Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mardy
Novinec

Kateri avtomobil do 8k € ? i30, Megane, Cordoba,...?

Napisal/-a mardy To feb 14, 2012 8:57 am

Pozdravljeni,

Ob prihodu pomladi imam načrte, da bi zamenjal avtomobil.

Bolj ko gledam po netu, po forumih, bolj se mi zdi vse skup ena utopija. Odločil sem se, da naslednji avtomobil mora biti dizel, čim manj stroškov vzdrževanja, prostoren, uporaben, varen itd., ker na leto delam cca. 25k-30k km. Cena do katere bi šel je nekje do 8.000€ MAX.

Sedaj si lastim Cliota 2. generacija, 1.2 16V, in kljub 234k prevoženih km dela ko urica, olje oz. potrošni materijal samo menjavam in je to to, tako da če bo naslednji mi vsaj tako delal sem zmagal :)

Na avto.net sem zbrskal par kandidatov, zdaj točno na te avte se ne fokusirati, zanima me samo na splošno mnenje o teh modelih, če si jih kdo lasti, kaj so problemi, kaj gledati, kaj se rado kvari itd... ?

In seveda če ima kdo kakšen boljši predlog, če morda kateri drugi avtomobil vzeti....

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5393899&show=1 i30

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5577983&show=1 Megane

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5440243&show=1 Cordoba

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5221250&show=1 Mazda 3

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5565112&show=1 Astra

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5570573&show=1 Golf

...?

Marek_
Poznavalec foruma

Re: Kateri avtomobil do 8k € ? i30, Megane, Cordoba,...?

Napisal/-a Marek_ To feb 14, 2012 10:04 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5596089&show=1

Še tri leta garancije oz. 50kkm, 1. lastnik

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Kristjan.Renault To feb 14, 2012 11:08 am

Ce bi bil na tvojem mestu, bi se sigurno odlocil za Megana. L.p

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To feb 14, 2012 11:11 am

Karkoli kupuješ, preveri na servisih po šasiji in od prodajalca dobi neko (seveda pisno) garancijo - 1 leto. Pač, da se ti ne bi zgodilo, da bi čez par mesecev na forumu spraševal o cenah črpalk, turbine.. :roll: Čeprav vem, da od fizične osebe tega ne boš dobil.

Sicer pa..tistega Golfa bi jaz črtal (2.0 SDI mašina, ki ne gre nikamor). Jaz bi gledal nekaj v smislu Ceed-a, i30, Astre. Opel Aster vidim, da je kar nekaj na a.net. O njihovih mašinah 1.7/1.9 pa je bilo tudi kar nekaj napisanega.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To feb 14, 2012 1:03 pm

Jaz bi v zgornji izbor vključil še Focusa. Menim, da je za ta denar kar nekaj izbire. Gledal bi pa 1.8 tdci motor, ki je fordov. Primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5194783&show=1

Drugače ne boš falil niti s kakim i30 ali Ceed-om, velika prednost teh je, da so še v tovarniški garanciji, njihov 1.6 crdi se je dosedaj izkazal za precej zanesljivega.

Mazda 3 je sicer tudi odličen avto, šibka točka te je bolj ali manj le 1.6 dizel iz PSA koncerna. Za neproblematično delovanje potrebuje pogostejše redne servise, v tvojem primeru pri 25-30k km na leto bo to 2x letno! Preračunaj, če se ti to splača. Enak motor je tudi v Focusih, Peugeotih, Citroenih in še kje...

Če gledaš Golfe, potem glej 1.9 tdi motor. Ostalo je prešvoh (sdi) ali pa nezanesljivo (2.0 tdi).
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 14, 2012 1:48 pm

Golfa za ta denar... če že potem 1.9 TDI (90KM lahko brez težav čipaš na 130KM!), ampak dobiš bolj kot ne osnovne Trendline (čeprav kje piše Comfortline), zgodovina pa je vprašljiva. Če najdeš kakšnega, ki je dejansko Comfortline oz. je Trendline modelno leto najmanj 2006 (trikraki volan, krom dodatki v notranjosti ipd.) z dvoconsko klimo in preverjeno zgodovino, potem ima že smisel. Slabše od tega jaz ne bi kupoval. Pri Golfu so prednost nizki stroški vzdrževanja in to, da ga lahko čipaš iz 90 na cca 130KM, poraba se nekoliko zniža, zavarovanje pa seveda plačuješ za 90KM.

Dober predlog, ki ga sam nisi omenil, je tudi Focus. Cordoba je razred nižje od ostalih, ki si jih prilimal. Če hočeš limuzino te generacije, raje poglej, če se najde kakšna dobra Octavia za ta denar. Pri Meganu pozabi na prostornost za potnike (vsaj v primerjavi z i30, Golfom in tudi Focusom), je pa od predlaganih verjetno najbolj "mehek".
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan To feb 14, 2012 2:19 pm

Kristjan.Renault je napisal/-a:Ce bi bil na tvojem mestu, bi se sigurno odlocil za Megana. L.p

Glede na tvoj vzdevek in sliko ne bi nobeden pričakoval kaj drugega :?
Dej namesto, da samo napišeš katerega bi ti vzel na njegovem mestu, mu raje povej zakaj ravno Megana. Domnevam da imaš izkušnje z njim glede na to da ga priporočaš?

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy To feb 14, 2012 3:13 pm

Focusa sem pozabil prilepit zraven, sem pa ga tudi gledal, vendar se bojim da je to še vedno Ford kot Ford, slaba elektronika, pleh, itd...

Megane sem gledal, vendar od znancev kateri si jih lastijo ter tudi na forumih sem bral, da je nemalo težav z temi 1.5 dci mašinami (šobe, injektorji,...itd). Tako da mislim da bo megane padel ven iz izbire (čeravno sem pristaš Renoja - vozim Cliota :) )

i30 mi je v redu, vendar se bojim da ima še "poporodne" težave -> 1. model, 1. motorji, stvar še ni tako preiskušena kolikor sem bral

P307 imamo doma, sicer 1.4 bencinarja, ampak, nonstop neki problemi z elektroniko, glava ne tesni na motorju itd. tako da Peugeota bi tudi izločil, čeravno P308 se mi ne zdi slab...

Golf mi je v redu, vendar mi je drvarnica (pardon VW-fani :)), nekako se mi zdi da dobim najmanj za določeno cifro €, čeravno, roko na srce VW so kvalitetni, vendar ti avto more "ležat" da ga kupiš :)

Kak pa je kaj z motorji pri Astri, 1.7 cdti?

Pa zdaj glede dizlov oz. znanja okrog vzdrževanj sem bol švoh, kaj bi naj vse spadalo pod redni servis, katerega rečmo da lahko doma opraviš? Pri bencinarju razen olja, filtrov, svečk ni kaj drugega (to si lahko seveda doma menjaš)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 14, 2012 3:21 pm

Vozim Golfa in če se ti zdi drvarnica, potem ne vem kaj sploh gledaš Astro, ker imam vsaj jaz v notranjosti občutek, kot da je vse zbito iz lesa! :D Golf je "francoz" v primerjavi z njo" :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To feb 14, 2012 3:30 pm

Jaz bi vzel Megana, ampak ne tega iz tvojega linka. Gledal bi za 1.5 dci, letnik 2006+ torej facelift in 6. prestava. Poleg tega ga nebi vzel brez avtomatske klimatske naprave, tempomata in poizkušal bi dobiti takega s prostoročno kartico, to pa zaradi tega, ker je tako opremljenih veliko.

Recimo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5325860&show=1

jacques33
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska-Gorenjska

Napisal/-a jacques33 To feb 14, 2012 3:50 pm

Pri hiši smo imeli golfa V 2.0 SDI in Astro H 1.7 CDTI, oba sta bila kupljena nova. Bistvena razlika med njima je bila, da je bilo v golfu znotraj več prostora, Astra pa je bila mehkejša za vozit. Črički so se v golfu pojavili prej, so se tudi v Astri, vendar so bili v Glofu precej bolj moteči. Pri Golfu je bila opazna poraba olja, na servisni interval se je vsaj enkrat prižgala rumena lučka, Astra je imela minimalno porabo olja in ga ni bilo potrebno dolivati med servisnimi intervali, Stroški na pooblaščencu so bili tam tam, poraba tudi, izrednih popravil ni bilo, razen na Astri je bilo potrebno menjati senzor odmične gredi, k sreči še v garanciji. Pri Astri me je motila tudi občutljivost barve od kamenčkov, tu je bil Golf kvalitetnejši. Je pa pri Golfu enkrat odpadla guma na vratih.
Kar se tiče oblike, je to stvar okusa, zato se v to ne bi spuščal. Za enak denar pa dobiš verjetno mlajšo in bolj opremljeno Astro od Golfa. Ne glede na moje izkušnje pa predlagam, da vzameš avto z znano servisno zgodovino. Če se boš odločil za Astro, predlagam opremo Cosmo.
Z ostalimi modeli nisem imel izkušenj, kar se tiče Renaultovega 1.5 DCI-ja, lahko povem, da so šle na kolegovem Scenicu šobe v franže, pa je imel avto od novega, tako da je ta motor kar občutljiv na kakovost nafte. Problem nastane, ker potem noče odgovarjati ne Renault ne OMV, kjer je vseskozi tankal.
Zoom Zoom

sajer
Nov uporabnik

Napisal/-a sajer To feb 14, 2012 4:30 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Vozim Golfa in če se ti zdi drvarnica, potem ne vem kaj sploh gledaš Astro, ker imam vsaj jaz v notranjosti občutek, kot da je vse zbito iz lesa! :D Golf je "francoz" v primerjavi z njo" :mrgreen:

Ti se pa že enkrat umiri s temi tvojimi golfi in volkswagni nasploh,ko je debata o njih si najbolj pameten na celem forumu.Ne moreš kar sekat,da ti je astra kot drvarnica,določenim je pa astra bolj všeč kot golf,pa so tiho,ozeroma to izrazijo na lepši način.Drgač sta pa oba avta uredu,nimaš kej dost falit,pomebno pa je le poiskati lep in redno vzdrževan primerek.

teac
Nov uporabnik

Napisal/-a teac To feb 14, 2012 5:13 pm

kaj pa megane z 2.0 dci motorjem (150km)? motor ima verigo, tako da menjava zobatega jermena odpade, kar je plus pri ceni servisov. Meni se zdi megane odlicen avto, prav tako je navoljo dosti rezervnih delov.

recimo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5548153&show=1

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 14, 2012 5:21 pm

Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 14, 2012 5:23 pm

mardy je napisal/-a:Focusa sem pozabil prilepit zraven, sem pa ga tudi gledal, vendar se bojim da je to še vedno Ford kot Ford, slaba elektronika, pleh, itd...
Megane sem gledal, vendar od znancev kateri si jih lastijo ter tudi na forumih sem bral, da je nemalo težav z temi 1.5 dci mašinami (šobe, injektorji,...itd). Tako da mislim da bo megane padel ven iz izbire (čeravno sem pristaš Renoja - vozim Cliota :) )

i30 mi je v redu, vendar se bojim da ima še "poporodne" težave -> 1. model, 1. motorji, stvar še ni tako preiskušena kolikor sem bral

P307 imamo doma, sicer 1.4 bencinarja, ampak, nonstop neki problemi z elektroniko, glava ne tesni na motorju itd. tako da Peugeota bi tudi izločil, čeravno P308 se mi ne zdi slab...

Golf mi je v redu, vendar mi je drvarnica (pardon VW-fani :)), nekako se mi zdi da dobim najmanj za določeno cifro €, čeravno, roko na srce VW so kvalitetni, vendar ti avto more "ležat" da ga kupiš :)

Kak pa je kaj z motorji pri Astri, 1.7 cdti?

Pa zdaj glede dizlov oz. znanja okrog vzdrževanj sem bol švoh, kaj bi naj vse spadalo pod redni servis, katerega rečmo da lahko doma opraviš? Pri bencinarju razen olja, filtrov, svečk ni kaj drugega (to si lahko seveda doma menjaš)

Motiš se glede pleha in elektronike...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To feb 14, 2012 5:27 pm

Z meganom sem imel dobre izkusnje, le ce si malo vecji ali bolj "obilen" zna bit problem zaradi pomanjkanja prostora. V tem ima i30 veliko prednosti.

Ce ga redno vzdrzujes, ti bo tud 1.9 dci zdzal cez 300.000 km, to ti povem iz prve roke, ne od prjatlovga znanca sosed.

Megan se mi zdi se zmer najbolj realen nakup glede cena/realna vrednost/oprema.

Ce bom napisal, da je golf precenjen, bom ponovno dobil napotnico za psihiatra :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 14, 2012 6:01 pm

sajer je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Vozim Golfa in če se ti zdi drvarnica, potem ne vem kaj sploh gledaš Astro, ker imam vsaj jaz v notranjosti občutek, kot da je vse zbito iz lesa! :D Golf je "francoz" v primerjavi z njo" :mrgreen:

Ti se pa že enkrat umiri s temi tvojimi golfi in volkswagni nasploh,ko je debata o njih si najbolj pameten na celem forumu.Ne moreš kar sekat,da ti je astra kot drvarnica,določenim je pa astra bolj všeč kot golf,pa so tiho,ozeroma to izrazijo na lepši način.Drgač sta pa oba avta uredu,nimaš kej dost falit,pomebno pa je le poiskati lep in redno vzdrževan primerek.

No ker je bil moj odgovor izbrisan, bom še enkrat odgovoril s P.S.-om, ki sem ga ravno želel dodat!

Komentiral sem občutek v avtu in ni čisto nobene potrebe po užaljenosti! ;) Avtor je očitno vajen francoskih avtomobilov, ki so nekako najbolj "mehki" v notranjosti (sedeži in nasploh oblikovanje). Astra tega letnika ima trde sedeže (kar ne pomeni, da so slabi!), veliko ostrih linij v notranjosti, celo na volanu, debele štirioglate obvolanske ročice, ... vse daje bolj "grob", masiven vtis", če mene vprašaš, čisto nasprotje od recimo Megana. Niti en niti drugi nista zaradi tega slaba, gre pač za subjektivno dojemanje, si pa ne zamišljam nekoga, ki bi mu ustrezala Meganova notranjost, Golf bi se mu na tem področju zdel drvarnica, Astra bi mu pa tudi bila všeč.

Upam, da ti je zdaj jasno, da je tvoje žaljivo razburjenje čisto mimo!

Torej ni šlo za čisto nobeno žaljenje Astre, čeprav sem ti očitno stopil na rep, ampak mnenje avtorju. Mislim, da mu Astra ne bo odgovarjala. Je pa zanimivo, da je Golfa sploh dal med potencialne kandidate, če je pozneje jasno napisal, da mu ne ustreza. Očitno je zaradi tega prilepil čisto oskubljeno verzijo s poraznim motorjem, da lažje sam sebi dokaže, da mu ni všeč.
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 14, 2012 7:20 pm

Na tvojem mestu, bi si ogledal Focusa,Astro (raje 1.9 CDTI, 1.7 izdelek je Isuzujev, in ni kaj prida. Vozil dve astri z istim motorjem, na obeh imel isti problem-kar ugašal se je sredi ceste.), Hyundai in Kio(prednost slednjih dveh je, da sta še v garanciji). Tudi Mazda se mi ne zdi slab primerek. Vseekakor vredno razmisleka. Menim, da večjih težav ni imel noben avto, katerega gledaš. Stvar je samo bolj na kaj boš naletel. Vseekakor priporočam test vseh omenjenih in nakup avta z preverjeno in znano zgodovino.

Srečno!

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To feb 14, 2012 8:17 pm

teac je napisal/-a:kaj pa megane z 2.0 dci motorjem (150km)? motor ima verigo, tako da menjava zobatega jermena odpade, kar je plus pri ceni servisov. Meni se zdi megane odlicen avto, prav tako je navoljo dosti rezervnih delov.

recimo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5548153&show=1

Iskanje tega motorja v Meganu je kot iskanje igle v senu. Če ga najde za OK denar in z znano zgodovino je seveda odličen nakup, če se mu zdi vredno več plačevati pri registraciji seveda :) 1.5 dci s 6 prestavo je le šparovc na kvadrat hehe pa tudi bolj uglajeno teče. Meni je kadar sem vozil Megana pasala ergonomija okoli nog, kjer imam ponavadi probleme, sploh pri čisto novem meganu se nikakor ne morem spravit za volan, da se nebi s kolenom nekam butal.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To feb 14, 2012 8:41 pm

maniaxxx je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5535668&show=1 :lol:

Ta ma vsaj 234.000km sam se lastnik tolaži, da jih ima sam 90.000. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: =P

lp

p.s. prosim ne vzemite mojega posta resno. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov