Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
robi1000
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Prevoz dirkalnika z Danske

Napisal/-a robi1000 So mar 10, 2012 9:13 pm

Lep pozdrav!

Iščem način kako bi čim bolj ugodno pripeljal z Danske v Slovenijo moj bodoči dirkalnik. Pozna kdo kakega prevoznika in okvirne stroške prevoza?

LP Robi
::: Enkrat ITB, vedno ITB :::
Clio Williams, Citroen AX GT/Sport, Citroen BX MI16 GTI 16valve

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: Prevoz dirkalnika z Danske

Napisal/-a MRV So mar 10, 2012 11:05 pm

poceni ne bo.

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik So mar 10, 2012 11:23 pm

Svaka ti čast, zdej si mu pa res pomagal. Bod rajš tih drugič.
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne mar 11, 2012 12:30 am

skopusnik je napisal/-a:Svaka ti čast, zdej si mu pa res pomagal. Bod rajš tih drugič.

Skoraj tolko mu je pomagal kot midva z najinima prispevkoma.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Ne mar 11, 2012 1:09 am

Malo pogooglaj slovenske prevoznike avtomobilov in jih pokliči in vprašaj, če majo tam gor kakšne fure. Ti prevozniki se med sabo poznajo in ti bodo lahko dali kontakt, kdo ima fure na Dansko.
Recimo tale http://www.at-kovacic.si/ ali pa tale http://www.vozelj-sp.si/autotransport/

Za kakšen dirkalnik pa gre?
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne mar 11, 2012 10:32 am

_BANDIT_ je napisal/-a:Malo pogooglaj slovenske prevoznike avtomobilov in jih pokliči in vprašaj, če majo tam gor kakšne fure. Ti prevozniki se med sabo poznajo in ti bodo lahko dali kontakt, kdo ima fure na Dansko.
Recimo tale http://www.at-kovacic.si/ ali pa tale http://www.vozelj-sp.si/autotransport/

Za kakšen dirkalnik pa gre?

Izmed teh dveh se še najbolj splača povprašat Kovačiča - ta namreč vozi avte za Torkar - Črnivec in za TPV Novo mesto.
Mislim pa, da grejo teli prevozniki bolj do Nemčije/Belgije/Francije.

Od prevoznikov ki vozijo iz tujine sta pa še ta dva:
http://www.eurotek.si/

http://www.at-kastelec.si/

Kastelec je mislim da dražji, Eurotek ugodnješi. Tak prevoz iz Nemčije do Slo stane cca. 300-400eur na kamionu oz. okoli 800-1000 individualno.

Malo povprašaj, če pa noben ni dovolj ugoden, imaš pa potem še eno šanso - najem avtovleke oz. avtoprikolice. In greš sam ponj. Najemi pridejo okoli 200-250eur za tujino in z neomejenimi kilometri.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne mar 11, 2012 10:57 am

Ok, obstaja ena internet stran ki je deluje kot prevozi.org, samo ta je za tovor. na tej strani se točno vidi kdo gre kam in koliko placa ima na vozilu. to uporabljajo špedicije za štulit tovore, ker je občuto ceneje. da bi kdo pripeljal iz daneske na blakan imaš zelo malo možnosti dobit prevoz. Lahko ti predlagam da najdeš kakšenga dilerja z vozili kateri fura avte iz danske na balkan (ne poznam nobenga). če to ne gre skozi, se ti najbolj splača dobit kakšnega danca ki fura v približno tvojo smer. zato ti predlagam da kontaktiraš kakšnega danskega prevoznika ali špedicijo. tudi kontaktirat kakšno špedicijo ni tako težko in na sploh ne drago. verjemi da se ti splača ker ti organizirajo vse oni.

najem prikolice + bencin + cestnine čas in vse ... predrago!

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Ne mar 11, 2012 12:21 pm

Zakaj pa ne bi šel kr sam po njega ? Najem prikolice je mislim da nekje 30€ na dan to je še najbolj ugodno.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Ne mar 11, 2012 12:40 pm

Če ne druzga rabš še izpit za tako prkolo + avto pelat pa še da rabš ''traktor'' k te bo iz Danske prpelu :D

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne mar 11, 2012 12:54 pm

106 je napisal/-a:Zakaj pa ne bi šel kr sam po njega ? Najem prikolice je mislim da nekje 30€ na dan to je še najbolj ugodno.

kaj si nepismen? zgoraj sem napisal da se ne splača!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne mar 11, 2012 12:57 pm

Poizkusi še na kaki špediciji vprašat kako je z zbirniki, kot temu rečejo. Kamion pobere in pripelje več manjših ali večjih paketov... Tako sem naredil tudi jaz za službene potrebe, ko smo morali pripeljati nekaj opreme, pa nismo potrebovali celega vlačilca. Običajno so to dokaj redne linije (vsaj 1x tedensko) ki pokrivajo večji del EU. Včasih se zgodi da blago potuje nekaj dni več kot če bi najel lasten prevoz zna pa biti cena dosti ugodna. Pri takem transportu preveri še zavarovanje tovora, da ne bo na koncu kakšnih težav s poškodbami ali podobnim.

Še bolje pa bi bilo dobiti kakšnega prevoznika, ki se vrača iz tistega dela EU in ima še nekaj prostora za tvoj dirkalnik. Tip kamiona ni pomemben, saj povprečen osebni avtomobil lahko naložiš tudi v komoro ali pod cerado. Še več, tak prevoz bo najboljši, saj je dirkalnik zaščiten pred vplivi s ceste, predvsem pa ni viden vsakemu če je v igri kakšna rariteta.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Ne mar 11, 2012 1:16 pm

MRV je napisal/-a:
106 je napisal/-a:Zakaj pa ne bi šel kr sam po njega ? Najem prikolice je mislim da nekje 30€ na dan to je še najbolj ugodno.

Heh tole je bilo pa divje :) Ampak ima MRV prav, samo gorivo te pride okoli 400-450€, potem so pa v igri še cestnine, treba bo prespati (3000km v enem dnevu pač ne bo šlo) pa še hrana, pod 600-700€ ti ne uide za takšno pot.

Res bo najboljša izbira poiskati kakšnega prevoznika, tu pa žal ne znam pomagati.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Ne mar 11, 2012 1:22 pm

MRV je napisal/-a:

Nesplača se takim ko pojma nimajo kak se to gre in v to skupino spadaš na žalost tudi ti ..... osebno sem si prpeljal dva avta na tak način in na koncu ,ko črto potegneš se da lepo prihranit ,če pa tebi to ne pomeni nič pol pa naj ti vozijo drugi.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne mar 11, 2012 1:39 pm

106 je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:

Nesplača se takim ko pojma nimajo kak se to gre in v to skupino spadaš na žalost tudi ti ..... osebno sem si prpeljal dva avta na tak način in na koncu ,ko črto potegneš se da lepo prihranit ,če pa tebi to ne pomeni nič pol pa naj ti vozijo drugi.

prometnika boš ti učil kako se to dela? aaaa? delal sem na 3 špedicijah in tudi sam se ukvarjam z takimi zadevami. če kdo tukaj nima pojma si to ti!! še zgoraj ti je zian dal neko grobo računico in ti trdiš še vedno svoje. take trditve lahko daješ svojim prijateljem na vasi!

in ja, nepismen si!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne mar 11, 2012 1:57 pm

MRV je napisal/-a:
prometnika boš ti učil kako se to dela? aaaa? delal sem na 3 špedicijah in tudi sam se ukvarjam z takimi zadevami. če kdo tukaj nima pojma si to ti!! še zgoraj ti je zian dal neko grobo računico in ti trdiš še vedno svoje. take trditve lahko daješ svojim prijateljem na vasi!

in ja, nepismen si!

potem tud dost žalostno, da po forumu sprašuješ za take zadeve(ker bi si tudi lahko mislil, kake odgovore boš dobil, potem se pa še pizdiš)....

by the vay? Na katerih špedicijah si delal :?: če poveš, mi bo vse jasno.... =P

in k temi: če ti ni prepozno, potem med 20 in 22 marcem se mi 6 t kamion vrača s Ševdske_potrebno je samo zorganizirat rampo za naklad več ZS

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Ne mar 11, 2012 2:01 pm

sašo5, sej ni MRV spraševal za prevoz, ampak robi1000
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne mar 11, 2012 2:39 pm

in potem se kdo čudi zakaj popizdim :DDD

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Ne mar 11, 2012 3:08 pm

Borza prevozov, ki jo nekateri omenjete se imenuje Timocom. Je pa plačljiva, tako da se je najbolje obrniti na kakšno špedicijo, da ti vse organizira. Iz izkušenj se mi zdi da sta DHL in Intereuropa najbolj ugodna za zbirne prevoze. Se pa bojim da ne bo prav nič ceneje kot če bi šel v lastni režiji. Le živce in svoj čas boš prihranil.

MRV javi na PM kje delaš, če ne želiš tu napisati. Sem tudi jaz s tega foha.

Uporabniški avatar
robi1000
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a robi1000 Po mar 12, 2012 1:56 pm

Hvala za odgovore, bom kontaktiral omenjena podjetja in potem videl kaj se mi najbolj splača, tako s finančnega stališča in stališča mojih živcev in časa.

LP Robi
::: Enkrat ITB, vedno ITB :::
Clio Williams, Citroen AX GT/Sport, Citroen BX MI16 GTI 16valve

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Po mar 12, 2012 4:44 pm

Zgolj informativno, o katerem vozilu je tu govora?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov