Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

SpentPrune
Nov uporabnik

Študent naj bo! Avto namreč...

Napisal/-a SpentPrune Ne mar 25, 2012 2:06 am

Pozdravljeni, sem pred zame oswbno izjemno zahtevno odločitvijo in bi potreboval nekaj pomoči.

Letos bom zaključil srednjo šolo(Velenje) in tako drugo jesen pričel s študijskim letom v Ljubljani. Z denarjem, ki ga na stran dajem že nekaj časa (cca. 14.000 evrov) si nameravam kupiti avto.

Moji domači so že od nekdaj zapriseženi ljubitelji nemških avtomobilov (VW) in trenutno največ vozim očetovega Passata(2011) 140KM. Sprva sem si sam želel Golfa vendar se mi je avto zameril v avtošoli (66KW, 90KM, grozni pospešek...). Avto ne rabi biti nov, vendar pa v primeru rabljenega ne bi želel, da ima le ta več kot 80 000 prevoženih kilometrov.

Prosim za vaše nasvete in izkušnje.

P.S. 1x na teden se bom vozil v Ljubljano, in 1x na teden nazaj iz Ljubljane domov. To je približno 190 kilometrov na teden oz. najmanj 650km mesečno. Se mi že izplača diesel ?

Še nekaj; er kupujem avto v taki vrednosti želim da se mu cimbolj ohrani cena oz. da bom lanko cez nekaj let ko ga bom prodajal
se iztrzil nekaj zanj.
Lp in hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Re: Študent naj bo! Avto namreč...

Napisal/-a pixie Ne mar 25, 2012 8:08 am

potem ti ostane le golf :P
no pa preidimo k dejstvom.
Golf dejansko najbolje drži ceno. Jaz sem pred slabima dvema letoma v avtošoli vozil Golfa VI 1.6TDI z 105KM, ki pa niti ni imel tako slabih pospeškov, vendar bi se za tvoje kilometre res bolj izplačal necinar 650x12=7800km

č4e nameravaš vsek 14k€ dati za avto bi jaz pogledal tegale http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5142031&show=1
malo ceneješi vendar iz uboza in brez servisne, dotičnega prodajalca ne poznam Golf VI 1.6TDI 105KM

Ta izgleda tudi zanimiv. Ima slovensko poreklo in potrjeno servisno knjigo, kako pa se obnese ta motor na avtoccesti pa naj povedo ostali uporabniki Golf VI 1.2TSI
Freunde am fahren.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne mar 25, 2012 8:47 am

ne kupuj bencinarja, poglej kakšna je že razlika v ceni goriva. Se grem stavit da ne boš naredil le 170km na teden.
Priporočam golfa dizel+chip tuning.

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Ne mar 25, 2012 9:08 am

pozdravljen!

Kot študent ti lahko rečem da se mi v teh časih zdi najboljša opcija, da v času študija uporabljaš http://prevoz.org/ in denar še par let daješ na stran.
V ljubljani boš imel stalne težave s parkingom, gorivo bo drago, pa še vandalizma nebi izključil (okoli rožne, kjer so študentski bloki).
Ko boš doma pa si lahko še naprej sposodiš očetov avto.
Jaz bi tako naredil.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne mar 25, 2012 9:40 am

pixie je napisal/-a:potem ti ostane le golf :P
no pa preidimo k dejstvom.
Golf dejansko najbolje drži ceno. Jaz sem pred slabima dvema letoma v avtošoli vozil Golfa VI 1.6TDI z 105KM, ki pa niti ni imel tako slabih pospeškov, vendar bi se za tvoje kilometre res bolj izplačal necinar 650x12=7800km

č4e nameravaš vsek 14k€ dati za avto bi jaz pogledal tegale http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5142031&show=1
malo ceneješi vendar iz uboza in brez servisne, dotičnega prodajalca ne poznam Golf VI 1.6TDI 105KM

Ta izgleda tudi zanimiv. Ima slovensko poreklo in potrjeno servisno knjigo, kako pa se obnese ta motor na avtoccesti pa naj povedo ostali uporabniki Golf VI 1.2TSI

1. Na taki relaciji potrebuje ravno dizla in
2. Menda ne bo dal vseh 14k, razen če mu bo oči plačal bencin in registracijo?
Slika

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne mar 25, 2012 10:19 am

Jaz bi ti predlagal 2.0 TDI 110 PS motor, če bi rad nekaj močnejšega. Pa še opremo imajo boljšo, kot že predlagana 1.6 TDI-ja zgoraj.

Golf 2.0 TDI 110 PS Comfortline
Golf 2.0 TDI 110 PS Highline

Jaz favoriziram zadnjega, ker je iz programa WeltAuto in je skoraj zagotovo odličen avto.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne mar 25, 2012 10:23 am

Moje osebno študentsko mnenje pa je, da bi v teh časih kupil nekaj za 7k€, drugo polovico pa bi pustil na računu za boljše čase. :)

Če se boš pa res odločal za nakup avta za tak denar so ti pa ostali dali že nekaj ustreznih predlogov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne mar 25, 2012 10:26 am

Če se odločiš ta Golfa, bi ti priporočal, da iščeš kakšnega dobrega rabljenega 2.0 TDI 110KM. Motor so vgrajevali začasno pred prihodom 1.6 TDI in ima veliko rezerve za čipanje (tam do 170KM). Ima 5 prestav, ampak so zelo dolge (3. do 140 km/h), tako da na AC ni problem. Porabo se da brez jajcanja imet okrog 5l/100km.

Za v Ljubljano ti toplo priporočam kasko z zavarovanim parkingom in vandalizmom, tako da si praktično brez skrbi, če se ti kdo spravi recimo odtrgat zadnji brisalec, kot meni! :D

P.S.: Vidim, da me je nekdo prehitel z istim predlogom! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Surts
Nov uporabnik

Napisal/-a Surts Ne mar 25, 2012 10:29 am

mugen je napisal/-a:pozdravljen!

Kot študent ti lahko rečem da se mi v teh časih zdi najboljša opcija, da v času študija uporabljaš http://prevoz.org/ in denar še par let daješ na stran.
V ljubljani boš imel stalne težave s parkingom, gorivo bo drago, pa še vandalizma nebi izključil (okoli rožne, kjer so študentski bloki).
Jaz bi tako naredil.

lp

+1

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Ne mar 25, 2012 10:42 am

Jaz bi tako naredil.

lp

x2

Lepo da si našparal denar, škoda da boš med študijem delal samo za avto. Če greš študirat, pejt na izmenjavo, v tujino, po svetu. Take priložnosti ne boš imel več v življenju. Avto boš lahko kupil kadarkoli, brezskrbnega poceni študentskega pohajkovanja po svetu pa ne ;)
Meni je zelo žal, da si v času študija zaradi nakupa avta nisem mogel privoščiti npr. FE USA Trip...

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Ne mar 25, 2012 11:26 am

jack86 je napisal/-a:

Jaz bi tako naredil.

lp

x2

Lepo da si našparal denar, škoda da boš med študijem delal samo za avto. Če greš študirat, pejt na izmenjavo, v tujino, po svetu. Take priložnosti ne boš imel več v življenju. Avto boš lahko kupil kadarkoli, brezskrbnega poceni študentskega pohajkovanja po svetu pa ne ;)
Meni je zelo žal, da si v času študija zaradi nakupa avta nisem mogel privoščiti npr. FE USA Trip...

x3
Pred pol leta sem končal s študijem in prekleto žal mi je, da nise še bolj izkoristil tega obdobja za zgoraj omenjene stvari. Na žalost se tega zaveš šele, ko maš 25 dni dopusta letno in še tega ne moreš vedno izkoristit takrat, ko bi ga ti hotel. Zato ti polagamo na srce.... :D

Uporabniški avatar
Suicidal
Novinec

Napisal/-a Suicidal Ne mar 25, 2012 11:29 am

jack86 je napisal/-a:

Jaz bi tako naredil.

lp

x2

Se strinjam. Glede na to, da se ne boš vozil vsak dan na faks in ti bo avto stal nekje pred blokom [kjer že tako ali tako ni parkirišč...]. Sploh pa ne bi dal 14 jurjev za avto, ker boš v vsakem primeru izgubil verjetno vsaj polovico do takrat. Boljše da kupiš nekaj za 4k, narediš velik servis in voziš. Potem pa prodaš še vseeno vsaj za 2 jurja... In nisi na tako veliki izgubi.
Slika

SpentPrune
Nov uporabnik

Napisal/-a SpentPrune Ne mar 25, 2012 11:33 am

hp6715s je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:

Jaz bi tako naredil.

lp

x2

x3
Pred pol leta sem končal s študijem in prekleto žal mi je, da nise še bolj izkoristil tega obdobja za zgoraj omenjene stvari. Na žalost se tega zaveš šele, ko maš 25 dni dopusta letno in še tega ne moreš vedno izkoristit takrat, ko bi ga ti hotel. Zato ti polagamo na srce.... :D

Hvala za to skrb, ampak kot je bilo rečeno je ta denar rezerviran za avto. Nočem zveneti nastopaški, ampak doma imamo toliko denarja, da bom lahko brez odrekanja končal študij in plačal stroške, ki pridejo vkup z njim.

Golf je tudi moja očitna izbira, ampak se mi zdi avto mogoče malce dolgočasen;sem upal še na kak alternativen predlog.

Kaj pa citroen DS3 ali pa C4, megane coupe mogoče?

SpentPrune
Nov uporabnik

Napisal/-a SpentPrune Ne mar 25, 2012 11:34 am

mevden je napisal/-a:ne kupuj bencinarja, poglej kakšna je že razlika v ceni goriva. Se grem stavit da ne boš naredil le 170km na teden.
Priporočam golfa dizel+chip tuning.

Inštruktor v avtošoli mi je zatrdil da se dizel na takšnih malih avtih sploh ne splača oz. ne pride do izraza? Je kaj na tem?

SpentPrune
Nov uporabnik

Napisal/-a SpentPrune Ne mar 25, 2012 11:36 am

AudiFreak je napisal/-a:Jaz bi ti predlagal 2.0 TDI 110 PS motor, če bi rad nekaj močnejšega. Pa še opremo imajo boljšo, kot že predlagana 1.6 TDI-ja zgoraj.

Golf 2.0 TDI 110 PS Highline

Jaz favoriziram zadnjega, ker je iz programa WeltAuto in je skoraj zagotovo odličen avto.

Zadnji mi je zelo zanimiv, kaj veš, mogoče na koliko popusta lahko računam?

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne mar 25, 2012 12:47 pm

meni se zdi glupo da denar ki ga šparaš celo življenje daš za en avto. to je samo slovenska bolanost da vsak mora imet avto. dejstvo je, da že zdaj avti niso vredni kaj dosti in nakup novega je res neumna poteza

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Ne mar 25, 2012 12:59 pm

Kupi šparovčka za 3, 4 jurje; razliko porabi za dodatna izobraževanja, potovanja,...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Ne mar 25, 2012 1:12 pm

Kupi nekaj takega, kar bo poceni za vzdrževat, in da se neboš sekiral kjerkoli že na parkirišču ga boš pustil. Verjemi če boš dal vse prihranke za avto, boš šel vsakič s strahom do njega kje maš obutanga ali opraskanega, in ali je sploh še tam. Avto za 14.000eur NI študentski avto, pa rečte kar hočte. Jst bi ti reku da zaprav 4000eur max, ostalo pa šparaj, in si boš po študiju privoščil raje, kar si boš želel.
lp!

edit: če te pa res žuli denar, pa razmisli še o čem takem mogoče, dovolj nov, varčen, poskočen, in majhen (kar je velika prednost v LJ) ter še nekaj rezerve za stroške:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5799335&show=1

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne mar 25, 2012 1:26 pm

Šele odhajaš na faks. Ne veš, če boš čez 10 let imel kaj delovne dobe. Ne veš, če boš po končanem študiju lahko dobil job za večjo plačo kot minimalno. Dal 10+k€ denarja za avto in pol se sprašuješ kiri bo ti izgubil 200€ vrednosti manj kot ostali :roll: No vsaj za porabo goriva nisi paničaru, z gorivom boš namreč zgubil le tretjino denarja v primerjavi z zgubo vrednosti avta..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne mar 25, 2012 1:38 pm

že samo registracija, zavarovanje in servis za eno leto te pride okoli 1000€. kje je šele bencin ki se vsak teden draža in vsi ostali ekstra stroški. če nimaš rednega doshodka raje ne kupuj.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov