Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pan-am
Nov uporabnik

Katero "kapelco"?

Napisal/-a pan-am Sr jan 04, 2012 4:10 pm

Do pomladi bi rad nabavil rabljeno "kapelco" - Kangoo, Doblo, Berlingo, itd., ki se bo rabila za šport (kolesarjenje, plezarija, ...) in je ne bo škoda za občasno vožnjo po zj*banih makadamskih dostopih do izhodišč. Občasno se bo v njem tudi prespalo, za kar imajo vsi našteti z nekaj improvizacije dovolj prostora.

Zanimajo me izkušnje, katera od "kapelic" je najbolj trpežna in kakšna motorizacija se najbolj obnese, da avto ni preveč podhranjen, a da po drugi strani poraba naloženega avta na relacije z umirjeno vožnjo ne bi šla čez 8 litrov. Dizla ne bi.

Aja, gledam modele letnik 2001 - 2003.

Občutek imam, da je Kangoo še najbolj robusten in narejen na način, da "se nima kaj dosti za pokvarit". Pač nekakšna novodobna Katrca. Na drugo mesto bi dal Dobloja, še najmanj robusten in trpežen pa se mi zdi Berlingo/Partner. Je to nekako pravilna ocena, ali me občutek vara?

Mogoče še kakšen nasvet iz prve roke od koga, ki uporablja takšno vrsto avta za podobne potrebe?

zundapp
Stalni uporabnik

Re: Katero "kapelco"?

Napisal/-a zundapp Sr jan 04, 2012 6:47 pm

Kangoo rjavi, bi ga dal na zadnje mesto.
če bo dizel, je doblo 1.

[KEKEC]
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a [KEKEC] Če jan 05, 2012 12:26 am

Berlingo dizl! Vzdržlivi motorji z malo večjo porabo goriva od ostalih dveh!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jan 05, 2012 7:16 am

Še kakšen Caddy bi mogoče prišel v poštev.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

pan-am
Nov uporabnik

Napisal/-a pan-am Če jan 05, 2012 2:30 pm

Dizla ne bi, ker je precej več možnosti, da gre kaj narobe. Rad bi nekaj čim bolj foolproof in da lahko tudi sam pošraufam.

Kangooji da rjavijo? Ali niso Renaulti po l. 2000 že vsi pocinkani?

Za Dobloje vidim, da je zelo majhna izbira rabljenih ... največ je Kangoojev in Berlingotov, sicer logično, ker jih je tudi na cesti največ.

Caddy - tudi bi bil opcija, ampak kolikor sem gledal na avto.netu, so bodisi do konca zjahani od obrtnikov, bodisi držijo ceno, kot da so iz zlata.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Če jan 05, 2012 2:37 pm

Ni pravega odgovora, uzemeš tistega ki je najbolj ohranjen in z znano zgodovino, pa naj bo Citroen, Peugeot ali Renault.

Si razmišljal tudi o Vw T4ki? Ker "kapelca" ti bo hitro postala premajhna za vse športne aktivnosti in prenočevanja :)

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne jan 08, 2012 5:01 pm

Roomster?

EDIT: Vidim da se gleda starejše letnike. My bad.

Sem pa nekaj časa preživel kot sopotnik v berlingu, ter nekaj časa v Kangooju. Se mi zdi berlingo bolj udoben.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Ne jan 08, 2012 5:15 pm

Spremeni naslov teme :roll:
Slika

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Sr jan 11, 2012 8:28 pm

kolko si pa pripravljen dat za avto? pa a mora imet 5 sedežev ali je lahko dvosed? mislim da bomo kmalu prodajali caddya furgon 19tdi 105km, cca 225000km prevoženih, vsi servisi na porscheju v ljubljani, lahko kompletno zgodovino popravil zrihtam, ravnokar zamenjana turbina in hladilnik povratnih plinov 1000 in 500 eurov...letnik pa 2008...
Slika

pan-am
Nov uporabnik

Napisal/-a pan-am Če jan 12, 2012 1:34 pm

Tole bo premlado, beri preveč €€€. Zgornja meja je 3k €, raje manj.

Se mi zdaj odpira ena možnost za VW Transporterja, letnik 98, od znanca, ki je lepo skrbel zanj in bi ga dal za 3k. Pomislek imam le glede kilometrov, ima jih namreč 340k. Sicer znanec pravi, da je ta motor (2.5 tdi 102KM) praktično neuničljiv, a vseeno imam malce odpora do rabljenega dizla, saj se v primeru okvare (šobe, visokotlačna črpalka, turbina) takoj pogovarjamo o štirimestni cifri. Moram še par noči prespati in razmisliti ...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov