled plinskega sistema. Se vam zdijo ti pregledi smiselni. Prodajalec sicer pravi, da z avtom ni težav.

Prosim za konstruktivne odgovore,

Iskrena hvala!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Ne dec 18, 2011 8:11 am

Pelji raje na neodvisni pregled. Toyota ne bo pljuvala čez svojo znamko to je normalno. Pokliči raje na AMZS in se dogovori za pregled (cena mislim da 70EUR)

vonsmeid
Nov uporabnik

Napisal/-a vonsmeid Ne dec 18, 2011 1:39 pm

Zanimivo. Prej sem imel namen peljati na AMZS pa sem ravno na tem forumu prebral, da je bolje iti k uradnemu servisu, ker tam naj bi bolje poznali Toyotine avte in tako bolj zanesljivo lahko ocenili stanje avta.

vonsmeid
Nov uporabnik

Napisal/-a vonsmeid Ne dec 18, 2011 2:02 pm

Mihaing:

Prosil sem za številko prometne in dobil odgovor, da je lastnik avta Unicredit Leasing in da je to žal vse kar mi lahko porsreduje prek SMS. Kako je zdaj s tem avtom in lastništvom, je ok če je lastnik Unicredit Leasing ali je tu kakšne ketch lahko?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Ne dec 18, 2011 2:46 pm

S tem nima nič veze, ker lahko na podlagi prometnega dovoljenja preko inaterenta v dveh sekundah pridobiš podatke. V kolikor je leasing je še vedno pod lastnikom samo eden :!:

Reči naj ti da številko, ki je zapisana na dnu prometne z rdečo številko začne se z B ali A in sedemmestno število . Če ti nebo dal nekaj skriva, ker to ni nobena tajna

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne dec 18, 2011 2:48 pm

vonsmeid je napisal/-a:
praviš diski itd. mi lahko prosim našteješ kaj bi najverjetneje še lahko bilo narobe? Je 114.000 km res veliko za letnik 2008?

jah če so redni servisi delani itd.. načeloma ni važna kilometrina, je pa res da je ta avto delal letno, kolk 35k km? še več! se pravi

se pozna na karoseriji, obrajsana, buške itd (če je bil vožen po mestu) , potem diski, ploščice, drugi potrošni materjal, -> glavni servis glej če je bil narjen?

jaz bi se načeloma izogibal nakupa tazga avta, ajde do 25k km letno še ampak več je pa tudi preveč, vsak pa kupuje zase
Alergičen na rjo

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 18, 2011 3:16 pm

zuzek je napisal/-a:
vonsmeid je napisal/-a:
praviš diski itd. mi lahko prosim našteješ kaj bi najverjetneje še lahko bilo narobe? Je 114.000 km res veliko za letnik 2008?

jah če so redni servisi delani itd.. načeloma ni važna kilometrina, je pa res da je ta avto delal letno, kolk 35k km? še več! se pravi

se pozna na karoseriji, obrajsana, buške itd (če je bil vožen po mestu) , potem diski, ploščice, drugi potrošni materjal, -> glavni servis glej če je bil narjen?

jaz bi se načeloma izogibal nakupa tazga avta, ajde do 25k km letno še ampak več je pa tudi preveč, vsak pa kupuje zase

Sej zaradi takih kot si ti vrtijo kilometre.

sam delam zdaj 40kkm na leto, delal sem jih tud po 50...pač je avto skoz na cesti, ne vidi mesta, torej se vse manj obrabi, z rednimi servisi mu nima kaj bit
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne dec 18, 2011 5:10 pm

mihaing je napisal/-a:S tem nima nič veze, ker lahko na podlagi prometnega dovoljenja preko inaterenta v dveh sekundah pridobiš podatke. V kolikor je leasing je še vedno pod lastnikom samo eden :!:

Reči naj ti da številko, ki je zapisana na dnu prometne z rdečo številko začne se z B ali A in sedemmestno število . Če ti nebo dal nekaj skriva, ker to ni nobena tajna

V bistvu to ni res, ko se avto odjavi/prijavi se šteje kot da si nov lastnik, tako da če ni bilo stalno samo podaljšano zavarovanje in registracija je lahko podatek o lastnikih napačen (prevelik).

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne dec 18, 2011 6:00 pm

Pa pokliči lastnika, ne mu pisat smsov in mailov. Tak dobi vsaj občutek da si zainteresiran in da ne skrivaš nič. Po smsu in mailu js tut nebi pošiljal podatke nekomu neznanemu, ki se nisem niti pogovarjal z njim, on pa bi videl moje podatke...
LP Rok

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne dec 18, 2011 6:19 pm

Avto prek SMS-ov kupovat. :roll:
Sam bi te nekam poslal, ne pa podatkov dajal.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne dec 18, 2011 6:49 pm

maniaxxx je napisal/-a:Sej zaradi takih kot si ti vrtijo kilometre.

sam delam zdaj 40kkm na leto, delal sem jih tud po 50...pač je avto skoz na cesti, ne vidi mesta, torej se vse manj obrabi, z rednimi servisi mu nima kaj bit

nisi razumel/zgrešil si point kaj sem hotel povedat.

in Ne, avta k je 8k km letno delal tudi nočem 15-25k km letno je ok, ČE že gledamo kilometre

bolj je važno kaj je na avtu blo menjano, če ni biw huje karamobliran, da je motor suh itd..
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Po dec 19, 2011 1:48 pm

zuzek, pa dobro pa daj nehaj že enkrat v vsaki jebeni temi isto nakladat, neda se mi več tvojih neumnosti brat, naredi si uslugo prosim no :)

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po dec 19, 2011 1:56 pm

ChuckNorris je napisal/-a:zuzek, pa dobro pa daj nehaj že enkrat v vsaki jebeni temi isto nakladat, neda se mi več tvojih neumnosti brat, naredi si uslugo prosim no :)

X2

vonsmeid
Nov uporabnik

Napisal/-a vonsmeid Sr dec 21, 2011 1:03 am

Res ste smešni s temi sms-ji. Seveda sva prek kontaktirala prek telefona. Le za številko prometne sem ga prosil nalsednji dan prek SMS-ja. Bi pa prosil, če je kak konstruktiven komentar. Hvala!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr dec 21, 2011 7:43 am

vonsmeid je napisal/-a:Hvala za odgovore,

praviš diski itd. mi lahko prosim našteješ kaj bi najverjetneje še lahko bilo narobe? Je 114.000 km res veliko za letnik 2008? Avto imam sicer namen peljati na pregled pred nakupom rabljenega avtomobila (toyota servis). Pravtako bi ga peljal tudi na pregled plinskega sistema. Se vam zdijo ti pregledi smiselni. Prodajalec sicer pravi, da z avtom ni težav.

Prosim za konstruktivne odgovore,

Iskrena hvala!

Itak je veliko 114.000 km za letnik 2008 .... če gledaš avto.net, kjer imajo vsi prevrtene. Taka kilometrina je čisto normalna, jaz sem prodal letos dobra 3 leta star avto, tudi predelan na plin, pa je imel 133.000 km. Pa ni imel nobenih posebnih sledov obrabe, prask itd.
Po mojem je velika možnost, da so km čisto realni, redkost sicer na našem trgu, ampak sigurno bolj ziher kot kakšen letnik 2003 z 130.000 km in pravkar opravljenim velikim servisom. Edin knjižice ne najde, pa računov :lol:

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr dec 21, 2011 2:17 pm

SašoP je napisal/-a:
ChuckNorris je napisal/-a:zuzek, pa dobro pa daj nehaj že enkrat v vsaki jebeni temi isto nakladat, neda se mi več tvojih neumnosti brat, naredi si uslugo prosim no :)

X2

prašal je za mnenje, jaz sem podal mnenje, za ta letnik ma avto preveč km.
Alergičen na rjo

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr dec 21, 2011 3:39 pm

zuzek je napisal/-a:
SašoP je napisal/-a:

X2

prašal je za mnenje, jaz sem podal mnenje, za ta letnik ma avto preveč km.

enkrat je premalo kilometrov, enkrat jih je preveč.
Človek je delal 35k km na leto, zakaj bi to bilo preveč? Sej ti ga še zmeraj lahko da prevrtet nazaj na 70-80k km pa bo ravno prav kilometrov.
Edino logično je da ima malček več km, zaradi tega ravno se mu je splačala vgradnja plinskega sistema..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov