Napisal/-a gasolinedream To dec 20, 2011 10:35 pm
Tega motorja ne morem komentirat, lahko pa sam avto.
Ceste se drži presenetljivo dobro glede na samo višino(samega avtomobila, pa tudi oddaljenosti od tal). Ni pa to nek športnik. Meni je občutek za volanom v tem avtu zelo všeč.
Avto je prostoren, sedi se visoko, spredaj je dovolj prostora, pritljažni prostor ogromen za to velikost vozila, zadnja klop srednja žalost. Notranji dizajn je meni všeč, večini ljudi pa je pust.
IMO je velik plus to, da ima nizek nakladalni rob, ter relativno velika pritljažna vrata, posledično gre v pritklažnik en kup stvari. 2 kolesa + še kaj. V glavnem, glede praktičnosti ni da ni.
Minusi: Kratke prestave, slabša zvočna izolacija.. če sem pedanten me moti tudi to da v zadnjih vratih ni predala za odlaganje stvari. Avto je pač.. v stilu pande ali mazde demio.
Avto bo začetek leta star pet let in ima okoli 120kkm. Do sedaj nič izrednega, sami redni servisi, olje, filter.. pa mislim da še levi ali desni končnik in nekaj žarnic. Ostalega mislim da nič.
Motor je 1.6 16V bencin okoli 100KM(mislim da večina prodanih je bila 1.4 ali dizlov), poraba po BC 6.8L (je pa zanimivo, da je avto težko spravit pod to vrednost, čez 7 pa tudi še ni šel). Vožnja je vsak dan v službo in nazaj (šk. loka - ljubljana) + trgovine, kakšen planinski izlet..
Z avtom sem prevozil kakih 10.000KM, saj pripada drugemu družinskemu članu. Ravno prav da vem kaj me moti in kaj mi je všeč.