Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

prodati ali ne?

Napisal/-a maniaxxx Po feb 27, 2012 8:19 pm

Evo, me zanima vaše mnenje glede tega ali se mi splača prodati mojega focusa. Je letnik 08, prevoženih 90kkm ( realnih ), v njega bi moral vložiti samo toliko kolikor stanejo sprednje letne gume in mu privoščiti redni servis, večjih vlaganj naj ne bi bilo. Za njega bi dobil nekje 8k, če bi mel srečo.

Problem nastane ker ne vem kaj bi kupil, ker se mi ne daje 20 in več k za avto, tako, da mislim, da bi ga imel še eno leto in ga leto obsorej menjal, ta čas pa še kaj prišparal, mam pa pomislike glede morebitnih malo večjih ( dražjih okvar ), ki bi računico potisnila na negativno stran.

Razlogi za nov avto so pa garancija, oprema,ki temu manjka ( tempomat ), manjša poraba ( se pozna pri 40kk na leto ).

Razlogiu proti so pa finančne narave, odlična voznost focusa, ki jo ne morem več dobiti, plus, da je malo neracionalno prodajat avto z relativno malo kilometri.

No, da slišim pro et contra....pa brez kregarije
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Re: prodati ali ne?

Napisal/-a Kegl Po feb 27, 2012 8:23 pm

maniaxxx je napisal/-a:Evo, me zanima vaše mnenje glede tega ali se mi splača prodati mojega focusa. Je letnik 08, prevoženih 90kkm ( realnih ), v njega bi moral vložiti samo toliko kolikor stanejo sprednje letne gume in mu privoščiti redni servis, večjih vlaganj naj ne bi bilo. Za njega bi dobil nekje 8k, če bi mel srečo.

Problem nastane ker ne vem kaj bi kupil, ker se mi ne daje 20 in več k za avto, tako, da mislim, da bi ga imel še eno leto in ga leto obsorej menjal, ta čas pa še kaj prišparal, mam pa pomislike glede morebitnih malo večjih ( dražjih okvar ), ki bi računico potisnila na negativno stran.

Razlogi za nov avto so pa garancija, oprema,ki temu manjka ( tempomat ), manjša poraba ( se pozna pri 40kk na leto ).

Razlogiu proti so pa finančne narave, odlična voznost focusa, ki jo ne morem več dobiti, plus, da je malo neracionalno prodajat avto z relativno malo kilometri.

:lol: teb še s kolesom nebi ratal pr taki vožnji :mrgreen:

drgač pa sm proti...si že sam odgovoru zakaj ne...avto ti dela, zadovoljen si z njim, kwa bi še rd? ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po feb 27, 2012 8:27 pm

Kegl je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Evo, me zanima vaše mnenje glede tega ali se mi splača prodati mojega focusa. Je letnik 08, prevoženih 90kkm ( realnih ), v njega bi moral vložiti samo toliko kolikor stanejo sprednje letne gume in mu privoščiti redni servis, večjih vlaganj naj ne bi bilo. Za njega bi dobil nekje 8k, če bi mel srečo.

:lol: teb še s kolesom nebi ratal pr taki vožnji :mrgreen:

drgač pa sm proti...si že sam odgovoru zakaj ne...avto ti dela, zadovoljen si z njim, kwa bi še rd? ;)

:lol: :lol:

Ma sej vem, samo mu manjka precej opreme, ki bi jo jaz rad imel...predvsem pogrešam tempomat pa 6 prestavo pa še kaj se najde....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po feb 27, 2012 8:28 pm

Jaz tudi mislim da se ti avta ne splača prodajat. Ekonomsko se menjava avta itak nikoli ne splača, ponavad se za menjavo odločamo bolj iz naveličanosti, večjih stroškov (ki jih pri tebi ni), potrebe po denarju. Vsaj pri meni osebno je menjavanje iz naveličanja.

Koliko pa bi prišla vgradnja tempomata v focusa?

EDIT: Ok 6 prestava pa ne bo poceni za vgradnjo :D

Kakšne pa so realne želje? Obvezno nov avto? :) Vem da si gledal golfa.... nujno ta velikostni razred? :)
Zadnjič spremenil Cefizelj, dne Po feb 27, 2012 8:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po feb 27, 2012 8:29 pm

jaz mam en biznis zate :twisted:

ce ne sprejmes, pol pa po moje tudi boljse da flokija obdrzis ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 27, 2012 8:30 pm

Mazdo3 si že vozil? Narejena je na bazi "starega" Focusa, tako da bi ti mogoče odgovarjala glede "voznosti". :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po feb 27, 2012 8:31 pm

Cefizelj je napisal/-a:Jaz tudi mislim da se ti avta ne splača prodajat. Ekonomsko se menjava avta itak nikoli ne splača, ponavad se za menjavo odločamo bolj iz naveličanosti, večjih stroškov (ki jih pri tebi ni), potrebe po denarju. Vsaj pri meni osebno je menjavanje iz naveličanja.

Koliko pa bi prišla vgradnja tempomata v focusa?

Pri meni je tud največji razlog naveličanost, ki jo hočem ekonomsko opravičiti z manjšo porabo potencialnega novega avta in garancijo le-tega.

Tempomat ni mogoče vgraditi, ker ima focus s tempomatom drugačen volan in vse ostalo, ni to tako enostavno, kot pri nekaterih znamkah ( pri astri H vem, da stane drobiž naknadna vgradnja tempomata ).

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po feb 27, 2012 8:32 pm

_furby_ je napisal/-a:jaz mam en biznis zate :twisted:

ce ne sprejmes, pol pa po moje tudi boljse da flokija obdrzis ;)

Furby,tvoja raketa mi preveč žre za 40kkm na leto nažalost, drugače pa tak veš, da se mi sline cedijo po njej.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po feb 27, 2012 8:33 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Mazdo3 si že vozil? Narejena je na bazi "starega" Focusa, tako da bi ti mogoče odgovarjala glede "voznosti". :D

Nisem je še, vem, da je pod kožo focus, vem pa tud, da so jo zrisal na zavodu za slepe in slabovidne :mrgreen: , pa še to bi prebavil, če ne bi bila tako svinjsko draga, če hočeš met vsaj solidno motorizacijo ( beri dizel 2.2 )

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po feb 27, 2012 8:33 pm

jst tko pravm "ima se, može se", ti si pa za proti omenil tut finance...avto pa ni glih podn (tut z opremo ne) in ti ne dela nobenih težav...pač jst nebi menjal, ker se ne splača. fukn cegu pod noge pa boš mel tempomat :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po feb 27, 2012 8:38 pm

Kegl je napisal/-a:jst tko pravm "ima se, može se", ti si pa za proti omenil tut finance...avto pa ni glih podn (tut z opremo ne) in ti ne dela nobenih težav...pač jst nebi menjal, ker se ne splača. fukn cegu pod noge pa boš mel tempomat :mrgreen:

Ja cegu dobim relativno ugodno :mrgreen: .Finance so bile mišljenje bolj v smislu, da se mi ne daje nek velik denar za avto, tudi če si to lahko privoščim. Kot sem že parkrat napisal, mi ni prioriteta v življenju odplačevati avto, tudi če si to lahko privoščim.

Sej razen tempomata ma tak vse kar rabim, oziroma vse, ker bi lahko več mel je preseravanje... :mrgreen: . Po moje ga bom tak prodal po tem, ko dam gor nove gume pa naredim servis, vsaj tako je bilo pri vseh mojih avtih ( vključno s TSI-jem ) :mrgreen:

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Po feb 27, 2012 8:45 pm

Jasno je samo eno. Ekonomsko in racionalno gledano je edina pravilna rešitev, da avto obdržiš.
Tukaj pa iščeš, samo en tebi primeren razlog, ki bi ti olajšalo dušo, da avto prodaš, da boš kao mirno spal.

Jasno je, avto hočeš prodat, ampak veš da je to bedarija.
Torej, če maš penez, prodaj...če ne, pač ne, boš še pa vozo okoli z 4 leta starim avtom, mater se mi smiliš.....

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Po feb 27, 2012 8:46 pm

Tempomat se da vgradit naknadno 6 prestava pa je tak rikverc ... še kaj ?

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Po feb 27, 2012 8:48 pm

Jaz pravim, da ga ne prodaj.
Sedaj veš kaj imaš, tempomat se da rešit za manjši denar, kot pa je nakup novega avtomobila. Jaz svojega ne prodam, dokler ne naredijo boljšega avtomobila. In do danes ga zame še niso, tak da bo še nekaj časa pri hiši... Moj je uvožen z magičnimi 100kkm pri treh letih pa pri 182kkm še vedno dela :D Tak da ni hudič, da tvoj ne bi zdržal... ;)
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 27, 2012 8:49 pm

Evo en predlog, ni 20k € ali več, športno podvozje, konjev dovolj, opreme tudi... :mrgreen:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5086877&show=1
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po feb 27, 2012 8:49 pm

106 je napisal/-a:Tempomat se da vgradit naknadno 6 prestava pa je tak rikverc ... še kaj ?

je že reku, da se tempomata baje ne da pri fordu oz ni tako enostavno

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po feb 27, 2012 8:51 pm

JureV je napisal/-a:Jasno je samo eno. Ekonomsko in racionalno gledano je edina pravilna rešitev, da avto obdržiš.
Tukaj pa iščeš, samo en tebi primeren razlog, ki bi ti olajšalo dušo, da avto prodaš, da boš kao mirno spal.

Jasno je, avto hočeš prodat, ampak veš da je to bedarija.
Torej, če maš penez, prodaj...če ne, pač ne, boš še pa vozo okoli z 4 leta starim avtom, mater se mi smiliš.....

A bu bu :mrgreen:

Drugače ti pa lahko naredim v tem trenutku izračun, s katerim ti bom dokazal, da menjava v tem trenutko ni ravno ekonomsko neupravičena, bolj je problem, ker za pameten denar ne dobim tega, kar jaz iščem pri avtu.

Pa malo se umir, ker nisem nikjer napisal, da je avto zdaj ful star pa da se razpada, ker je avto čist ok.
106 je napisal/-a:Tempomat se da vgradit naknadno 6 prestava pa je tak rikverc ... še kaj ?

Neda se tempomata nakdnadno ugradit :mrgreen:

Ja lahk doniraš par jurčkov, pa grem po nov avto če se že ponujaš :mrgreen:
Zadnjič spremenil maniaxxx, dne Po feb 27, 2012 8:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po feb 27, 2012 8:52 pm

noj je napisal/-a:Jaz pravim, da ga ne prodaj.
Sedaj veš kaj imaš, tempomat se da rešit za manjši denar, kot pa je nakup novega avtomobila. Jaz svojega ne prodam, dokler ne naredijo boljšega avtomobila. In do danes ga zame še niso, tak da bo še nekaj časa pri hiši... Moj je uvožen z magičnimi 100kkm pri treh letih pa pri 182kkm še vedno dela :D Tak da ni hudič, da tvoj ne bi zdržal... ;)

Se vidi, da imaš focusa :mrgreen: . Veš kako se da tempomat zrihtat?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po feb 27, 2012 8:54 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Evo en predlog, ni 20k € ali več, športno podvozje, konjev dovolj, opreme tudi... :mrgreen:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5086877&show=1

Sej ne boš verjel, da ravno na golfa 2.0 tdi ciljam :mrgreen: ( sej me je sram priznat oops )

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 27, 2012 8:55 pm

Saj vem, zato sem ti pa prilimal zanimivo ponudbo! :D
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov