alenčica je napisal/-a:ja jaz se malo bolj nagibam k golfu pa me zanima zakaj vas je golf razočaral?
Alenčica, kot je že omenil sonic, razočaral me je motor. S prostega teka je motor praktično mrtev. Zbudi se šele malce pod 2.000 vrtljaji. Za tiste ki so vajeni vožnje bencinarja nič nenavadnega. Sam pa že približno desetletje vozim takšne in drugačne dizle. Največja prednost dizla je veliko navora praktično takoj nad prostim tekom. Vozim Octavijo 1.9 TDI s 105 konji. Octavija potegne že od dobrih 1.000 vrtljajev dalje, okrog 2.000 vrtljajev pa že prestavljam v višjo prestavo. Tako se lahko vozi 95% dizlov ki so na trgu. Motor v novem golfu pa se obnaša kot bencinski (malo navora v nizkih vrtljajih). Zelo me zmoti, da se moraš v mestu od semaforja do semaforja pomikat s prvo in drugo prestavo in cca 2.500 vrtljaji, da slediš toku prometa.
Zato sva za potrebe boljše polovice preskusila še 1.2 TSI, ki je ob 6 stopenjskem menjalniku precej bolj prijazen za vožnjo. Motor je živahen že tik nad prostim tekom, poraba je od dizlove večja za cca. liter, nabavna cena 1.000 EUR nižja, pa še stroški vzdrževanja so opazno nižji kot pri dizlu (cenejše olje, ni velikega servisa, saj ima motor verigo). Nama je takšen Golf ustrezal precej bolj od dizla, pa sva ob nakupu računala na letno cca 20.000km.
Kar se ergonomije tiče, pa je vsaj za mojih 190 cm Golf precej primernejši kot Renault. V renaultu nekako ne znam najti pravega položaja zase, saj mi ne ustreza razmerje dolžin med sedežom, pedali in volanom... ampak to je že stvar posameznika.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.