Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Đasmin
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Nakup Smart Roadsterja

Napisal/-a Đasmin Če feb 23, 2012 9:41 pm

Lep pozdrav

Zanimam se za nakup omenjenega avtomobila in bi vas prosil vse,ki imate kakšne izkušnje s tem avtomobilom ali znamko, da mi svetujete, delite vačše izkušnje itd.

Natančnje kar me zanima so seveda info. o servisih, delih, se pravi; koliko stanejo deli in servisi, ali so kaj pogostešji glede na to da je mašina samo 0.7 kubićna? oops

Potem me pa zanima ali je dobra ideja pogledati v Nemčijo za tak avto, namreč pri nas je izbira precej...khm khm...je skoraj da ni :)

Vozilo bi kupil rabljeno, še posebaj mi je všeč Brabusov model :DDD - vožnja je večinoma mestna če bi pa že šel na morje se mi zdi, da vsekakor ne bi šel po avtocesti saj sem slišal, da se avto lepo vozi in to pride do izraza še toliko bolj pri vijugastih cestah npr. :P

Pa vendar, povejte mi tudi kako se obnaša če se že zapelješ na avtocesto oz. na obvoznico (sem iz LJ. centra)?

Letno delam povprečno 15.000km.

Se vam v naprej lepo zahvaljujem za nasvete in predloge!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Nakup Smart Roadsterja

Napisal/-a lancia hf Če feb 23, 2012 10:05 pm

Đasmin je napisal/-a:Lep pozdrav
Potem me pa zanima ali je dobra ideja pogledati v Nemčijo za tak avto, namreč pri nas je izbira precej...khm khm...je skoraj da ni :)

Ideja za pogled v nemčijo je uredu, vendar si si že sam odgovoril kako je s tem avtomobili (jih ni pri nas)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če feb 23, 2012 10:39 pm

Upam, da si si kakšnega ogledal, predno se spuščaš v kaj takega. Jaz sem si, nad avtom sem bil zelo navdušen, vendar se za kaj takega vseeno nisem odločil. Kar se tiče vsakdanje uporabnosti...sediš na tleh...ni to coupe, v katerih se načeloma zelooo nizko sedi...ko mislim na tleh, je to...na tleh...rit imaš dejansko 20 centi od asfalta. Tako da maš noge skoraj pravokotno stegnjene. Občutek je sicer zelo dober, vendar si ne predstavlam s čim takim lezt po vsakdanjih opravkih mimo gomazečih 40 tonskih mrcin, sploh pa ne odet v plastiko. Karoserija je namreč z izjemo tridiona komplet plastična. Če se že tega navadiš pa je plezanje ven pa noter, katerega se sigurno kmalu naveličaš, razen če si gimnastičar. Predvidevam da tudi samo podvozje ni ravno hrbtenici prijazno na teh naših kolovozih...Notranjost...kar utesnjena, čeprav ima sedež precej hoda, tako da tudi če si malo večji, ni sam problem noter sedet, bolj je vprašanje, kot rečeno - kako ven pa not :)

Vseeno je tak avto po mojem mnenju užitek na odprti cesti, vsekakor mora bit s snemljivo streho, sam pa če že, bi gledal za roadster coupejem, ki ima za sedeži vsaj še za en nahrbtnik prostora (za en nahrbtnik maš pa v sprednji havbi).

Načeloma motorčki ne zdržijo kaj dosti preko 100.000 prevoženih kilometrov, ker je to precej navita zadeva, čeprav sem slišal, da so bolj problemi pri svečkah, zaradi katerih rado razbije motor, v kolikor niso menjane. Ima namreč dvojne svečke in ker imamo precej neveščih serviserjev, menjajo samo svečke na eni strani, ker na drugi strani niso dostopne. Mišljeno je namreč, da se motor pri servisiranju spusti ven iz avta (je tako tudi zasnovano vse skupaj, pade dol s kolesi vred) - kaj več o tem bi se moral pozanimat na kakšnem tujem forumu.

Poraba nekje med 5-8 litri, odvisno od vožnje, menjalnik je pa bolj nasprotje športnosti, ki jo izraža sama oblika avtomobila, ker je dokaj počasen. Menja pa kar lepo.

V glavnem, avto je zelo specifičen in se pred nakupom res dobro dobro pozanimaj o njem, predvsem o vzdrževanju (ipak je to mercedes), da ne boš imel nekega polizdelka in vsekakor ga preglej in probaj prej. Za tako ceno dobiš že nekaj pleha...

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Če feb 23, 2012 10:52 pm

Ja glede lege - položaja sedenja sem jih slišal kar nekaj :)

Je pa zelo pomembno, kar si povedal glede svečk - tega sam nisem vedel -sem pa še pred tem, da sprobam kako se vozi...

Glede tega, da je Smart Mercedesov: sem pa razmišljal, da glede delov ne bi smelo biti problemov - ampak o tem se pomoje kar da razpravljati saj glede na to da jih skoraj ni v Slo. pove veliko...

Zelo koristno - HVALA ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če feb 23, 2012 10:56 pm

ko pa das dol streho pa mas vec k 180 cm ti pa vetr skos u glavo piha ni glih prijetno.
menjalnik je polom ker salta s hitrostjo 2 sekund.voznja ni glih tko neudobna tudi polozaj v vozilu je ok,je pa res mal tezko vn pa notr se spraut.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če feb 23, 2012 10:58 pm

Upam, da ne misliš da če je to "mercedesov" avto, da boš tam dobil tudi dele in servis. Ali se motim. :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Če feb 23, 2012 10:59 pm

No, višina zame naj ne bi bila problem - okoli 175cm =P

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če feb 23, 2012 11:00 pm

po bos pa tezko vn z avta vidu zarad visokih bokou in nizkega nosu :)
Ni vse res kar napišem

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Če feb 23, 2012 11:01 pm

lancia hf je napisal/-a:Upam, da ne misliš da če je to "mercedesov" avto, da boš tam dobil tudi dele in servis. Ali se motim. :?:

Ne, mislil sem na to, da bi potem takem lahko avto bil kaj bolj razširjen med uporabniki(vozniki) in bi s tem bilo tudi več....bla bla bla....vsega kar potegne za sabo :lol: vendar avtomobil je zelo redek oz. znamka - razmišljam posledično...: tudi deli - pa čeprav ''je Mercedesov''. :D

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Če feb 23, 2012 11:02 pm

abbe je napisal/-a:po bos pa tezko vn z avta vidu zarad visokih bokou in nizkega nosu :)

Aha - no se pravi si se že vozil s tem avtomobilom? :?:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če feb 23, 2012 11:04 pm

seveda sem se in vozil z njim in vozil ga.sj drgac ne mores podat mnenja.sj pele se avto fajn vsaj men se je pa un filing kao sporten pa to.sam k gre prot teb kamion se mal zmisls:)
res da zj ne mores tko razmisljat k kupujes avto sam vseen an.
Ni vse res kar napišem

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Če feb 23, 2012 11:07 pm

abbe je napisal/-a:seveda sem se in vozil z njim in vozil ga.sj drgac ne mores podat mnenja.sj pele se avto fajn vsaj men se je pa un filing kao sporten pa to.sam k gre prot teb kamion se mal zmisls:)
res da zj ne mores tko razmisljat k kupujes avto sam vseen an.

Ja to zna biti neugodno, imaš pa tudi prav na to ne gledaš ko kupuješ avto - mi pa povej če si se peljal po AC kako se tam kaj obnese?

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Če feb 23, 2012 11:11 pm

Đasmin je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Upam, da ne misliš da če je to "mercedesov" avto, da boš tam dobil tudi dele in servis. Ali se motim. :?:

Ne, mislil sem na to, da bi potem takem lahko avto bil kaj bolj razširjen med uporabniki(vozniki) in bi s tem bilo tudi več....bla bla bla....vsega kar potegne za sabo :lol: vendar avtomobil je zelo redek oz. znamka - razmišljam posledično...: tudi deli - pa čeprav ''je Mercedesov''. :D

Ja, servisi so načeloma pri mercedesu. Sej čeprav je redek, mašina je enaka kot pri fortwo, tako da, kar se tega tiče, se zadeve dobijo. Je pa vse drago...posebno glede na to da je plastičen malček, je res drag avto...tako in drugače. Je pa ugodna poraba pa zavarovanje

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če feb 23, 2012 11:13 pm

C4V4L13R je napisal/-a:
Đasmin je napisal/-a:

Ja, servisi so načeloma pri mercedesu. Sej čeprav je redek, mašina je enaka kot pri fortwo, tako da, kar se tega tiče, se zadeve dobijo. Je pa vse drago...posebno glede na to da je plastičen malček, je res drag avto...tako in drugače. Je pa ugodna poraba pa zavarovanje

pa oc se nism nc vozu.samo po regionalnih cesath.nekje eneih 50 km.sam dovolj da si ustvaaris mnenje.
Ni vse res kar napišem

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Če feb 23, 2012 11:21 pm

Načeloma me res najbolj skrbi to, da je 0.7 kubična mašina zelo redko katera v tem smartu za okolo 5-6 tisoč € dobro ohranjena in da ima še recimo kake 3-4 dolgo življensko dobo, namreč večinoma so okoli 60-70 000 prevoženih km s tako ceno :cry:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če feb 23, 2012 11:21 pm

Za edini avto ne bi česa takega kupoval nikoli,ker je neuporabno in predrago.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 23, 2012 11:24 pm

Zdaj bom bleknil malo mimo, ampak mislim da smiselno... če ne najdeš nobenega pametnega, vključi v iskanje še Mazdo MX-5! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Če feb 23, 2012 11:26 pm

čare je napisal/-a:Za edini avto ne bi česa takega kupoval nikoli,ker je neuporabno in predrago.

zame ni uporabnost poglavitna - če se lepo vozi, da so nizki stroški in poraba (gorivo je čedalje dražje) -je avto zame že zelo dober avto.

Plus tega pa do +- 6000€ za tak avto se mi ne zdi predrago, ker dobiš avto v katerem ni dolgčas in je zabvno pa čeprav se ne pelješ 260+ km/h ;)

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Če feb 23, 2012 11:30 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Zdaj bom bleknil malo mimo, ampak mislim da smiselno... če ne najdeš nobenega pametnega, vključi v iskanje še Mazdo MX-5! :D

Dober predlog :P

Vendar mi je zares zelo všeč samo nov model, ki pa so že malo predragi...okoli 12k kar je nižje pa so že sumljive cene se mi zdi. :D

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Če feb 23, 2012 11:45 pm

Ne, kar se tega tiče, ga ne moreš metat v koš z ostalimi roadsterji, to je dejstvo, zaradi vsega kar avto ima (in nima) - pač je posebnež, ampak niti ni nujno da bo tisto res, kar iščeš pri tem avtu (poceni vzdrževanje = zanesljivost in vzdržljivost)...zato pa pravim, da se res pozanimaj o avtu do skrajnosti pa potem še dvakrat premisli, če je to za 15k na leto...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 25 gostov