Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

marto89
Nov uporabnik

prosim za malo pomoči pri nakupu avtomobila

Napisal/-a marto89 So jan 07, 2012 4:59 pm

lep pozdrav
v nasljednih mesecih imam v načrtu nakup novega (drugega) avtomobila.
Gledam da bo stal nekje do 14000 eur. mogoce 15k ce bo res dober avto. :D Gledam tudi da bo novejsi od leta 2007. Najbolj se zanimam za razred od octavie (mitsubishi lancer, bmw serije 3, audi A4, alfa 159) lahko tudi razred viši kt je npr mazda 6 (passat, citroen C5) mogoce tudi kaksna jetta. Najbolj so mi sicer pr srcu nemci gledam pa tudi druge. limuzina al pa karavan sta mi oba ušeč.
pomembna mi je tudi oprema. predvsem hočem tempomat.

Letno delam nekaj čez 20k km, od junija naprej zacnem delat v drugem kraju pa lahko se pristejemo kasne 5k km. Trenutno največ delam relacije 30km enkrat na mesec pa tudi večjo relacijo (350 km). tako da mora biti avto udoben. 8)

Največja dilema, ki jo imam, je ta, da ne vem kaj je bolje, starejsi letnik (2007, 2006) pa manj prevozenih al novejsi letnik (2009), ki ima nekoliko vec prebozenih km. eni govorijo bolje je imeti starejsi pa manj prevozenih drugi pa obratno. Valda da bi imel rajsi novejše pa manj prevoženoh samo ga je tezko najdt. :?

problem je tudi to ali je bolje imet se starejsi model in tisto kar prsparas vlozis v takojsen servis.

ne vem tudi koliko km je nakako "meja" nad katero se bolj splaca dizel. Vem tudi da so teli novi Volkswagnovi tsi motorji tudi zelo ekonomični in živahni.

v naprej se vam zahvaljejem za odgovore

Martin

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: prosim za malo pomoči pri nakupu avtomobila

Napisal/-a ChuckNorris So jan 07, 2012 5:01 pm

nimaš kaj razmišljat; http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5494216&show=1

če pa bi rad dam malo manj al pa boljšo opremo pa za kako rabljeno poglej

marto89
Nov uporabnik

Napisal/-a marto89 So jan 07, 2012 5:07 pm

ja supet je tale octavia. samo a je telih 105 konjev dovolj za tak velik avto?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So jan 07, 2012 5:08 pm

BMW-je od letnika 2007 dalje za 14k dobiš samo podrtije. Ti resno odstvetujem. Ostale predlagane znamke so nižjega ranga in se dobi boljše primerke za tak denar.

Jaz bi izbral kakšno hudo alfo 159 8) 8) 8) ali pa http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5276927&show=1 ali pa če te ne moti karavan je tole prava bomba, še posebej notri http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5308314&show=1

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 07, 2012 5:16 pm

marto89 je napisal/-a:ja supet je tale octavia. samo a je telih 105 konjev dovolj za tak velik avto?

Za vozit se v šiht je 1.2TSI dovolj močan. Tudi za izlet na morje, ko je naložen je daleč od kakšne nepremičnine ;)
Z vožnjo po omejitvah je pa tudi dovolj varčen, tako da se ti ne splača vzet dizla, sploh pa če delaš do 30.000km/leto.

Pojdi na testno vožnjo in boš videl, če ti ustreza.

Za ta denar jaz ne bi veliko razmišljal. Nov avto je le nov avto ;)

marto89
Nov uporabnik

Napisal/-a marto89 So jan 07, 2012 5:30 pm

peroRS je napisal/-a:
marto89 je napisal/-a:ja supet je tale octavia. samo a je telih 105 konjev dovolj za tak velik avto?

Za vozit se v šiht je 1.2TSI dovolj močan. Tudi za izlet na morje, ko je naložen je daleč od kakšne nepremičnine ;)
Z vožnjo po omejitvah je pa tudi dovolj varčen, tako da se ti ne splača vzet dizla, sploh pa če delaš do 30.000km/leto.

maš prou ja. to bo treba it probat! :D :D se kr veselim. zdej mam leona 1.6 105 konjev in me zanima razlika.

kaj pa mislite o tem:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5397909&show=1
a je mitsubishi za kej al se ne more kosat z konkurenco... :?

res da ma dost km....
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5390595&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5390595&show=1

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So jan 07, 2012 7:52 pm

Če se boš odločil za novo poglej še:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5205711&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4668181&show=1

Je pa res, da se ne moreta kosati z nobenim omenjenim rabljenim avtomobilom (no mogoče z lancerjem), ampak nov avto je le nov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 07, 2012 7:57 pm

Nimam nič proti Cruze-u, to leti nasplošno na prodajalce.
Osebno me zelo motijo take stvari, ko ti vsiljujejo nekaj po svoje :roll: :roll:

slika je simolična, preveri zalogo pri prodajalcu

CENA VELJA POD POSEBNIMI POGOJI.

buco28
Nov uporabnik

Kraj: ravne na koroškem

Napisal/-a buco28 So jan 07, 2012 8:14 pm

peroRS je napisal/-a:

x2 :D

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So jan 07, 2012 8:48 pm

Če že gledaš za Mazdo 6 potem pa preskoči stari 2.0 CD motor ker te na 120tkm čaka veliki servis ki če hočeš da je res dobro narejen in da avto lepo dela tudi naprej stane tudi do 1000€. Pa še od letnika 2006 so kar pogoste težave z DPFom. Raje poglej za novo 2.2 CD mašino ki ima verigo ampak tu se tudi pozanimaj katera serija je imela težave s preohlapno verigo ki so jo menjavali že pri 40tkm.
Moj predlog je to:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5458235&show=1
in pozabi na skrbi. lp.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 08, 2012 2:20 am

@marto89: Mešaš razrede med sabo. V klaso Octavie sodi M. Lancer, Jetta, Golf, Megane... v klaso Passata pa Alfa 159, Audi A5, Citroen C5, BMW 3,...

Če že Alfo, potem je naj vsaj letnik 07. A če dejansko iščeš udoben avto raznorazne BMW-je 3 in Alfe 159 (čeprav je tale za odtenek bolj udobna od trojke) odpiši in glej za Citroenom C5, dobiš precej avta za vložen denar, pa tudi kak Passat in Superb sta več kot primerna za tvojo uporabo. V udobju je mene osebno precej razočarala Honda Accrod prejšnje generacije. Predvsem pa naredit čim več testnih voženj, ker šele tam vidiš kaj ti ustreza tudi v praksi.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne jan 08, 2012 9:17 am

1.2 motor v škodi :lol:
Men pa vedno mehaniki pravjo, da taki motorji ne bodo zdržal dolgo, preveč naviti, raje se ozri po kakšnih večjih prostorninah in ne kupuj s*anja, kot je 1.2, ali 1.4 D.
Član od leta 2004

marto89
Nov uporabnik

Napisal/-a marto89 Ne jan 08, 2012 9:36 am

ja tiguan se cist strinjam... morm it sicer probat samo mi je res mal cudn. ok pr prjatlovi fabiji je ta motor super! za octavio bomo pa se vidl.

mene pa bl zanima kaksni so kej mitsubishiji. kar ene par tehle dizlou sm vidu dokaj ugodnih.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5392808&show=1

gledou sm pa tut druge octavije samo use majo 100k km plus pa se ne ves ce je blo kej prevrten..

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5506040&show=1

kolk se pa da pol tele octavije 1.9 tdi pol kej naciperat. kolkr se spomnem je kolega pr prejsenmu passatu naviu iz 105 na 150 konjev... :D :D :D

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne jan 08, 2012 9:49 am

tiguan je napisal/-a:1.2 motor v škodi :lol:
Men pa vedno mehaniki pravjo, da taki motorji ne bodo zdržal dolgo, preveč naviti, raje se ozri po kakšnih večjih prostorninah in ne kupuj s*anja, kot je 1.2, ali 1.4 D.

Sonček, daj zadrži se takšnih neprimernih komentarjev!

Če ti svetujejo vaški mehaniki ki v svoji delavnici še niso videli novejšega od Golfa II in Štorovčana še ne pomeni da je povsod tako. Tudi novi motorji so povsem zanesljivi in vzdržljivi. Še več, so tudi varčni in precej prijetni za vozit. Se je pa ob takem motorju treba zavedat, da mu mesarjenje in neredno servisiranje puščata trajne posledice. Največji "problem" pa se bo pojavil na dolgi rok, saj večino takšnih vozil zaradi izpopolnjene tehnologije in kupa elektronike ne more servisirat vsak mehanik pod kozolcem. Od tod izvira odpor marsikaterega mehanika do teh vozil, pa tudi marsikaterega lastnika.

Kar se tiče želja avtorja teme, pa vsekakor predlagam nov avtomobil. Škodina Octavija bi verjetno z zastavljenim proračunom zadovoljila vse potrebe, obenem pa v svojem razredu (Golf, Megane, Astra) presega prostorsko razkošje vse konkurence (temu primerno jo je avtor tudi uvrstil med razred večja vozila). Prav tako bi se izognil premium znamkam (BMW, Audi...), saj so dobri primerki za takšen proračun nedosegljivi.

Kaj na koncu zbrati, pa je stvar testne vožnje in kateri avtomobil bo zadovoljil večino potreb/želja.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 08, 2012 10:14 am

1.2 TSI je eden najmanj navitih sodobnih turbo motorjih, tako da kar ignorirajte gostilniško mnenje tiguana...

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Ne jan 08, 2012 10:38 am

lizard je napisal/-a:1.2 TSI je eden najmanj navitih sodobnih turbo motorjih, tako da kar ignorirajte gostilniško mnenje tiguana...

:bow

@marto89 :
sam si lastim škodo octavio combi 105 konjsko (sicer je 1,9TDI) in ti povem da je čisto dovolj konjev za tak avto. Mogoče sem razmišljal da bi čipiral,ma sem se premislil ker potem so sam še dodatni stroški ;)
Slika

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Ne jan 08, 2012 11:57 am

Za takšen denar je za moje pojme bolje nov avto vzet kjer imaš garancijo, kot pa nekega rabljenega pa po možnosti še iz uvoza z neznano zgodovino.

Ne vem, zame je 14-15k€ veliko denarja za rabljen avtomobil, kjer nikoli ne veš kako je bil vožen, servisiran itd..

marto89
Nov uporabnik

Napisal/-a marto89 Ne jan 08, 2012 6:41 pm

sm mal razmisljov in morm priznat da kupit nov avto niti ni tako slaba ideja. bom moral res iti malo za teste povprasat. octavia 1.2 me sploh mika. pogledat tole novo elantro, ki je kr 2k eur cenejsa, se tut kr splaca.
ceprou je nekoliko vec pa bi mogu kr stisnt.... kaj pravite na kej takega.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5281314&show=1

oprema, masina in avto!! edin cudn kako velka je razlika v ceni po ceniku in tule....

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 08, 2012 7:38 pm

Priporočam, da če gledaš vozilo za dlje časa dodaš pri Octaviji :
- xenon
- boljši touch screen radio

Teh slabih 1000 EUR boš že preživel, ampak boš z avtomobilom še bolj zadovoljen.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov