Sem 27 let star in sem si po mojem prvem avtomobilčku, AUDI A3 1.9 motor zaželel novega konjička.
Po "tehtnem" premisleku se sedaj odločam med Astro GTC in Mazdo RX-8. Ker sta to kar zelo različna avtomobila sem se odločil, da se pred tem korakom posvetujem tudi na kakšnem forumu.
Želim si coupeja, saj imam sedaj 5-vrati avto in mi je coupe preprosto lepši. (vem da ima rx-8 5 vrat, ampak vemo kaj mislim)
Ker sem mlad si seveda želim atraktiven avto, v ožji izbor sta nato prišla Astra GTC in RX-8 ampak ker imam včasih na kakšni osamljeni cesti tudi težjo nogo, kakšne 1.4 variante astre odpadejo :P (po naravi sem miren voznik, ampak včasih me pa prime, da bi malo prepihal motorček..)
Torej pri astri imam v načrtu 1.6 ali 1.8 bencin motor, odvisno kateri bi bil lepše ohranjen, če bi izbiral med njima.
Pri mazdi pa je itak na voljo samo 1.3 motor, ampak ima 190 in 230 HP, tukaj mi je pa vseeno kateri bi bil nameščen not.
Mazda Rx-8:
plusi: atraktiven športen videz, dokaj močan motor
minus: poraba, vožnja na krajše relacije, veliko problemov z wanklovim motorjem
Astra GTC:
plusi: poraba (glede na rx-8), dobre vozne lastnosti, enostaven
minusi: ni tako športnega videza
Ker se še vedno šolam se vozim v šolo, cirka 40 kilometrov v eno smer, pravijo da za rx-8 ni dobro če se vozi na kratke relacije, da ne omenjam da ima ubijalsko veliko porabo..
Če bi bilo po moje bi si vzel takoj mazdo, samo ker bo potrebno skrbeti za porabo vsaj 15 litrov (vedno dražjega) bencina in na vsakih 5.000km tudi liter olja me kar pri srcu pika, saj avto potrebujem vsaki dan.
Za avto imam namen porabiti 7.000€ (brez zavarovanja in cestnine)
To je zgolj moje subjektivno mnenje glede teh dveh avtomobilov in sedaj se ne morem odločit kaj bi si izbral, zato vas prosim za pomoč, morda tudi če ima kdo katerega v lasti? bi lepo priporočal za kak komentar!

Hvala.