Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tinahrovat
Nov uporabnik

Fiat Grande punto ali Renault Clio

Napisal/-a tinahrovat Sr jan 18, 2012 8:22 pm

Pozdravljeni.
Prosila bi za pomoč pri nakupu avtomobila. Odločam se med Fiat Grande Punto in Renault Clio. Kupujem bencinarja, od 1.2 do 1.4. Letnik 2006 ali 2007. Proračun je tam okoli 5000 eur. Potrebujem ga za krajše razdalje. Kakšna je razlika v porabi goriva? So visoki stroški vzdrževanja? Kakšne so vaše izkušnje?
Tale se mi dopade http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5059799&show=1, ampak se mi zdi, da je uvoz, glede na to, da nikjer ne piše, da je poreklo Slovenija.
Kakršnakoli pomoč je dobrodošla, saj kupujem prvi avto in pojma nimam :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Fiat Grande punto ali Renault Clio

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 18, 2012 8:26 pm

Osebno priporočam fiata, poraba je tu tu, stroški so mogoče malo nižji za fiata, zanesljivost je pa tudI nekje enaka. Si mogoče že vozila katerega od teh?
Ta ki ga gledaš je prešvoh absolutno, glej kakega starjeta z 95 konji in 6 prestavami, je dosti boljši
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

tinahrovat
Nov uporabnik

Napisal/-a tinahrovat Sr jan 18, 2012 8:29 pm

Hvala za odgovor. Ne, nobenega še nisem vozila. Doma imamo od kar polnim Renault avtomobile, s Fiati pa izkušenj nimam.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Sr jan 18, 2012 8:32 pm

Zgornji punto- autotrade vrhnika verjetno ni uvožen, ker so pooblaščeni fiat servis, tako da kar pogumno. Tudi jaz bi izbral Punto, iščem 1.3 JTD

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr jan 18, 2012 8:35 pm

Tudi jaz priporočam grandeta, tudi močnejšega. Sploh k boš vklopila klimo pa ko boš hotela stopit mal po gasu bo primankovalo moči. Kot drugo pa močnejši še ne pomeni večja poraba, bo manjša, je pa res, da si razred oz. dva više pri registraciji, bo pa zadovoljstvo na cesti posledično večje ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jan 18, 2012 8:47 pm

Tudi jaz ti priporočam Puntota, res je pa ta z 65 konji pre švoh, če je tako odziven kot prejšni model.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jan 18, 2012 8:50 pm

Tudi jast sem za grandeta. Kvalitetna sta tam tam ampak vizualno je grande čudovit proti cliu. Kar pa je za ženske kar velik razlog pri nakupu a ne? ;) ;)

lp

p.s. uspešen nakup

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr jan 18, 2012 8:51 pm

Jaz bi se pa odločil za clia, saj sem glede grande punta na fiat forumu bral, da se lahko pojavijo precej drage težave glede volana (ti letniki, ki jih gledaš). Pri dekletu imata starša grande puntota letnik 08, ki je za moje pojme skupaj sestavljen porazno (že novemu je kar štrlela plastika znotraj B stebrička), ne dela več nek gumb, drugače z njim ni težav. Je pa motor ki ga gledaš že pri prejšnji generaciji punta bolj bogi, pa je avto občutno lažji - sicer če ne misliš nekaj dirkat, bo tudi ta povsem ok.
Glede na to, da je punca kupila puntota mk2 (problem glede volana se je zavlekel tudi v novo generacijo) in ker znajo biti s fiatovo elektroniko ogromni stroški (tudi sama jih je imela), bi izbral raje cliota. Za moje pojme je boljša preventiva kot kurativa, sicer pa nikoli ne veš (če boš kupovala prek uradnega trgovca vzami kakšno garancijo).

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Sr jan 18, 2012 9:02 pm

Moj glas gre cliotu.

Primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5510123&show=1

Glede na vožnjo, kvaliteto izdelave in materijalov menim, da je clio boljši. Motorji so preverjeni in ta je tudi precej poskočen. Žal so fiati (tudi bravo l.07 in navzgor, preverjeno, zelo "šlampasto" izdelani). Je pa velika razlika v opremi, saj je od nje odvisno kako vozilo izgleda.
Pelji oba, primerjaj opremo in boš najboljše videla, kaj ti bolj ustreza.

Pa srečno pri nakupu!

tinahrovat
Nov uporabnik

Re: Fiat Grande punto ali Renault Clio ali CORSA???

Napisal/-a tinahrovat Sr feb 08, 2012 8:03 pm

Pozdravljeni... še vedno nisem kupila avta, ja se mi ne mudi tako zelo... odločala sem se med Cliotom in Puntom, sedaj pa sem izvedela da znanec prodaja Corso, letnik 2005. Kakšne izkušnje imate z Oplom, s Corso? Ima realne kilometre in semi zdi da je najbolj pametna izbira glede na to, da avto poznam, vem kdo ga je vozil. Kaj mislite? Poraba je pa vrjetno podobna kot pri Clio ali Punto? Hvala za odgovore :) lepo se mejte avtomobilisti

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Fiat Grande punto ali Renault Clio ali CORSA???

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 08, 2012 8:07 pm

tinahrovat je napisal/-a:Pozdravljeni... še vedno nisem kupila avta, ja se mi ne mudi tako zelo... odločala sem se med Cliotom in Puntom, sedaj pa sem izvedela da znanec prodaja Corso, letnik 2005. Kakšne izkušnje imate z Oplom, s Corso? Ima realne kilometre in semi zdi da je najbolj pametna izbira glede na to, da avto poznam, vem kdo ga je vozil. Kaj mislite? Poraba je pa vrjetno podobna kot pri Clio ali Punto? Hvala za odgovore :) lepo se mejte avtomobilisti

Sam sem imel corso sicer 2006 letnik z 1.4 motorjem in sem imel v 100kkm izrednih stroškov za 10e, Je pa precej trša od obeh zgoraj omenjenih, zelo pregledna, motor ma ketno, zna bit zelo varčen...ma pa slabe zavore, luči, težave z volansko letvijo, škripajoče vzmetenje...če je dobiš ugodno od znanca jo priporpčam
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Sr feb 08, 2012 8:20 pm

oseno bi se odločil za Fiata GP z 1.4 8v mašino. motor z rednimi servisi deluje brez kakršnih koli izdrednih stroškov. pravtako ni nobenih čričkov ali česa podobnega, zato niso na mestu kritike kakovosti.
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr feb 08, 2012 8:23 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5634870&show=1

Kupi in pelji :) Vozim pa službenega s tako mašino in me je pozitivno presenetil. Ravno poskočen ni ampak se pa solidno pelje in kot je bilo rečeno, čisto brez čričkov.

rajc123
Novinec

Napisal/-a rajc123 So mar 08, 2014 11:52 am

mene tudi zanima kaj vzeti fiat grande punto ali renault clio amapak dizel varjanto se pravi katerega dizla od teh dve vzeti?

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So mar 08, 2014 12:04 pm

rajc123 je napisal/-a:mene tudi zanima kaj vzeti fiat grande punto ali renault clio amapak dizel varjanto se pravi katerega dizla od teh dve vzeti?

fiata, kjer so pregovorno dobri jtd motorji in z njimi res ni težav! dci pa.... :roll: :roll:

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 So mar 08, 2014 12:26 pm

Če dobiš dobrega 1.9 JTD si zmagal ;) renault raje ne... sem ga imel.. :?

rajc123
Novinec

Napisal/-a rajc123 So mar 08, 2014 2:11 pm

se pravi 1.9 jdt kaksni so pa kaj 1.3 jtd ker se mi gre tudi malo zaradi cestnine je drazja za 1.9 kot za 1.3

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So mar 08, 2014 3:15 pm

rajc123 je napisal/-a:se pravi 1.9 jdt kaksni so pa kaj 1.3 jtd ker se mi gre tudi malo zaradi cestnine je drazja za 1.9 kot za 1.3

imel oba stilota 1.9jtd, in pa punto 1.3jtd. za punta je ta mašina čisto ok, je že multijet, pri teh mašinah nimaš kaj, edino neko plastično cevko pri turbini je treba pred zimo pregledati/zamenjati (je že dosti govora, malo pogooglaj ) priporočam 1.9, še bolj pa 1.3.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So mar 08, 2014 4:11 pm

1.9 jtd 130 konjev znajo imet kar probleme. Jaz ne bi tvegal z njim ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So mar 08, 2014 5:37 pm

In kašne probleme imajo ?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov