Pozdravljen,
morda ne bo čisto pravi odgovor, ampak mi smo imeli mondea karavan bencinarja 2l l.2000, smo ga zamenjali pred dobrim mesecem, ker je že malo odslužil in sem ga hotel prodati, dokler še kaj dobim zanj. Bili smo zelo zadovoljni, velik, prostoren avto (resda malo težje za parkirat na tesno), bil je tudi zanesljiv in kakšnih resnejših okvar nikoli ni bilo, res pa sem ga redno servisiral. V zadnjih letih pri "#popoldancu", pa je bilo hitreje, enako dobro in veliko ceneje kot pri pooblaščenem serviserju. Deli niso bili dragi, vsaj za ta razred avta ne. "neoriginalni" deli so velikokrat narejeni v isti fabriki kot originalni, samo da na škatli ne piše ford in cena je tretjino ali polovico nižja. Avto je robusten, lahko ga malo rukneš, pa ne bo nič hudega. Edina zamera je bila, da bencinar veliko žre in v zelo strme klance mu zmanjkuje moči (teža, dolžina). Tudi pri tatovih ni priljubljen, tako da je ena skrb manj. Tudi pleh je dober, ko sem ga kupil cca 4 leta starega, je imel malo rjaste pragove spodaj, česar nikoli nisem popravil, ampak po 7 letih je bila rja še vedno ista, nič se ni širila, prežrla... Original prve zavore so držale do 190.000 km. Je bil pa malo šibek osnovni akumulator, tako da je pozimi včasih nagajal, sem ga po par letih zamenjal za močnejšega in potem je bilo vse bP. Dobiš tudi veliko opreme, kar se pri ceni rabljenih sploh ne pozna več. Skratka, mi smo bili z mondeom zelo zadovoljni in je bil tudi v ožjem izboru za naslednji avto, ampak je žena hotela nekaj s 7 sedeži.