Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mlaker.1990
Nov uporabnik

Kraj: Maribor - Radvanje

NAKUP AVTOMOBILA- FORD MONDEO 2.0 TDCI, TDDI...2002,2003 !

Napisal/-a mlaker.1990 Sr apr 18, 2012 9:41 am

Lepo pozdravljeni uporabniki tega foruma !

Sem dokaj nov na tem forumu in bi prosil vse ki se spoznate ali imate izkusnje z omenjenim avtomobilom kaj treba paziti ob nakupu in vse ostalo o avtomobilu !
Torej kot iz naslova vidno sem se odlocil za nakup Ford MONDEO... letnik 2002...2003....2.0..tdci..tddi...116 KM ali 131KM..karavan....med 2500 pa do nekje 3500..eur..... Sedaj pa prosim ce mi lahko z odgovori pomagate kaj pazit pri nakupu tega avtomobila, kaksne so rade okvare avtomobila..poraba avtomobila..in vse o njem, se splaca peljat pred nakupom avto na pregled..itd......Res da avto ni vec nov ampak vseeno... :)

Ze vnaprej se vsem uporabnikam zahvaljujem za vse odgovore ki jih bom dobil in upam da še bomo poklepetali kdaj v kaksnih drugih temah....!

Lep pozdrav !

valtor
Nov uporabnik

Re: NAKUP AVTOMOBILA- FORD MONDEO 2.0 TDCI, TDDI...2002,2003

Napisal/-a valtor To maj 01, 2012 4:18 pm

Pozdravljen,

morda ne bo čisto pravi odgovor, ampak mi smo imeli mondea karavan bencinarja 2l l.2000, smo ga zamenjali pred dobrim mesecem, ker je že malo odslužil in sem ga hotel prodati, dokler še kaj dobim zanj. Bili smo zelo zadovoljni, velik, prostoren avto (resda malo težje za parkirat na tesno), bil je tudi zanesljiv in kakšnih resnejših okvar nikoli ni bilo, res pa sem ga redno servisiral. V zadnjih letih pri "#popoldancu", pa je bilo hitreje, enako dobro in veliko ceneje kot pri pooblaščenem serviserju. Deli niso bili dragi, vsaj za ta razred avta ne. "neoriginalni" deli so velikokrat narejeni v isti fabriki kot originalni, samo da na škatli ne piše ford in cena je tretjino ali polovico nižja. Avto je robusten, lahko ga malo rukneš, pa ne bo nič hudega. Edina zamera je bila, da bencinar veliko žre in v zelo strme klance mu zmanjkuje moči (teža, dolžina). Tudi pri tatovih ni priljubljen, tako da je ena skrb manj. Tudi pleh je dober, ko sem ga kupil cca 4 leta starega, je imel malo rjaste pragove spodaj, česar nikoli nisem popravil, ampak po 7 letih je bila rja še vedno ista, nič se ni širila, prežrla... Original prve zavore so držale do 190.000 km. Je bil pa malo šibek osnovni akumulator, tako da je pozimi včasih nagajal, sem ga po par letih zamenjal za močnejšega in potem je bilo vse bP. Dobiš tudi veliko opreme, kar se pri ceni rabljenih sploh ne pozna več. Skratka, mi smo bili z mondeom zelo zadovoljni in je bil tudi v ožjem izboru za naslednji avto, ampak je žena hotela nekaj s 7 sedeži. ;-)

mlaker.1990
Nov uporabnik

Napisal/-a mlaker.1990 To maj 01, 2012 4:24 pm

Hvala za ta odgovor.... vsak clanek je dobrodosel in za prebrat in tudi za v pomoc.... hvala !

Lep pozdrav !

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma To maj 01, 2012 4:57 pm

Jaz ti priporočam da se pred nakupom zapelješ do pooblaščenega servisa in naj oni pregeldajo avtomobil.
Po pregledu ti lepo dajo izpis kaj bi bilo potrebno popravit oz. zamenjat, zdraven pa še cene.
Mene je tak preventivni pregled pri Ford Bizilj prišel okol 20€.
p.s. ko sem sam kopuoval Mondeota ni nihče hotel it z mano na servis, razen en... to dosti pove o tem kaj prodajajo :D

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To maj 01, 2012 5:46 pm

Pazi na kilometre... Svoje čase je bil kar popularen pri korektorjih...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma To maj 01, 2012 7:24 pm

Tak avto, in tak letnik... in to pomeni da ima zihr 200.000 km, so pa seveda izjeme na gor in na dol.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Sr maj 02, 2012 8:10 am

Sam si lastim takega 2.0tdci letnik 02 in 130KM(uradno)... MOrem recct voznja super, udobna prostoren..... in se in se.

Deli so tak cena odvisno kje kupis, oz se znajdes in kje das to popravit(doma ali komu drugemu). Glede km pa je tak avto je za vozit in sam se ne obremenjujem z njimi ce ma vse racune, servise.... Moj je mel pri nakupu 200k pa gre in je ohranjen kot da bi mel dosti manj.

glede okvar pa pred nakupom pogledaj:
-ce je ze menjal kuplongo (cena tam 1k)
-ce je zamenjo jermenico
-in slucajno ce ma prve sobe notri
-ter zadnje zavore -rocna ker enim fordom to kr nagaja in ne prime.

To je grobem najucitnejse napake kaj poglej.

Ostalo pa po obcutku, tako pri vsakem avtu. Jaz sem kr dosti jih sprobal ter preveril dokler sem si ga kupil. Ce te se pa kaj zanima pa kr vprasaj.

lp dany
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

mlaker.1990
Nov uporabnik

Napisal/-a mlaker.1990 Če maj 03, 2012 10:49 am

No se 1x hvala za te odgovore ki so zelo korisni ker clovek zve kaj treba gledat pri nakupo tega avtomobila kaj ma slabe in dobre lasnostni...
RpDany vidim da si nekje blizu mojih krajev doma... mogoce bi se dalo kdaj dogovorit da kje dobla in mogoce zapeljala kaksen krog z tvojim mondeotom....

Lep pozdrav !
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov