Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

SkAoS
Nov uporabnik

renault laguna vs mitsubishi carisma

Napisal/-a SkAoS Ne jan 08, 2012 2:05 pm

lep pozdrav!

Prišel je čas,da menjam avto,ker se je z sedanjim zgodila manjša nezgoda.Izbira je dokaj majhna,gleda se ta 2 vozila.Lagune sem si lastil ze 2 in sem bil z njima dokaj zadovoljen,pri hiši so bile le kratek čas.Seveda govori se o prvi seriji do 2000lenik.O carismi ne vem skoraj nič,sem si pa nekaj,že prebral in se mi zdi,kar uredu.Zanima me glede servisov in deleov,kaksne so cene,ali so a carsimo veliko drazji ali ne.In kaj je boljše vzeti carisma ali laguna.Išče se pa od 2000 pa do 3000eu.S tem da ostane še 1000eu na strani,če treba kaj popraviti.

Hvala vsem za pomoč in odgovore ;)

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Re: renault laguna vs mitsubishi carisma

Napisal/-a aklan86 Ne jan 08, 2012 2:17 pm

Carisma ti bo prej zgnila(1.6 brez gdi), kot pa da bi to masina crknala. Meni služi ok. 225.000 prevoženih, prvo podvozje prva sklopka, prvi izpuh (nekajkrat svasan), edino cilinder sklopke sem obnovil. Mislim da je blo 45€. Bremze ista cena kot za laguno, olje in filtri tudi,
ostalo se ni crknalo, tako da ne vem. Mam pa l. 99, stara oblika.

Kupi tistega, ki dobiš bolje ohranjenega.
Slika

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS Ne jan 08, 2012 3:44 pm

Mene bolj vleče na carismo,si jo že želim od nekdaj.Na kaj treba bit posebej pozoren pri nakupu?

bar
Nov uporabnik

Napisal/-a bar Ne jan 08, 2012 4:25 pm

Mam carismo facelit po letniku 2000 , motor 1.8GDI 125km, poraba od 6-7.5l približuje se 240.000km, Ravno narejen velik servis, vse komplet za slabih 400€ seveda pri popovdancu. Pele se vredu. Mam tud kar neki opreme za ta model verjetno vso možno ( usnje,les, navigacija, potovalen rač, avto klima, ABS,SRS .....) Za enkrat brez težav tankaš pa voziš.

Kakšnih večjih hib ni razen da rado poka podvozje. Pa pri GDI motorjih moreš bit previden znajo bit kar problematični.
Če te pa še kej zanima pa praš.

Rossoner
Nov uporabnik

Napisal/-a Rossoner Ne jan 08, 2012 7:06 pm

Jaz ti priporočam Laguno. Veliko opreme, dober avto za malo denarja. Sem vozil 1.6 16v in je za običnega človeka špica.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne jan 08, 2012 7:14 pm

Rossoner je napisal/-a:Jaz ti priporočam Laguno. Veliko opreme, dober avto za malo denarja. Sem vozil 1.6 16v in je za običnega človeka špica.

Samo ne dizelsko za ta denar...
Drugače pa prvi modeli Lagune 2....problem in z bencinarji in z dizi.... ( 2001-2004)
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Ne jan 08, 2012 7:15 pm

carismo ma ena moja stranka, pa dostikrat kšno rečeva na temo avtomobilizma...skor 2 leti nazaj je imela 250.000km, zdej ima avto njegova bejba in še vedno dela. vrjetno ima že okol 300.000km... ;)

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne jan 08, 2012 10:22 pm

Ena rdeča Carisma se je prodajala na avto netu, tista je imela bolj slab motor, drugače pa je bila zelo lepa.

Jaz sem za laguno, pa imam sicer raje japonci. Sam sem se odločal med laguno ter med carismo, nakoncu sem kupil vectro:)

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne jan 08, 2012 11:54 pm

WMB je napisal/-a:
Rossoner je napisal/-a:Jaz ti priporočam Laguno. Veliko opreme, dober avto za malo denarja. Sem vozil 1.6 16v in je za običnega človeka špica.

Drugače pa prvi modeli Lagune 2....problem in z bencinarji in z dizi.... ( 2001-2004)

Kakšni so bili problemi z bencinarji?

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS Po jan 09, 2012 12:37 am

laguna bencinar,nevem da bi mela kakšne probleme,sem meu 2.0,pa 1.8 motor.In problemov mašino ni blo,razen rja,ker je bil avto kupljen za male pare.To govorim za lagune 1.INevem odločitev bo še teška,ker to je nekak moja izbira.Problem je edin v tem da punca zeli coupeja megana,in se nekak ne morma zment kaj uzet.Drugače moj glas gre carismi,ker do sedaj sem imel samo renaulte,bi pa rad se kej druzga sprobu.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po jan 09, 2012 7:29 am

Nimam izkušenj direktno z laguno ali carismo, imel pa sem tako Renault kot Misubishi in lahko rečem samo - definitivno Mitsubishija, ni dileme če se hočeš voziti vrez skrbi in brez problemov.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po jan 09, 2012 9:02 am

Če si se zagledal v ta dva avta jih pojdi nekaj pogledat in tisti ki je bolje ohranjen ga kupiš. Če hoče punca cupeja, nared kompromis in kupi renaulta (laguno).
Za 3 jurje bi mogu dobit že novešjo obliko lagune, ki pa je v primerjavi z carismo boljši avto.
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po jan 09, 2012 9:08 am

Moj glas za carismo. So mel pri starsih od punce dve. Ena je bla 96l (blizu 300k prevozenih). Brez okvar, ednio izpuh se je menju, motor 1.8 bencinski. Ta se je lani prodala. Imajo pa se eno 2001 letnik, motor 1.6. Edina okvara potisni lezaj sklopke. Drugace bp. Tut rje nima.
Slika

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS Po jan 09, 2012 9:40 am

Glede lagune,zanima me samo starejsa oblika.letnik 99-2000.ali je ze pleh pocinkan,ker na starejsih ni bil.zanima me se to ali lahko pri carismi,menjas avtoradio.nekje sem prebral da ne,ker potem potovalni racunalnik ne deluje.

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Po jan 09, 2012 10:57 pm

Priporočam Mitsubishija ....1.6 Carisma je zelo dober avto :) Beseda gre o 4G92 ti motorji so zelo vzdržljivi . Jas imam na svoji prevoženih več kot 230.000. Od zadnjega majhnga servisa ki je bil 7k km nazaj nisem rabil doliti niti kaplice olja. To kaj je Made in Japan je neuničjivo.
In še nekaj z originalnim zobatim jermenom sem naredil 140.000 Km menjava pa je na 90.000

Menda sem imel srečo samo nisem zvedel nič prej kot jeseni ko sem menjaval :) In z presenečnjem ni bil nič napokan .... je pa material star tak, da je bilko čugimi :S

Ma pa napake 4G92
1. Menjalnik ....mogoče se ti bo zgodilo, da se ti prstava zatika (največkat 1. 5.) nič takega je pa samomorislo, če želiš hitreje pospešit na križiščo in imaš v 0. Na menjalnik in v prestavni ročki sta plastične "puši" to se zamneja in situacija špila v nulo.
2. Celinder sklopke
3 Morda tudi stikala, ki so tako rekoč od Francozov natančenje Renault isto kot menjalnik. (zato zgodba o zatikanjo ni kaj novega)
4. Manšete Polosovine (notranje) ko jo boš zamnejal ti bo ponovno začelo rosit (pri ležajo)

Napaka 4G93

Razn 1.8 GDi ne priporočam...napaka v visoko tlačni bencinski črpalki.... 3. dan pri avtocomerco sem jo menjaval na carismi in te bo stala cirka 700€ (samo original)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po jan 09, 2012 11:00 pm

obojni teh letnikov imajo zelo dobre motorje...1.8 16v in 1.8 gdi so super ;) kupi tisto kar je najbolje ohranjeno
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS Po jan 09, 2012 11:21 pm

Sedanja izbira je bol ko ne slaba.Je enaa carisma za pogledat.1.6 motor.Pa mogoče kakšna laguna tudi.Ne bom se pa zaletaval v nakup,ker se mi ne mudi,tako da bom probal dobit kakšen dober primerek.Menjalnik stikala mi je znano,čeprav sam nisem imel teh težav.Ampak to me ne moti.Kako je z deli za carismo? se dobi samo pri pooblaščencu ali tudi trgovine z avtodeli?

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec To jan 10, 2012 12:20 am

Cena rezervnih delov je zelo solidna za vlki servis sem porabo 180 € Zobati jermen vodna črpalka natezalnik zobatega jermena oba klinasta jermena in 3 litre antifriza. Medtem ko bi pri Autocommerco odšteli 360 €.

Cena rezervnih delov so v mejah normale..... je pa res čeboste menjavali kaj konkretnega (to kaj se ne kvari recimo vžigalna tuljava pri mlakero stane 200€) vas bo pošteno odarilo po žepo....
Moj oče ima Renault MEgana 1.6 16V 1999 in je z njim zelo zadovoljen tak. Odvisno je le na katero stran se boste zatekli. Znanje Japoncov ali evropejcov :D.

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS To jan 10, 2012 6:09 pm

mozno,da bo kr znanje japoncev :)

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter To jan 10, 2012 6:36 pm

Cefizelj je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:

Kakšni so bili problemi z bencinarji?

Menjava puš na zadnji premi ("veliko" dela, cena materiala niti ni tako huda), zadnji diski + ploščice, sprednji diski + 2x ploščice, odpovedala osvetlitev zaslona klime, zadnji amortizerji, odpovedale tipke na kartici za zaklepanje, 3x se je spraznil akumulator, 1x je bilo potrebno potegnit ven varovalko za čitalec kartic.

To je bilo menjano/je v okvari na Laguni 2, '02 letnik 1.8 16V bencinar z vrtoglavimi 255 kkm. Zamera francozom gre premajhen orig. akumulator (45Ah), to je po mojem krivo da se je 3x spraznil da avto ni hotel vžgat, ter da so zadaj vgradili poltogo premo namesto kaj boljšega.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov