Prebral sem čiste vse teme na vašem forumu glede varčnih avtomobilih. Nikjer pa nisem zasledil teme kjer bi lahko izvedel izkušnje vw lupota 3l v teh zadnjih letih, ko ima že 12 let in novejšega ni mogoče kupiti.
Moj prvi avto je bil clio - porabo sem imel povprečno 4,5 l/100km.- kupljen za 3500€
Trenutno vozim Toyota Prius-povprečna poraba 5,5l, če pa vozim zelo varčno in po jajcih pa komaj pod 5l, nekje 4,9.- je pa bencinar, veriga, avtomatski menjalnik, hibrid itd, vendar je vreden 12.000€.
Ker sem se preselil sem ugotovil, da tako vrednega avta ne potrebujem in bi ga raje prodal predno ne izgubim veliko na vrednosti, ali preden se mu kaj zgodi (praska, karambol)

Na leto bi naredil okoli 15.000 km,
pol mestne vožnje pol avtocesta tam 50 km, bom pa po mestih vedno več se raje s kolesov vozil.
1. lepota in oprema avta mi ni pomembna in če vem, da mi bo lupo dobro služil brez stalnih okvar, servisov itd bom kar tega kupil, saj vidim da ima daleč najnižjo porabo okoli 3,5 če vozim res varčno - gledam statistiko na spiritmonitor. IZkušnje? glede na to da je star 12 let? ima pa verigo, avtomatski menjalnik itd... tako da mislim da je najbolj šparaven avto trenutno za ta dnar. tako, da jaz še vedno upam, da se da dobiti dober avto, ki bi ga imel za ene 2 do največ 3 leta
2. če mi slučajno lupota ne bi priporočali, kateri dizelaš mi bolj priporočate dci ali tdi? pravijo da se ranaulti bolj kvarijo kot vw, zato še tuhtam med golfom ali starejšim audiem... najverjetneje pa bo kar novejši clio eventuelno..
2a) a je velika razlika med 1,4 tdi in 1,9 tdi, glede porabe in glede kvarljivosti.
Iščem pač best buy glede na letne stroške, (tudi če je poraba majhna in da se veliko kvari pol ni to to) - za avto dam ta tam do 5000€ največ, najbolj bi bil vesel, če bi dal le 4000€
3. koliko kilometrov naredijo lahko tej clioti in megani od 2005 naprej? ali kdaj je že prišla tista nova verzija, ki nima več toliko težav z šobami in to, ker tisti iz letnika 2002 - so vsem šle šobe tam pr nekje 200.000 km. KATERI letnik mi priporočate in do koliko kilometrov
4. ali tudi te novejše avte ubija to, če greš delat kratke relacije za 5 min vožnje (tudi če bi vozil počasi in ga nebi nabijal?
najlepša hvala v naprej, pa da vidimo kateri avto se najbolj splača v teh časih...