simply je napisal/-a:Je BMWjev motor ...
simply je napisal/-a:Z 1.6 THP boš najverjetneje zadovoljen. Je BMWjev motor, ki se vgrajuje v večjo paleto vozil - kmalu tudi v BMW, Mini...
simply je napisal/-a: Je BMWjev motor, ki se vgrajuje v večjo paleto vozil - kmalu tudi v BMW, Mini...
Badzo je napisal/-a:S svojo kilometrino boš razočaran nad stroški s HDIjem - cena servisov je višja in tako naprej.
Pri tvoji kilometrini ne kupuj dizla.
THP ima max navor že pri 1400 obratov, dizel pri 1800, kar pomeni da THP "vleče" praktično od prostega teka dalje. Pospeške ima THP boljše, končna je tudi boljša, ampak občutek boš pa imel da gre dizel bolje ker bolj sune pri pospeševanju - naj te ta sunek ne zavede..
Jaz na tvojem mestu bi dizla gladko odpikal..
Blinder je napisal/-a:
turbo gor dol, tale dizel bi moral it boljše ko bencin, še posebej po občutku. Tudi pospeške in končno bi moral dizel met boljše, ker je močnejši.
andrejus je napisal/-a:Kot gledam se da dobit oba avtomobila po "ugodni" ceni, še leto in pol nazaj se ni dalo in sva z ženo "morala" kupit oz sva imela na razpolago enoprostorca C4 oz Pežo 5008 za ta denar. Izbrala sva Pežo ker je bil "novo vozilo", je kao bolj prestižen ipd.
Tako da bi jaz na tvojem mestu izbral Pežoja 508, ker je novejše vozilo in bolj prestižna znamka. Jaz sem tega Pežoa 508 vozil in nimam nekih pripomb, meni osebno je karavanska različica zelo lepa. Jaz ti predlagam da greš probat oba pol pa izbereš tistega ki ti bolj ustreza. Ne glede an to da je to ena osnova ima Pežo in Citoren včasih drugačne rešitve za isto zadevo, tako da se splača pogledat oba.
Glede motorjev je pa tako da če želiš kupiti 164 KM HDI niti ne glej 156 THP. Ker ti bo bencinc prešvoh, poleg tega avto ne bo veliko vreden ko bo enkrat star, absolutno raje dizla. Dejstvo je da boš posegal po menjalniku pogosteje pri bencincu. Že dizel 140 KM je res dober kaj šele 164. Porabo boš zlahka imel pod 7 litrov dizla.
Sedaj se bodo oglasili modrovalci, ki bodo rekli da dizel ni primeren za po mestu, za kratke razdalje ipd. JA res je ampak za kratke razdalje valda ne kupuješ Pežoja 508 oz C5, za kratke razdalje je dober Clio, ki ga že imaš. Tile dizli niso iz plastelina; naš 5008 ima 1.6 HDI FAP rabimo ga izključno 50 km na dan 5 dni v tednu (Kamnik-Lj-Kamnik) in po enem letu je filter zapacan toliko kot mora bit (po mnenju servisa). Motor je odličen.
Glede na kilometrino ni debate okoli motorja. 1.6 THP naj bo. Moci dovolj cez cel obratomer. Potegne tudi bolje od HDI160, le ne smes ga na 3500 rpm saltat kot dizla, samo to ljudje, ki vozijo traktorje pogosto pozabijo. =) Ob normalni voznji ne bo pil vec kot 8,0-8,5l/100km, kar je samo liter do liter pa pol vec od dizla.
Pa glede na proracun, omejen z 20k€, bo precej bolje, da izberes cenejsega C5 Break in ga zalozis z opremo kot pa 508 SW brez dodatne opreme. Plus C5 je tudi ta, da ima s tem motorjem serijsko hidravliko, kjer lahko izbiras med udobnim ali sportnim nacinom voznje, tako da bo tako zate kot druzino prav ...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov