Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jacques33
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska-Gorenjska

Honda Accord ali Mazda 6

Napisal/-a jacques33 Ne apr 08, 2012 10:06 am

Pozdravljeni soforumaši,

odločam se za menjavo avta in v ožjem izboru sta Honda Accord 2.2 iDTEC 2008-2009 in Mazda 6 CD 129 2010 (facelift). Zanimajo me predvsem vaše pozitivne ali negativne izkušnje z enim ali drugim vozilom, stroški tekočega vzdrževanja, če pa je kdo vozil ali si lasti oba, pa naj pove še razlike med njima. Pa prosim ne mi odgovarjat po principu rekla-kazala, temveč bom vesel vsakega konstruktivnega predloga.

Lp.
Zoom Zoom

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: Honda Accord ali Mazda 6

Napisal/-a Polo78 To apr 10, 2012 12:06 pm

Sam si lastim Mazdo 6 CD129, prevoženih slabih 10.000 km. Zaenkrat lahko avto samo pohvalim, vse dela BP. Kvaliteta izdelave je 1A, enako lahko rečem za vodljivost in menjalnik. Podvozje je nastavljeno sicer bolj na udobje pa vendar se jo da peljati tudi "športno" (direkten volan, malo nagibanja karoserije itd.). Motor gre za svoje konje zelo dobro, tu se pozna 340Nm navora kar je več kot pri konkurenci s podobno konjenico, ni pa seveda dirkalnik. Je pa moči dovolj za lagodna prehitevanja in sledenju prometa na avtocesti (avto tudi v 6. prestavi pri npr. 130 km/h še vedno zelo dobro pospešuje). Skupna povprečna poraba je zaenkrat 6,2 l/100 km (70% AC, 30% mesto), računam pa, da se bo v prihodnosti spustila še za kake 2 ali 3 decilitre, sploh ker se sedaj pelje večinoma na daljše razdalje, nekaj malega pa je še vedno mesta. Zadnji tank sem imel npr. 5,9 l.

Zdaj Honde ne poznam tako dobro, baje so imeli ti letniki nekaj težav z DPF filtrom, kar je npr. z zadnjo generacijo 2.2 dizla pri Mazdi že odpravljeno (krajše regeneracije), sicer pa ne slišim, da bi imel avto kake težave. Eno je sigurno: Honda ima močnejši motor in če ti to veliko pomeni, potem poglej za slednjo. Je pa res, da pri Mazdi dobiš za enako denarja več avta. Oz. povedano drugače, dobiš novejši letnik (kar si najbrž že sam ugotovil).

Pod črto menim, da sta oba avta super, odločitev je torej odvisna od lastnih preferenc in potreb, nenazadnje tudi od oblike ter morebitni pripadnosti znamki. ;)
Antiznačkar po prepričanju

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Pe apr 13, 2012 12:53 pm

Jaz imam sedaj eno leto staro Mazdo 6 129 CD sport Combi, prej sem imel med drugim tudi Hondo Accord (star model) in sem par krat vozil Hondo Accord (nov model).

Lahko rečem, da se meni nova Honda zdi boljši avto, samo je tudi občutno dražji. Pri Hondi se res vidi da sili malce v prestižnejše vode. Zakaj boljši:

1. bolj udobna
2. več prostora (razen morda v prtljažniku)
3. udobnejši občutek pri vožnji
4. boljši "stadardni" diesel motor

Po drugi strani je Mazda 6:

1. bolj športno naravnana
2. bolj športni občutek pri vožnji
3. cenejša
4. imaš občutek da voziš precej manjši avtek ne pa ladijo, ki je 2 cm večja od Passata
5. Made in Japan!!!
6. 180 KM motor če si ga lahko privoščiš

Oba avtomobila sta JAPONCA, tako da tisti ki imajo radi japonske fore jim je zadeva všeč, tisti ki ljubijo Das Avto jim bo šla zadeva na živce in to začenši pri notranjosti. Kakovost materialov je na približno enakem nivoju odvisno od opreme. Mogoče je pri Hondi za spoznanje boljše, gre že bolj proti Sv. Nemški trojici (samo smo še daleč od tega).

Oba avtomobila sta narejena nadpovprečno kvalitetno. Z Hondo sem naredil 46 kkm v enem letu - nobena težava (motor pa rabi najdražje olje kar ga lahko dobite). Z Mazdo sem naredil 30 kkm nobenih težav (ta motor rabi še dražje olje, ki ga na bencinskih sploh ne dobiš).

Če denar ni problem vzemi Hondo, ker po mojem je to najboljši avto v tem razredu (k temu ne štejem Sv. Nemške Trojice), drugače pa vzemi Mazdo, ki je po mojem najbolj razumen nakup v tem razredu ta hip (ugodna cena zaradi radioktivnosti iz Hirošime & Fukušime) LOL

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po apr 16, 2012 12:05 pm

andrejus je napisal/-a:Oba avtomobila sta narejena nadpovprečno kvalitetno. Z Hondo sem naredil 46 kkm v enem letu - nobena težava (motor pa rabi najdražje olje kar ga lahko dobite). Z Mazdo sem naredil 30 kkm nobenih težav (ta motor rabi še dražje olje, ki ga na bencinskih sploh ne dobiš).

Ja, če ti ga prodajo na pooblaščencu pri rednem servisu (skoraj 30€/liter - Dexelia DPF 5W-30), kjer mastno služijo na maržah. Lahko se ga pa dobi dosti ugodneje, če pogledaš kje drugje (ista Dexelia 9 eur/liter, Motul C1 cca. 10 eur/liter itd.). Tako postanejo ti pregovorno-pregrešno dragi mazdini servisi le še zguljena fama oz. mit. :D

Z ostalim se pa strinjam. ;)
Antiznačkar po prepričanju

jacques33
Nov uporabnik

Napisal/-a jacques33 Po apr 16, 2012 2:12 pm

Hvala obema za nasvete. Sem položil aro za Mazdo 6 CD 129 TE plus, še ne dve leti staro, od prvega lastnika in s podaljšano garancijo. Za moje potrebe ravno pravšnji avto, če pa mi bo služila tako dobro kot Honda, pa še toliko bolje.
Zdaj pa moram najti samo en pameten pooblaščeni servis, za katerega bom vedel, zakaj sem jim pustil evrčke. Pri Hondi sem glede tega imel srečo.
Zoom Zoom

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po apr 16, 2012 2:51 pm

Mazdin OK servis je Gama center BTC, Skornšek Velenje,...izogibaj se predvsem gorenjskega, nima preveč dobrega slovesa.
Olje pa sam kupuj, samo glej da ima enake specifikacije, kot je že navedeno v tej temi, Motul je tudi super...jest sem ga pravkar nabavil, sicer za bencinarja.

jacques33
Nov uporabnik

Napisal/-a jacques33 Po apr 16, 2012 6:12 pm

Grega_ je napisal/-a:Mazdin OK servis je Gama center BTC, Skornšek Velenje,...izogibaj se predvsem gorenjskega, nima preveč dobrega slovesa.
Olje pa sam kupuj, samo glej da ima enake specifikacije, kot je že navedeno v tej temi, Motul je tudi super...jest sem ga pravkar nabavil, sicer za bencinarja.

Ravno ta dva servisa imam v planu najprej kontaktirati, Gama center zato, ker delam v Ljubljani, pa tudi slišal sem pozitivne izkušnje, Pri Skornšku pa je bil "moj" avto kupljen in dosedaj servisiran in ga je sedanji lastnik priporočal. Če so korektni in kvalitetni, se mi ni problem zapeljati v Velenje. Raje dam 20 eur več za gorivo kot pa 200 eur več za servis, kar se dogaja ponekod v praksi.
Zoom Zoom

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po apr 16, 2012 7:28 pm

jacques33 je napisal/-a:Zdaj pa moram najti samo en pameten pooblaščeni servis.......

kolega je kupil predlani v Makomi in tam tudi servisira_cilinder sklopke in diske so menjali pod garancijo brez, da je kdo kaj vprašal - bil sem 1x z njim in se mi zdi kr pošten servis z dobrim odnosom do strank...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po apr 16, 2012 7:57 pm

sašo5 je napisal/-a:
jacques33 je napisal/-a:Zdaj pa moram najti samo en pameten pooblaščeni servis.......

kolega je kupil predlani v Makomi in tam tudi servisira_cilinder sklopke in diske so menjali pod garancijo brez, da je kdo kaj vprašal - bil sem 1x z njim in se mi zdi kr pošten servis z dobrim odnosom do strank...

..to je res, ampak drag ko pes.. :) Sem bil 2x pri njih, pa sem se po predračunu samo nasmehnil... in šel drugam ;)

..drugače pa avtorju teme ...srečno vožnjo, gotovo ti ne bo žal za nakup!
No escape from the mass mind rape...

Lukcv
Nov uporabnik

Napisal/-a Lukcv Če sep 06, 2012 3:40 pm

Kar se tiče servisov, jaz sem svojo mazdo 3 peljal v BTC uradni servis in morem reči, da so res prijazni, uslužni, zrihtajo avto v nulo plus dobiš zastonj pranje avtomobila. Kar se pa AC cosmosa tiče pa pejt stran, oderuški so, nikol neznajo konkretne cene povedat. Prejšnji lastnik, ki je bratu prodal rx-8, je celo govoril, da so mu zafušali par stvari itd...

Drugače pa, kar se teme tiče pa takole..

Sem šel enkrat probat novi model honde accord, 2,2 dizel. Konfort pa materiali, tukaj ni kaj za rečt, prva klasa, vendar me je zelo razočaral menjalnik, nekako ni deloval tako natančen kot recimo pri mazdi. Motor je tudi dosti bolj hrupen od znotraj, ostalo je pa okej, japonc pač. :)

Mazde 6 še nisem imel prilike probat ampak sem slišal od parih ljudi, ki imajo 2,2 dizla da so izredno zadovoljni z avtom, mala poraba, dobre preformanse, kvalitetno narejen avto... Besede popravilo pa v mazdinem besednjaku neboš našel. :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov