Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

simonxy
Nov uporabnik

Uvoz avtomobila

Napisal/-a simonxy Po apr 30, 2012 8:45 am

Dober dan,

kupil bi avto v Nemčiji, ker imam tam precej boljšo izbiro, kot pri nas in lahko dobim tudi bolj ugodno ceno.
Zanima me eden, ki je bil uvožen iz ZDA, vendar ima nemško homologacijo.
Zanima me, če ta homologacija pri nas velja?
Pred časom sem namreč slišal, da naj bi imeli od letos naprej enotno v EU in da nemška velja tudi pri nas.
Če pa ne velja, me pa zanima, če imam lahko kakšne probleme - kako lahko to preverim pred nakupom?

Drugače je avto star 1 leto in ima več kot 6.000 km, kar pomeni, da se ddv plača v Nemčiji.
Pri nas plačam samo še začasno registracijo in DMV na davčni in to je to.

Kje pa lahko preverim, da avto ni bil ukraden?

Za kakšrnekoli napotke bi bil hvaležen.

Hvala,

lukenzzy
Nov uporabnik

Kraj: Vsepovsod

Re: Uvoz avtomobila

Napisal/-a lukenzzy Sr maj 02, 2012 1:15 pm

LP! Za ugotovit ali je ali ni avto ukraden napisi na google preverjanje registrvije in ti odpre stran od policije al neki takega, tam je za vse avte ki so ukradeni v EU mislim da. Homologacija pa.: poklici na lpp gospoda baskovca pa ti bo on razlozil, ce ni njega pa koga drugega prosi je pa on glavni inspektor za homologacije. Za DMV pa pejdi na davcno in naj ti zracunajo. Mislim da novejsi kot je avto cenejse je. Ko sem gledal za ax gtija je bla cifra kriminalna za avto letnik 89 to pa zato ker je star avto in ga zafrkavajo standardi. LP!
ni vse tako kot izgleda...

gogocak
Novinec

Re: Uvoz avtomobila

Napisal/-a gogocak Ne jun 10, 2012 8:37 am

Mene pa samo nekaj zanima, na cekinu ali kje sem prebral, da če kupiš avto v EU od fizične osebe, moraš ob prihodu v Slo na carino in plačat davek?! A ga ne plačaš že v državi nakupa?

citat iz cekina:

Če boste rabljeno vozilo kupili pri uradnem prodajalcu, boste DDV plačali po stopnji države, v kateri ima prodajalec sedež. Če boste rabljeno vozilo kupili od zasebnika, ne boste plačali DDV. Ko kupljen avtomobil pripeljete v Slovenijo, se morate oglasiti na domačem carinskem uradu, kjer boste izpolnili posebno napoved DDV in plačali DDV, če je to potrebno.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov