Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ribcek
Novinec

avtohiša xy

Napisal/-a ribcek To feb 14, 2012 1:49 pm

mene zanima ali je možno pri avtohiši urediti vse na enem mestu za nakup rabljenega novejše znamke - najbolje leasing, v račun pa bi dal še moj avto. Leasing bi uredil za max 1 leto. Če sem si vse skupaj napačno zamislil me popravite.

Ker mi ni do tega, da bi avto prodajal potem pa z denarjem šel v lov na novega od neke fizične osebe, to lahko potraja preden sploh kakšnega pravega kupiš.
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Re: avtohiša xy

Napisal/-a GoGo To feb 14, 2012 2:14 pm

Skoraj pri vseh večjih avtohišah se to da.
Ti pa odsvetujem (razen če nimaš izredno poularnega/iskanega avta in si ga priravljen jim dat ca 30-40% pod realno ceno)

Npr. imaš clio letnik ca 2000, realno vreden na trgu 1000€, kupuješ pa avto letnika 08 za 7k.
Za tvoj avto ti bodo poudili max. 600-700€,ker ne kupuješ na keš, si ne boš mogel izboriti dodatnega popusta.
Torej boš za avto doplačal 6300€ ( z lizingom, ki te bo dejansko prišel kake 8000€)

Če bi prodal svoj avto za 1000€, in prišel s kešem do avtohiše, grem stavit da bi tisti avto odpeljal za 6500€, torej bi namesto
8000 doplačal le 5500 (2500€ razlike)
Si pa v prvem primeru idealna stranka, saj avtohiša na tebi zasluži 2x (s tvojim avtom in prodanim avtom...)

Samo v razmislek, verjamem pa, da si možnosti že pretehtal.
Lep dan!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov