Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

vodar
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

kaj pa Fiat croma

Napisal/-a vodar Pe jan 06, 2012 10:53 pm

Prebiram forum in sem ugotovil, da je o fiatih bolj malo napisanega. Jaz pa sem kar naklonjen tej znamki. Sem imel dolgo nazaj fiat cromo- res je bil dober avto. Uporabljali smo ga kot družinski avto, kot kamionet zaradi ogromnega prtljažnika, pa tudi na dolgih relacijah se je dobro obnesel.
Pa sedaj gledam tele nove Crome, kaj mislite o njih? So vredne svojega denarja ?
http://www.avto.net/ad.asp?id=5143175
http://www.avto.net/ad.asp?id=5141922

Imate kakšne izkušnje? Kaj so hibe in prednosti?
Odločam se za drug (rabljen) avto nekje od 3-5kEurov, pa se mi tele cene zdijo kar ugodne.
Ker naredim zaradi narave svojega posla kar precej kilometrov, je pomembno, da je poraba čim nižja.
Kaj mislite?

ghandaed
Stalni uporabnik

Re: kaj pa Fiat croma

Napisal/-a ghandaed So jan 07, 2012 12:51 am

Meni je to super avto.

Je pa en velik problem - če pogledaš avto.net nima noben avto preko 200k km čeprav gre za tip avta s katerim se dela kilometrov še pa još.

Veliko jih je uvoženih, razbitih, mutni km itd... Ravno te pri VBS leasing sam niti gledat ne bi šel. Vsekakor zelo dobro preveri zgodovino in plačaj tistih nekaj eur za carfax poročilo in amzs pregled!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jan 07, 2012 6:26 pm

Grd avto ki bi se ga morda navadil,seveda govorim o vsaj 150 KM, navi-radio,tempomat,panorama...Tele 2 ki si jih dal sta vidt slabe in čim je ogled pri Bužgi mi je še bolj sumljivo vse skup.Obstaja varjanta da je tole po LJ: vozilo taxi in kje so potem kilometri??Ne vem no Croma za 3-5 jurjev??Potem raje stilota.

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG So jan 07, 2012 6:51 pm

Jo imamo doma oče, letnik 2006 emotion. Naloadana z opremo, vožnja dokaj udobna (glede na to da je na 18 colah). Itak ima magične kilometre, okrog 150000km. Motor je zelo uglajen in varčen. Problem je z EGR ventilom, ki se rad baše (tam na 4 mesece ga je treba pucat). Alternator je bil že 2x zamenjan. Vsem crkujejo, ni izjeme! Meli smo probleme s kontakti na šobah (800km od doma je crknilo). So pa res vse Crome na avto.net iz uvoza in 99% imajo vse prevrtene kilometre! V Sloveniji, ne vem če je bilo novih 10 prodanih.

Kljub temu, da ima veliko opreme in da je udobna, bi se jo jaz izognil. Preveč je problemov z njo. Na daljšo pot se raje odpravim z mojim Passatom, ki ima prevoženih že 270000km. Croma je enostavno tako nezanesljiva, da ji sploh ne zaupam več. Če imaš pa še kako vprašanje, pa kar reci.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So jan 07, 2012 6:58 pm

Ko bo Passat imel 450k km, tako kot najverjetneje Croma tvojega očeta, bo tudi na Passatu kaj verjetno crknilo :lol:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jan 07, 2012 7:07 pm

Dobr ajde,sam Crome majo res z alternatorji probleme,z EGR-jem pa čist odvisno od vožnje bolj kot ga tiščiš manjkrat oz. nikoli ga ne boš pucal.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov