Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
BravoBravo
Nov uporabnik

Nakup: Fiat Grande Punto Sport

Napisal/-a BravoBravo So apr 07, 2012 4:19 pm

Najprej en lep pozdrav vsem skupaj! :)

Kupujem svoj drugi avto, ki bo zamenjal Fiat Brava 1.6 16v. Trenutno sem najbolj zainteresiran za Grandeta s sport opremo, navadna ne pride v poštev. Glede na to, da je avto že kar nekaj časa zunaj, mislm da mi boste znali pomagat, sploh pa tisti ki imate izkušnje in ste postavljeni na realna tla!
Nekaj časa že gledam za motorjem 1.4 16v (95km), ampak se bojim da je kjub 6st. menjalniku (kratke prestave) avto premalo močan, sploh pa sport na 17col. Čeprav avta še nisem vozil in govorim na pamet... sklepam že po tem, ker sem do zdaj vozil bravota tudi na 17col pa se je kar poznalo pa ima avto kljub enaki teži 200kubikov in 10 konjev več..enostavno ni več tiste prave živahnosti, tako da me zanimata predvsem 1.4 t-jet (120km) in 1.9 JTD (131km) motorja. Zanesljivost, prožnost, poraba...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5803000&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5819123&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5713714&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5769277&show=1

zanima me, če slučajno kdo pozna katerega izmed teh...

Za vsa mnenja in nasvete se vam že vnaprej zahvaljujem! Lp Miha

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Re: Nakup: Fiat Grande Punto Sport

Napisal/-a montezemolo So apr 07, 2012 4:25 pm

Živjo

sam imam sicer bravota t-jet 150 KM. za zdaj (5 let, 65 kkm) nobenih problemov, super motor, zmerna poraba, dokaj nizki stroški vzdrževanja.

izmed oglasov, ki si jih prilepil je po mojem mnenju daleč najboljši zadnji (torej t-jet 120 KM).

lp

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 So apr 07, 2012 4:59 pm

Glih zadnji zgleda skup zmašen... Sploh notranjost.

Tardeč je bv, ker je 1.4 navaden motor.

Tamodrega ne poznam, ampak smo šli s prijatelji v preteklosti že gledat ene 4 avtomobile v grosuplje, pa niti en še ni bil ok, ko smo pa zadnjič ujeli pogled, kakšni avti pridejo direktno iz uvoza, smo se pa odločili, da dol ne gremo nikoli več...

Taoranžnega ima pa kolega, skoraj sosed. Ima tudi nameščene moje bivše feltne. V tem času, kar ga ima, pa je blo z avtom vse ok.

Drgač si pa sam lastim že 2 leti 1.4 t-jet grandeta, s tem da sem motor predelal s komplet vsemi abarthovimi rečmi in še nekaj dodatki (cca 180hp) in sem z avtom maksimalno zadovoljen. Pelje se konjem primerno, porabo imam 6-7L/100km kombinirane vožnje (1/3 regionalke, 1/3 ac, 1/3 jajcanja po mestu). V vsem tem času niti enega problema, ga pa redno in primerno vzdržujem (zaradi predelave krajši servisni intervali in boljše olje). Tud sam avto je super, ker ima od opreme skoraj vse, kar se je dalo v tem avtu naročit (razen usnja in steklene strehe). Za dober denar je tudi moj naprodaj, ker bo počasi potrebno kupiti kaj večjega, vendar če iščeš v okviru zgoraj omenjenih avtomobilov, ne bo moj avto pravi zate ;)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
BravoBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a BravoBravo So apr 07, 2012 5:24 pm

Super, lepo da si zadovoljen! Mene tut drži za bravota in ne bi vzel drugega kot sport 150km...samo vprašanje bi bilo bencinar/dizel. Tako ga pa raje nimam, kot pa da vzamem nekaj osnovnega =P

..glede oglasa pa tudi mene zanima na podlagi česa se ti zdi zadnji daleč najboljši nakup? Meni se tudi zdi vse neki skup zmešan tko ko pravi dejan :? amapak sem vseeno prpopal, da vidm kakšna mnenja imate ostali...

Uporabniški avatar
BravoBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a BravoBravo So apr 07, 2012 7:16 pm

Res je...še sploh če praviš, da ti tvoj pije med 6-7..kar malo dvomim. Drugače mi pa rdeča niti ni tok slaba barva...zgleda lep!

To z grosupljem pa lahko da imaš slabe izkušnje, osebno nisem še nobene stvari tam kupoval se pa lahko izkaže na koncu da je avto super nakup...to je čist tko hehe. Vseeno hvala za nasvet, če bom kdaj hodil bom bolj pozoren ;) mi pa moder zgleda na slikah res lepo ohranjen, barva ni lih najlepša ampak vse ne more bit, tko je če kupuješ rabljen avto. Se mi pa zdi da je izpuh mal postran.....al sm pa js mal postran!

Kar se pa barve tiče...je oranžna res huda na grandetu, paše mu! :) Sem pa oba že vidu na forumu k mata predstavljena.. lepa sta! Mogoče veš zakaj ga prodaja?

Bi pa takoj mel t-jeta, še sploh če je taka poraba kot praviš. Navora ima pa tudi že dovolj v nizkih obratih ane? Škoda edino ker nima 6pr.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne apr 08, 2012 3:05 pm

95 konjski 1.4 je ful švoh, če ga res ne goniš v obrate ne gre nikamor, v 6. prestavi mu v vsakem klančku zmanjka moči. T-Jet je zakon, jaz ga imam skoraj 4 leta, kmalu bo 120k in je motor odličen. Poraba pri normalni (ampak nikakor ne počasni) vožnji pod 7l, to je pri vožnji čez hribovite gorjance ter malo mesta. Dinamična vožnja po isti relaciji dvigne porabo na 7,5l, podobna je tudi na avtocesti s hitrostjo malo nad omejitvijo. Pri bolj ravnih cestah si brez problema na 6 litrih in pljunek čez, brez mečkanja.

Performance tega motorja so konjem in turbni primerne, zaradi navora imaš občutek kot da voziš atmosferskega 2.0. Šeste brzine niti ne boš preveč pogrešal, ker je že 5. prestava pri T-Jetu kar dolga, moči pa ne zmanjka (po avtocesti nikoli ne rabip prestavljat nižje).

Več o porabi mojega tukaj: http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=12814

Uporabniški avatar
BravoBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a BravoBravo Ne apr 08, 2012 10:24 pm

No, to rad slišim :) mislim, da sem po večini izvedel že vse, kar me je zanimalo. Moram pa priznat, da sem nad podatki o porabi prav prijetno presenečen....vsaj napram bravotu je to čisto nekaj drugega, ker si tako porabo lahko privoščim. Zdaj lahko odločno gledam samo za t-jetom...to sem si tako ali tako najbolj želel! :) Upam samo, da se bo kmalu tudi zame našel kakšen lep, čeprav zadnje čase bol slabo kaže...ampak, saj za vsakim dežjem posije sonce ane ;) Definitivno pa nisem tak, da bi se zapičil v taprvega...počasi pa ziher, ker kupujem avto za daljše obdobje..

Mi je pa osebno bela barva na prvem mestu, se mi zdi da avto kot celota pride zelo lepo do izraza, poleg oranžne seveda.
Aja, da ne pozabim...a imajo vsi t-jeti sport opremo ali ni nujno? Mogoče smešno vprašanje, ampak zaenkrat sem mnenja da imajo, lahko pa da se motim...!? oops

Tha_man...tvoj tudi zgleda lep..imaš pa tudi že sončno streho, če se ne motim? :)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po apr 09, 2012 10:08 am

T-Jeti so lahko z opremo dynamic in sport. Moj je dynamic, dodatno pa sem doplačal za sončno streho, interscope ozvočenje (6 zvočnikov na ločenem ojačevalcu in aktivni subwoofer pod polico v prtljažniku), zatemnjene šipe, usnjeni volan in prestavno ročico ter tempomat. Serijski sport v primerjavi s tem nima sončne strehe in interscope ozvočenja, ima pa avtomatsko klimo, mp3 radio, športne sedeže, spojler in alu platišča, če se prav spomnem. Jaz sem se raje odločil za dynamic z dodatki ki so meni po volji. Imajo pa vsi T-Jeti serijsko znižano športno podvozje, ne glede na opremo.

Kar se mene tiče je najlepši trivratni bel t-jet (torej z nižjim podvozjem) s sončno streho in zatemnjenimi šipami, torej tak kot moj :) Edino še kake hude litke sem mislil dat gor (serijske sport pri letniku 2008 so mi bile itak dolgočasne), ampak ni žal nikoli prišlo na vrsto...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po apr 09, 2012 10:24 am

BravoBravo je napisal/-a:No, to rad slišim :)

Glej kolko pijejo nemcem http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
najnižja poraba 7.2. povprečje 8.1. Pač ni požrešen ampak vseeno ne računat da ti bo pil 6 litrov kot temu fantu s foruma.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po apr 09, 2012 10:27 am

Malo nižja je, ker je v tem primeru govora o Grande Puntu in ne Bravotu.

http://www.spritmonitor.de/en/overview/16-Fiat/898-Grande_Punto.html?power_e=125&exactmodel=t-jet&powerunit=2

Najnižja: 6,81
Povprečna: 7,54.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Po apr 09, 2012 10:46 am

my fault oops

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po apr 09, 2012 10:57 am

7.5l/100 se mi zdi kar realno za Nemčijo, kjer je veliko avtocest in mestnih voženj. Po naših lokalnih cestah je povprečje brez problema nižje, kot lahko vidite pri mojem. No, od začetka mogoče res ne, ko še nimaš naštudiranega motorja in ko je zanimivo sprobavat performance. Tudi jaz sem imel v prvih dveh letih lastništva povprečje blizu 7.5 (pač bivši lastnik Alfe, pa sem bil vajen drugačnega stila vožnje ;)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po apr 09, 2012 11:12 am

če te še zanima, kolega prodaja puntota grande sport 130KM 1.9jtd. Črne barve - dal bi ga pod 6 jurjev ker že ima nov avto in se mu mudi s prodajo. če te zanima pm pa ti napišem številko.

Uporabniški avatar
BravoBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a BravoBravo Po apr 09, 2012 2:51 pm

Tudi povprečna 7.5l/100km bi bila zame sprejemljiva poraba, sploh za te performence..ker sem do sedaj imel z bravotom povprečno porabo tam okoli 9-10. Drugače pa na dan delam tam do 50km...in po vsem prebranim razmišljam samo o t-jetu. Je pa res, da se ta kilometrina zaradi službe lahko kmalu obrne...tako, da še vedno obstaja ena možnost za jtd-ja, čeprav v kolikor sem informiran tudi ta ne popije ravno 5l. Tako da je malo za razmislit.

Slicker, vrjetno je ta od tvojega kolega ane.. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5904939&show=1
Za avto vem, da se prodaja že nekaj časa..oprema in konjenica je taprava, ampak so kilometri tisti, ki me odvračajo. 165kkm je bistveno preveč zame. Osebno kupujem tja do 120kkm maksimalno. (vidim, da tega sploh še nisem omenil). Pa tudi avto je bil nekaj časa polepljen s folijo, tako da nevem ravno za kakšne namene se je uporabljal.

Tha_man...škoda da nimaš še športnih sedežev, ampak te popolnoma razumem. Vseeno si vse ostalo super izbral!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po apr 09, 2012 3:23 pm

Modrega iz Grosupljega sem čisto po nekem naključju prejšnji teden na hitro ogledal.... in če res nimaš na računu še kakšno milijardo in pol evrov za bencin ga raje ne troši. ;) ;) ;)

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Po apr 09, 2012 3:45 pm

mihaing je napisal/-a:Modrega iz Grosupljega sem čisto po nekem naključju prejšnji teden na hitro ogledal.... in če res nimaš na računu še kakšno milijardo in pol evrov za bencin ga raje ne troši. ;) ;) ;)

Hmm, tisto je dizel =P

Poraba naj nebi bila prevelika, je verjetno kaj drugega narobe z njim, a? (glede na to iz katere avtohiše je :) )

Uporabniški avatar
BravoBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a BravoBravo Po apr 09, 2012 3:49 pm

Kaj naj bi to pomenilo..da je mel dejan prav s tem grosupljem :D drugače mi deluje lepo ohranjen po slikah, edino v izpuh sem se takoj zapičil, ker mi deluje nekaj postrani...a si zvedu po kerih njivah je ril al kaj? :D Daj malo več povej...

virtuoso89...kaj pa je narobe s to avtohišo?

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Po apr 09, 2012 4:06 pm

Sam si lastim GP 1.4 16V (letnik 2007, november), prevoženih 99K, bele barve, dynamic oprema. Kot je že bilo napisano zgoraj ta avto kljub 95KM ni nek super športnik, ampak bolj mlinček za kavo ki je v mestu kar precej žejen 8-8.5l, je pa res da se na AC ob vožnji 130km/h poraba spusti pod 7l. Na avtomobilu nimam nobenih predelav oziroma dodatkov čeprav bi si želel imeti 17col feltne in tempomat aja pa avtomatska klima bi še polepšala užitek v vožnji. Splošen vtis o avtomobilu me je zelo presenetil saj nimam nobenih težav, ki bi mi grenile življenje razen stikala za okno za katerega še danes ne vem zakaj ne deluje. Če bi še enkrat izbiral bi si verjetno vzel kakšen drug avtomobil italjanskega porekla (AR 159) zaradi potreb ki jih imam trenutno. V kratkem ga mislim tudi prodati tako da če te zanima piši na ZS.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Po apr 09, 2012 5:16 pm

BravoBravo je napisal/-a:Tudi povprečna 7.5l/100km bi bila zame sprejemljiva poraba, sploh za te performence..ker sem do sedaj imel z bravotom povprečno porabo tam okoli 9-10.

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

Tle za bravo kaže isto porabo - 7.5 - kot za punto t-jet 120. Če ti brava žre 9-10 bi ti moral pol tudi punto toliko pit. Razen če ni kej narobe s tvojo bravo.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po apr 09, 2012 9:03 pm

BravoBravo je napisal/-a:Tha_man...škoda da nimaš še športnih sedežev, ampak te popolnoma razumem. Vseeno si vse ostalo super izbral!

Sicer se v športni sedežih ne sedi nič kaj boljše kot v navadnih kolk sem jih probal, tudi navadni presenetljivo dobro držijo telo na mestu (ne bi si mislil po izgledu). Sm zgledajo pa športni res lepo, treba priznat :)

Karkoli boš že vzel, samo usnjenih sedežev ne, ker so na otip tako cheap da je joj.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov