maniaxxx je napisal/-a:Evo, me zanima vaše mnenje glede tega ali se mi splača prodati mojega focusa. Je letnik 08, prevoženih 90kkm ( realnih ), v njega bi moral vložiti samo toliko kolikor stanejo sprednje letne gume in mu privoščiti redni servis, večjih vlaganj naj ne bi bilo. Za njega bi dobil nekje 8k, če bi mel srečo.
Problem nastane ker ne vem kaj bi kupil, ker se mi ne daje 20 in več k za avto, tako, da mislim, da bi ga imel še eno leto in ga leto obsorej menjal, ta čas pa še kaj prišparal, mam pa pomislike glede morebitnih malo večjih ( dražjih okvar ), ki bi računico potisnila na negativno stran.
Razlogi za nov avto so pa garancija, oprema,ki temu manjka ( tempomat ), manjša poraba ( se pozna pri 40kk na leto ).
Razlogiu proti so pa finančne narave, odlična voznost focusa, ki jo ne morem več dobiti, plus, da je malo neracionalno prodajat avto z relativno malo kilometri.
No, da slišim pro et contra....pa brez kregarije
Kegl je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Evo, me zanima vaše mnenje glede tega ali se mi splača prodati mojega focusa. Je letnik 08, prevoženih 90kkm ( realnih ), v njega bi moral vložiti samo toliko kolikor stanejo sprednje letne gume in mu privoščiti redni servis, večjih vlaganj naj ne bi bilo. Za njega bi dobil nekje 8k, če bi mel srečo.
Problem nastane ker ne vem kaj bi kupil, ker se mi ne daje 20 in več k za avto, tako, da mislim, da bi ga imel še eno leto in ga leto obsorej menjal, ta čas pa še kaj prišparal, mam pa pomislike glede morebitnih malo večjih ( dražjih okvar ), ki bi računico potisnila na negativno stran.
Razlogi za nov avto so pa garancija, oprema,ki temu manjka ( tempomat ), manjša poraba ( se pozna pri 40kk na leto ).
Razlogiu proti so pa finančne narave, odlična voznost focusa, ki jo ne morem več dobiti, plus, da je malo neracionalno prodajat avto z relativno malo kilometri.
No, da slišim pro et contra....pa brez kregarije
:lol: teb še s kolesom nebi ratal pr taki vožnji![]()
drgač pa sm proti...si že sam odgovoru zakaj ne...avto ti dela, zadovoljen si z njim, kwa bi še rd?
Cefizelj je napisal/-a:Jaz tudi mislim da se ti avta ne splača prodajat. Ekonomsko se menjava avta itak nikoli ne splača, ponavad se za menjavo odločamo bolj iz naveličanosti, večjih stroškov (ki jih pri tebi ni), potrebe po denarju. Vsaj pri meni osebno je menjavanje iz naveličanja.
Koliko pa bi prišla vgradnja tempomata v focusa?
_furby_ je napisal/-a:jaz mam en biznis zate![]()
ce ne sprejmes, pol pa po moje tudi boljse da flokija obdrzis
~toMmy~ je napisal/-a:Mazdo3 si že vozil? Narejena je na bazi "starega" Focusa, tako da bi ti mogoče odgovarjala glede "voznosti".
Kegl je napisal/-a:jst tko pravm "ima se, može se", ti si pa za proti omenil tut finance...avto pa ni glih podn (tut z opremo ne) in ti ne dela nobenih težav...pač jst nebi menjal, ker se ne splača. fukn cegu pod noge pa boš mel tempomat
106 je napisal/-a:Tempomat se da vgradit naknadno 6 prestava pa je tak rikverc ... še kaj ?
JureV je napisal/-a:Jasno je samo eno. Ekonomsko in racionalno gledano je edina pravilna rešitev, da avto obdržiš.
Tukaj pa iščeš, samo en tebi primeren razlog, ki bi ti olajšalo dušo, da avto prodaš, da boš kao mirno spal.
Jasno je, avto hočeš prodat, ampak veš da je to bedarija.
Torej, če maš penez, prodaj...če ne, pač ne, boš še pa vozo okoli z 4 leta starim avtom, mater se mi smiliš.....
106 je napisal/-a:Tempomat se da vgradit naknadno 6 prestava pa je tak rikverc ... še kaj ?
noj je napisal/-a:Jaz pravim, da ga ne prodaj.
Sedaj veš kaj imaš, tempomat se da rešit za manjši denar, kot pa je nakup novega avtomobila. Jaz svojega ne prodam, dokler ne naredijo boljšega avtomobila. In do danes ga zame še niso, tak da bo še nekaj časa pri hiši... Moj je uvožen z magičnimi 100kkm pri treh letih pa pri 182kkm še vedno delaTak da ni hudič, da tvoj ne bi zdržal...
~toMmy~ je napisal/-a:Evo en predlog, ni 20k € ali več, športno podvozje, konjev dovolj, opreme tudi...![]()
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5086877&show=1
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov