Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

valtor
Nov uporabnik

kupujemo zafiro

Napisal/-a valtor Sr mar 14, 2012 7:10 pm

Pozdravljeni,

kupujemo rabljeno opel zafiro do cca 8000 eur, 7 sedežev, po možnosti dizel, ni pa nujno.

Prebral sem marsikaj na tem forumu o nategih, lopovskih prodajalcih, prevrtenih kilometrih itd. Zanima me, ali so zafire v tujini tudi avti od potnikov, službeni itd., ali so predvsem družinski avti. Ali kdo pozna oz. kaj meni o tehle avtih:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5809062&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4966666&show=1 tale je sicer pri "zloglasnem" prodajalcu, vendar sem si ga ogledal in zgleda od znotraj v redu; iz italije, akumulator pa ne dela...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5470021&show=1 zgleda mikaven, ampak me skrbi, da so km previti...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5707981&show=1

Hvala za vsako pomoč!

LP, Valter

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Re: kupujemo zafiro

Napisal/-a pixie Sr mar 14, 2012 7:33 pm

jaz bi rekel samo prste stran od 101km dizla.... imel ga je kolega in je v enem letu vanj zmetal 3000€ pa avto še ni bil tako kot mora biti... popravila so bila kot začaran krog, vedno ena in ista....
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr mar 14, 2012 7:45 pm

pixie je napisal/-a:jaz bi rekel samo prste stran od 101km dizla.... imel ga je kolega in je v enem letu vanj zmetal 3000€ pa avto še ni bil tako kot mora biti... popravila so bila kot začaran krog, vedno ena in ista....

a to 1.9 cdti-italijanski motor? ker če ja, potem morm rečt glih kontra...tastara dva sta kupla novga in prodala pri 153kkm...mela sta ga 6 let in ni bilo večjih težav. mislim da je bla največja, ko je začel napenjalec mikro jermena ornk piskat in sta mal prej naredila tavelk servis (namest pri 120kkm sta ga naredila pri 105kkm). drgač je avto lepo delal, in ker sta bila zadovoljna sta lani kupila antaro.

jst bi se samo izogibal teh šalabajzerjev ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr mar 14, 2012 8:24 pm

Kegl je napisal/-a:
pixie je napisal/-a:jaz bi rekel samo prste stran od 101km dizla.... imel ga je kolega in je v enem letu vanj zmetal 3000€ pa avto še ni bil tako kot mora biti... popravila so bila kot začaran krog, vedno ena in ista....

a to 1.9 cdti-italijanski motor? ker če ja, potem morm rečt glih kontra...tastara dva sta kupla novga in prodala pri 153kkm...mela sta ga 6 let in ni bilo večjih težav. mislim da je bla največja, ko je začel napenjalec mikro jermena ornk piskat in sta mal prej naredila tavelk servis (namest pri 120kkm sta ga naredila pri 105kkm). drgač je avto lepo delal, in ker sta bila zadovoljna sta lani kupila antaro.

jst bi se samo izogibal teh šalabajzerjev ;)

Zanimivo, da je meni tudi ta napenjalec začel cviliti pri astri, ko sem jo še imel, samo je imela takrat ene 70kkm ( baje :mrgreen: ), drugih težav ni bilo. Nikakršnih
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr mar 14, 2012 8:39 pm

od teh bi jaz vzel prvega, bencinca. ali pa tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5811178&show=1

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr mar 14, 2012 8:45 pm

robertos_664 je napisal/-a:od teh bi jaz vzel prvega, bencinca. ali pa tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5811178&show=1
Moj glas gre tudi za tega. Če je iz MB kot izgleda da je ti jo lahko skočim pogledati. lp.

Sjee
Nov uporabnik

Kraj: Trojane

Napisal/-a Sjee Sr mar 14, 2012 8:55 pm

tudi jaz predlagam bencinca tistega črnega ali pa tega nazadnje omenjenega iz MB.
drugače pa ko je ravno govora o zafiri: kaj pravite na turbo bencinarje? predvsem me zanima 2.0 turbo motor z 200KM. pa to ni opc(ta jih ima namreč 240KM), temveč malo bolj športna zafira(lahko je tudi opc line)..pri nas jih skorajda ni.sem do zdaj opazil le kakšno opc-jko. jih je pa v tuini kar nekaj. torej zanima me kakšen je motor, kako se obnese in kaj nasplošno veste o njem. hvala in sori za off.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če mar 15, 2012 12:00 am

Morem se oglasit.

V temi nategatorji so ti prodajalci popljuvani po dolgem in pocez in res NE MOREM VERJET da se folk po vseh teh informacijah SE VEDNO zanima za nakup avtomobila pri njih.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

valtor
Nov uporabnik

Napisal/-a valtor Če mar 15, 2012 8:55 am

Prijatelji,

lepa hvala za toliko odgovorov. Se bom lotil obeh bencincev - tisti iz MB je morda kakšno leto "prestar", čeprav najbrž ni slab. Robertos, velika hvala za zelo prijazno ponudbo! Če se bom odločil za nakup, ga grem kar sam pogledat - s kolegom mehanikom.

@ Courage: saj sem skeptičen do nategunov, ampak po drugi strani, ali so res čisto vsi avtomobili pri njih slabi? Nekateri ljudje so imeli tudi dobre izkušnje in dejstvo je, da se slab glas sliši štiri glasi dalj kot dober. Sem se pa že prej skoraj odločil, da na Letališko ne bom hodil.

Lp, Valter

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če mar 15, 2012 12:13 pm

valtor je napisal/-a:Prijatelji,

1. lepa hvala za toliko odgovorov. Se bom lotil obeh bencincev - tisti iz MB je morda kakšno leto "prestar", čeprav najbrž ni slab. Robertos, velika hvala za zelo prijazno ponudbo! Če se bom odločil za nakup, ga grem kar sam pogledat - s kolegom mehanikom.

2. @ Courage: saj sem skeptičen do nategunov, ampak po drugi strani, ali so res čisto vsi avtomobili pri njih slabi? Nekateri ljudje so imeli tudi dobre izkušnje in dejstvo je, da se slab glas sliši štiri glasi dalj kot dober. Sem se pa že prej skoraj odločil, da na Letališko ne bom hodil.

Lp, Valter

1. Bolje eno leto starejši pa tipi-topi, kot pa eno leto mlajši pa en kup težva.

2. Ravno zaradi tega se ljudje nategnejo ker so tako naivni. Mislijo da bojo pa ravno oni tisti, ki bojo dobili dober avto tam.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 25 gostov