Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

GrEgEcN95
Novinec

Pickup do 10000€

Napisal/-a GrEgEcN95 Če mar 15, 2012 11:03 am

Lep pozdrav. Torej kupujem pickupa za delo! , in ne za osebno rabo kot sem kupoval pred letom. Cena bi bila do nekje 10000€ kakšnih 1000€ več ni problem višje pa tudi ne.
Sedaj pa rad bi čim novejšega, Neke jače opreme ni potrebno, ker se vendar gre za delo, poraba tam do 12l, manj je vsekakor boljše več resnično nebi rad, sedaj nebi pa rad raznih Tata ali Dacia varjanta avta. Lahko je z 2 sedežema in enojno kabino.
Zanima me predvsem kateri modeli se najbolj splačajo in če kdo se spozna kako je kaj z motorji, vrsta menjalnika in pa goriva je vseeno kakšna mora pa imeti nekaj moči, ker se bo prevažalo minimalno 500kg vedno.

V oči mi je padel tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5149163&show=1

Hvaležen bi bil še za kakšne predloge.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Re: Pickup do 10000€

Napisal/-a jack86 Če mar 15, 2012 11:10 am

ČE bi še tisočaka (10000 + 2000) dodal dobiš novejšo navaro ;)
Jaz bi v tej smeri razmišljal...

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Napisal/-a petrolhead_RS Če mar 15, 2012 12:09 pm

Kaj pa kak kombi, ala traffic, vivaro?
tudi kamot pelaš 500kg...
Samo predlog...

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Če mar 15, 2012 1:24 pm

kolega ima sedaj že svojo drugo navaro zapored, vedno je precej naložena,zelo zanemarjena saj pravi da je njegov delovni avto ampak mu laufa brez problema,samo redni servisi in piči dalje.

ima pa sedaj takšen model,sam nevem a je 2005 ali 2006 letnik in pa z ročnim menjalnikom
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5787495&show=1
VW golf IV

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Pe mar 16, 2012 10:09 am

jack86 je napisal/-a:ČE bi še tisočaka (10000 + 2000) dodal dobiš novejšo navaro ;)

Sem že tudi to gledal pa vse imajo ogromno kilometrov, zato bi raje cenejšo pa da še porihtam kar je treba.

petrolhead_RS je napisal/-a:Kaj pa kak kombi, ala traffic, vivaro?
Samo predlog...

Ne pickupa kajti potrebujem poplni dostop iz strani tudi, pa še bolj terenu prilagodljivi so.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe mar 16, 2012 10:44 am

GrEgEcN95 je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:ČE bi še tisočaka (10000 + 2000) dodal dobiš novejšo navaro ;)

Sem že tudi to gledal pa vse imajo ogromno kilometrov, zato bi raje cenejšo pa da še porihtam kar je treba.

Samo predlog...

Ne pickupa kajti potrebujem poplni dostop iz strani tudi, pa še bolj terenu prilagodljivi so.

Kaj pa če bi poskusil dobiti še kakšno mazdo B2500 ali Land Rover Defender 130 (ti so se dobili z enojno ali dvojno kabino in tovornim delom). Uporabljali so jih predvsem pri elektru. Avtomobil ima lepo nosilnost, motorji načeloma niso problematični, notranjost je sicer špartanska vendar se da preživeti. Po potrebi pa lahko zadaj zapneš tudi konkretno prikolico. Pred nekaj časa sem v okolici Postojne videl enega na prodaj. Letnik okoli 2000, pa tudi v tvoj proračun bi šel če se prav spomnim.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Ne mar 18, 2012 10:23 pm

tristan01 je napisal/-a:
GrEgEcN95 je napisal/-a:

Samo predlog...

Kaj pa če bi poskusil dobiti še kakšno mazdo B2500 ali Land Rover Defender 130 (ti so se dobili z enojno ali dvojno kabino in tovornim delom). Uporabljali so jih predvsem pri elektru. Avtomobil ima lepo nosilnost, motorji načeloma niso problematični, notranjost je sicer špartanska vendar se da preživeti. Po potrebi pa lahko zadaj zapneš tudi konkretno prikolico. Pred nekaj časa sem v okolici Postojne videl enega na prodaj. Letnik okoli 2000, pa tudi v tvoj proračun bi šel če se prav spomnim.

LP Tristan01

Defender me je vedno mikal, se bom pozanimal. Hvala

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Ne mar 18, 2012 10:38 pm

Ne se prestrašit špartanske notranjosti. Ko narediš par km z njim hitro ugotoviš da je glede na zasnovo dosti prijeten in prav nič zahteven za vožnjo. Večjo težavo vidim v tvoji zahtevi po odprtem tovornem prostoru. Večinoma so 90 in 110 modeli (medosna razdalja v palcih) ki so praktično vsi zaprte karoserije. Obstaja možnost da najdeš kakšnega kratkega s platneno streho, odstraniš zadnje sedeže in v lepem vremenu imaš pickupa. Sicer pa je zate primerna le najdaljša različica, ki pa je zelo redka. Kolikor vem so jih uporabljali le pri elektru in morda kakšni gasilci.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Pe mar 23, 2012 3:21 pm

Torej da pojasnim avto sem že kupil. Odločil sem se na koncu za Nissan Navaro 2,5 dizel , 2005 letnik. Odločil sem se predvsem zaradi tega ker ima avto dejanskih 60000km, potrjena servisna knjižica, avto je kot nov dobesedno. Pa tudi cena je bil zelo razumna tako da , se ta tema lahko zaklene.

hvala

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 So mar 24, 2012 6:44 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:Torej da pojasnim avto sem že kupil. Odločil sem se na koncu za Nissan Navaro 2,5 dizel , 2005 letnik. Odločil sem se predvsem zaradi tega ker ima avto dejanskih 60000km, potrjena servisna knjižica, avto je kot nov dobesedno. Pa tudi cena je bil zelo razumna tako da , se ta tema lahko zaklene.

hvala

Čestitke za dober nakup in naj ti dobro služi.

LP Tristan01

PS: pa predstavi ga še v galeriji.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov