Napisal/-a renault_dti Pe jan 06, 2012 3:43 am
Iščem ZELO zanesljivega dizla za nekje cca 4-5k euro, z njim mislim prevozit 100.000 km v dveh letih (se pravi 50k letno).
Najbolj ga rabim za poletje za veliko evropsko turo (cca. 20.000 km) zato mi je res pomembno, da se gre za zanesljivega dizla z malo porabo, dokaj udobno in prostorno vozilo, karavan, obvezno strešne sani,po možnosti s tempomatom, 6 prestav in motor z verigo ali dolgim intervalom servisa, ni pa nujno. Poraba naj ne bo nad 7l, priporočena 5-6l umirjene vožnje.
V ožji izbor sem vključil:
Citroen C5, 05+ letnik, najraje z 2.0 HDI motorjem.
BMW 3 02-05 letnik
Toyota Avensis 2.0 D4D
Ford Mondeo 02-07 letnik 2.0 TDCI
Malo verjetno, vendar možno:
Yaris Verso 1.4 D4D (motor z verigo, mala poraba, vendar majhen in neudoben)
Opel Combo 1.3 CDTI (isto kot Yaris, baje težave z raztegovanjem verige ? )
kaj bi vi izbrali, glede na zgornje kandidiate?
naj poudarim še to, da naj bi avto "zdržal" tudi do 1000 km vožnje v eni turi in da ima čim višji domet z enim polnjenjem rezervoarja ( vsaj 800 km, priporočljivo 1000 + ) Obvezno čim manj občutljiv na slabo nafto, ker gremo tudi v manj razvite države!
Kaj bi bilo dobro preventivno zamenjat/popravit na takšnih avtih, da ne obstanem na cesti? Akumulator, gume, diski, sklopka in vztrajnik, tekočine, filtri, šobe in turbina, hladilni sistem se bodo preventivno prekontrolirali in popravili pred potjo, kaj me lahko preseneti na poti, sploh glede na to, da imajo ti avti pogosto realno 200k km in več? Tukaj me zanimajo izkušnje lastnikov in mehanikov na tej strani.
Ker nisem značkar, pridejo v poštev vse znamke, razen DCI-jev in Fiat/Alfa (se opravičujem vsem lastnikom, vendar imam katastrofalne izkušnje), tako da prosim brez kreganja. Na pot gredo 4 osebe + prtljaga, obvezno strešni kovček, vožnja bo zelo umirjena, 70% AC, 25% podeželje, ostalo mestna.
Hvala,
LP