Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Nov avto do 18000€ (karavan ali 5-vrat)

Napisal/-a slavcdklavc Sr feb 22, 2012 6:07 pm

Živjo, torej išče se nov avto nižjega srednjega razreda do 18000€.
Pogoji: disel motor (zaradi velikega števila prevoženih kilometrov), do 90kw.
Petvratna karoserija oz. mogoče raje karavan, z nekaj opreme npr. tempomat, ESP, elektrika spredaj zadaj, avtomatska klima, ter da je avto udoben in varčen,...

Gleda se Focus, Megane, Bravo, pa kar še pade zraven za ta denar.
Po preizkušenem Focusu in Meganu, se nagibamo v smer Megana zaradi cene, res pa da za to ceno ponuja bistveno manj opreme.

Torej, je kje kakšna akcija (financiranje, ugodnosti,...), kjer bi se dobilo za ta denar kar največ:)

Hvala

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Nov avto do 18000€ (karavan ali 5-vrat)

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 22, 2012 6:13 pm

počakaj na novega I30 ali KiA Ceed, drugače pa megane GT line, nima nič manj opreme od focusa, prej več...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 22, 2012 6:45 pm

Lahko tukaj spet napišemo pet strani predlogov, mnenj, izkušenj, kreganja, off topicov ipd., 90% sem prepričan, da bo itak "zmagal" favorit iz prvega posta! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr feb 22, 2012 7:10 pm

...seveda bo, saj je za moje pojme in se za marsikoga najbolj racionalen nakup. :D

Mogoce bi poledal se za laguno gt?

Drgac je pa malo morje dobrih novih in rabljenih actomobilov v tem cenovnem rangu. Ce se bos za renoja odlocil, za kilometrino vzami 1.9 ali 2.0 dci.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 22, 2012 7:23 pm

jack86 je napisal/-a:...seveda bo, saj je za moje pojme in se za marsikoga najbolj racionalen nakup. :D

Saj veš, da ni v tem "point", pač če je nekdo vajen določene znamke in mu ugaja (oz. ugaja "glavnemu svetovalcu"), se na koncu izbere ta znamka. V tem razredu je vsaj pet avtomobilov, za katere ti lahko "dokažem", da so najbolj racionalen nakup. :D

Za nekoga, ki je vajen francoske mehkobe (sterilnosti), je relativno nizek in ne misli niti na zadnji klopi vozit nikogar višjega, je to lahko Megane. ;) Zame je v praksi čisto neracionalen nakup! :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr feb 22, 2012 10:19 pm

Avtorju teme lahko dam dva odgovora.

Odgovor A: očitno ti je všeč Megane. Torej ga kupi. End of story.

Odgovor B: ne izgubljaj časa z ostalimi avti, tudi Megane ne, ampak kupi Octavio Combi ali Golfa karavan. Enega ali drugega boš dobil za tvoj planiran budžet 18 jurjev ob vseh izpolnjenih zahtevah; katerega od njiju pa - odvisno od osebnega okusa v kombinaciji z opremo in dokočno ceno, ki jo zdilaš.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr feb 22, 2012 11:45 pm

~toMmy~ je napisal/-a:...je relativno nizek in ne misli niti na zadnji klopi vozit nikogar višjega, je to lahko Megane. ;) Zame je v praksi čisto neracionalen nakup! :mrgreen:

Prvi del stavka sem namenoma izpustil, saj je nekoliko stereotipen, drugi del pa velja le za berline varianto, ki je zadaj res utesnjena - karavan ima daljšo medosno in je zadaj povsem dovolj prostora za sedenje (glava+noge).

Ima soseda takega novega karavana 3 tedne, pa moram reči, da mi je čedalje bolj všeč (avto, ne soseda :mrgreen: )

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 23, 2012 12:42 am

thunderbolt je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:...je relativno nizek in ne misli niti na zadnji klopi vozit nikogar višjega, je to lahko Megane. ;) Zame je v praksi čisto neracionalen nakup! :mrgreen:

Prvi del stavka sem namenoma izpustil, saj je nekoliko stereotipen, drugi del pa velja le za berline varianto, ki je zadaj res utesnjena - karavan ima daljšo medosno in je zadaj povsem dovolj prostora za sedenje (glava+noge).

Ima soseda takega novega karavana 3 tedne, pa moram reči, da mi je čedalje bolj všeč (avto, ne soseda :mrgreen: )

Povsem dovolj? Odvisno za koga, karavan na tem področju še vedno zaostaja za določenimi hatch-i v tem razredu. Ne vidim nobenega razloga za izpuščanje prvega dela stavka. Lahko je še desetkrat bolj stereotipen, ampak je še vedno resničen. ;)
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če feb 23, 2012 6:19 am

novi Focus definitivno......

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe feb 24, 2012 5:13 am

sašo5 je napisal/-a:novi Focus definitivno......

OFF:
Glede na podano zahtevo o motorizaciji...tudi to (še) ni za kupit...Mi pa še vedno ni jasno, kako lahko folk kupuje renaulte.
ON:
Nekdo je omenil VAG grupo. Se strinjam z njim.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe feb 24, 2012 7:06 am

Isti template znova in znova :roll:

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe feb 24, 2012 8:12 am

@slavc...

brez zamere, ampak da bi sam kupoval avto za skoraj 20.000 eur bi me zanimalo:
- cena avta,
- vzdrževanje avta (cena servisov, kje v moji bližini je kvaliteten servis..),
- moje počutje v avtu (vožnja...)
- "bonbončki (recimo pri meganu prostoročna kartica - jo imam v laguni in je res zakon, ko jo imaš v torbi pa polne roke, pri focusu me je pozitivno presenetilo ogrevanje prednjega stekla, subaru ima naprimer ogrevanje brisalcev...), - to so npr. bonbomčki, ki postanejo zlati, ko jih uporabljaš, dejansko dokler jih nimaš sploh ne veš--)
- videz avta,
- garancija,
- prostor (relativna zadeva - vsak sedi na svoj način, če pa bi sedeli po pravilih, pa je zelo malo avtov na trgu, kjer je zadaj premalo prostora)
- preveril adac okvar (tukaj ne gledaš mesto, ampak letnico in kakšen znak ter barve je zraven),
- če ga bi kupoval za krajše obdobje - možnost prodaja (zanimivost na trgu)..
- itd...

Ne prepričujem te za nobeno znamko..

Na forumih bi se logiral na npr. vw, renault... in tam tudi preveril o večjih okvarah, izkušnje voznikov...

Na avtomobilizmu je pa žal tako, da je zelo malo tem, kjer dejansko dobiš realni pogled, ker je za večino najboljši avto njegov avto.... in vse pride v kregarijo kdo ima daljšega....

Se opravičujem uporabnikom, ki dejansko vedo kaj pišejo in spostujem njihovo znanje.

tole je zelo na kratko...

lp

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Pe feb 24, 2012 8:38 am

Malo sem razočaran iz podanih odgovorov, saj v večini primerov nisem zvedel nič pametnega, večina vas pa le podaja vam predispozirane znamke, brez utemeljene razlage zakaj. Sam sicer ravno zato sprašujem po mnenju, ker me zanimajo še druga mnenja, vendar s vsaj trohico objektivnosti. Seveda se bo pri nakupu upoštevalo v veliki meri počutje in udobje, ceno servisov,..., vendar je denar velik faktor, ki ni tako lahko za zanemarit.

Po osebnem občutju je vsaj pri meni Focus v veliki prednosti, vendar če hočeš avto napahan z vso oglaševano opremo cena stegne krepko čez 20.000€, je pa sigurno avto v notranjosti več razredov prijetnejši, in boljši od Megana. S tem, da če hočeš pri Fordu aktivni tempomat (fantastična stvar), moraš kupiti paket varnost 3 za 1.500€, kjer dobiš nato še zraven sistem za prekoračitev črte (ki bi bil večinoma ugasnjen), sistem za branje znakov, torej stvari ki ne bodo velikokrat uporabljene. Res pa ima Focus ogromno dobrih in uporabnih funkcij, kot je omenil RADAR nad mano, ogrevanje šip spredaj-super uporabna stvar, ter opozorilo na vozilo v slepem kotu,..
Spet na drugi strani, se nam ponuja možnost uveljavljanja popusta delavca v Revozu, kar je kar konkreten popust in lahko za tistih 20% namečeš še kar nekaj opreme. pa še vedno pristaneš pri solidnih 18.000€.In prostora zadaj v Meganu (karavan), je za človeka velikega do 178cm čisto dovolj in ker se bo verjetno v avtu nekoč večinoma vozilo otroke to ni tak problem.
Nato imaš že spodobno motoriziranega Brava (120JTD) z dosti opreme za 17.000€, res pa da brez raznih senzorjev in funkcij kot pri Focusu.

Avto se bo kupoval za več let (7 plus) in ravno zato sprašujem tu na forumu za mnenje.
Upam pa, da mi zna kdo povedat kje je kakšna akcija, kako je s financiranjem (vem da marsikje dajejo popuste na določena financiranja).

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe feb 24, 2012 9:14 am

Slavc, ne bit razočaran, saj tudi ti bi lahko morda na začetku povedal kaj več, kaj si želiš od avta, druge okoliščine ki lahko vplivajo na nakup itd.

Pa najprej si moraš razgledat po tržišču, kateri avti te najbolj pritegnejo, med njimi pa potem preveriš, v katerih se najbolje počutiš (že ko sediš v salonskem vozilu, mora biti občutek dober, potem pa še preizkus na testni vožnji - če te že v salonu odbje, kar črtaj tisti avto).

Pa ker očitno rabiš veliko prtljažnega prostora, moraš v živo preverit kakšen je prtljažnik - ne samo uradni podatki o litrih, temveč dejanske dimenzije prtljažnika, oblika, dostop itd...

Ne moremo ti svetovati enega avta, pa potem ugotoviš da tebi osebno ne odgovarja ali da prtljažnik ni primeren za tako vrsto prtljage ki jo pogosto prevažaš.

Pa ne obremenjuj se z akcijami itd. - saj mislim da v teh časih ima večina avtohiš cene toliko ugodne, kolikor pač lahko. Kdor ima kake res fajn akcije, jih pa itak tudi na veliko oglašuje.
Sploh pa najprej pri sebi razčisti, kateri avto ti najbolj ustreza, posebej ker praviš da bo to nakup za 7 let. Če imaš omejizev 18 jurjev, je to v bistvu kar veliko denarja! Bilo bi brezveze kupiti avto, ki ni ustrezen zate in ga potem prenašati 7 let, samo zato da si enkrat "izkoristil akcijo"...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe feb 24, 2012 9:24 am

tommy: Ne mislim se nekaj dajat s tabo, vendar je v karavanskem meganu podobno veliko prostora kot pri recimo golfu, ki ga imaš po moje v mislih. Se strinjam, da je obični golf zadaj glede prostornosti lahko marsikateremu za vzor (ga imata starša), ampak ta karavanski megane ne zaostaja. In še moje osebno mnenje glede voznih lastnosti - sam vozim megana, starša imata golfa. Kljub temu, da sam avto neprimerno večkrat pritisnem kot foter, mi k udobju naravnan megan veliko bolj paše, saj za 80% vožnje enostavno ne rabiš nekega trdega podvozja. Pa tudi tisti občutek na volanu rabiš zares takrat, ko voziš na meji - pri tem me je tudi golf že večkrat zavedel. Tudi kar se tiče zanesljivosti so se renaulti zelo izboljšali - danes so itak vse znamke približno na istem.

slavc: za megana pa počakaj še kak mesec ali dva, pride ven "phase 2", ki bo imel še nekaj dodatne opreme in tudi nekaj tistih "cukrčkov", ki jih sedaj pogrešaš pri meganu napram fordu, ki je tudi fajn avto.

Skratka - ne mislim nič favorizirat megana, ampak mi gre pa malo na jetra, da se ga odpiše takoj samo zato, ker je megane in ne nemec.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe feb 24, 2012 9:25 am

Tole kup pa mirna bosna
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5636343&show=1
Ali pa malo bolje opremlejna zadeva, vendar tudi malo nad tvojim buđetom
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4681701&show=1
Zadnjič spremenil ban, dne Pe feb 24, 2012 9:32 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe feb 24, 2012 9:29 am

kot primeri...

http://www.volkswagen.si/modeli/golf/go ... l_edition/

http://www.volkswagen.si/modeli/golf/go ... model_sky/

http://www.ford.si/Akcije/Osebnavozila/NoviFocus

http://www.akcije.renault.si/izberiinod ... &order=asc

http://www.porscheverovskova.com/news/S ... 16663.html

ko boš izbral avto, dobil ponudbo, iščeš isti model še po drugih, pa boš opazil razlike (nekje večje, nekje manjše), samo čas si boš moral vzeti in se tudi pogajati... nekdo ti daje v denarju, nekdo v opremi, nekdo v servisu.....

lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe feb 24, 2012 9:46 am

Pa še nekaj: koliko kilometrov dejansko prevoziš letno, kakšen profil vožnje (veliko kratkih voženj, daljše relacije...?)

Recimo jaz bi pri takem avtu na vrhu lestvice imel Octavio Combi - glede na tvoje kriterije cene in moči motorja to v praksi pomeni 1.6 TDI, ki je okoli 2000 EUR dražji od 1.2 TSI bencinarja. TSI je glede moči nekako primerljiv s TDI (pa še precej bolj uglajen), poraba pa naj bi bila 1-1,5 litra višja - bodimo realni in računajmo cca 1-2 litra razlike, odvisno od načina vožnje in relacij. To pomeni da z gorivom TDIja prineseš notri po 60-100 tisoč kilometrih. Pa ne pozabit na morebitne višje stroške dizla, tudi malenkost dražje zavarovanj in registracijo, ki še zmanjšujejo prednost dizla...

Skratka sam moraš preračunat koliko km prevoziš in kdaj boš torej stroškovno prinesel dizla noter. Jaz sem dal primer za Škodo oz. podobno je tudi pri VW, podobno lahko preverš pri kakem drugem avtu ki ga gledaš.

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Pe feb 24, 2012 9:48 am

To moraš predvsem obiskati par salonov in se zmeniti za nekaj testnih voženj. Mogoče ti nekateri sploh ne bodo odgovarjali, spet kakšen pa toliko, da boš bil pripravljen dati tudi kakšnega jurja več. Ker že sprašuješ za megana, ko sem sam bil na testni vožnji z gt line različico, me je motila utesnjenost (presenetljivo ozek sedež, pa sem v bistvu zelo povprečne postave, 180cm in suh), vidljivost nazaj je bila zelo slaba oz. nasplošno me je motila slaba preglednost (tudi bočno) vozila. Sej se po mojem navadiš, ampak če že daješ denar na mizo, kupiš tisto, kar ti najbolj odgovarja.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe feb 24, 2012 9:58 am

Novi Focus npr.
model Sport:
- cena 20.090€
- Stilski paket Sport 260€
dodatno zatemnjena stekla
17" 10-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 215/50 R17
- Paket za pomoč vozniku 2 835€
sistem za aktivno pomoč pri parkiranju
parkirni senzorji spredaj in zadaj
električno poklopni vzvratni ogledali
električno pomična stekla spredaj in zadaj z globalnim odpiranjem/zapiranjem z daljinskim centralnim zaklepanjem
- Tempomat 260€
- 3000€ popusta

Končna cena: 18.445€

vir. www.ford.si

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov