Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

LiXo
Novinec

Kraj: Ljubljana

Avtosejem

Napisal/-a LiXo Ne jan 04, 2004 7:30 pm

LP!
V zadnjem mescu oz. dveh sem bil vec ali manj na vsakem sejmu..pa me mal cud kako tm poteka prodaja, a folk sploh kupuje, a kupuje sam Yugote oz. avte do 100.000sit?
Sam prodajam svoj avto Renault 5 five, k je res zlo zlo dobr ohranjena, ceno mam spusceno na minimum pa se bi se dal kej zment ker kupujem drug avto in se mi ubistvu dost mudi z prodajo. Na sejmu, prejsne tedne: folk sam mem seta, niti si ne ogledajo avta niti nc.Dons sm spet na mrazu od 8ih do 12ih ubistvu stal(sedel) za brezveze. Kdaj pa kdaj pride kksn mim, pa mi prbije: a mjenjas za Golfa.. pa drug : ,, a mejenjas za Vektru? Al pa pride ta tret k mi za nadpovprecno ohranjeno renault 5 five let.94 ponuja 150.000 pod pogojem da mu se tablce posodm da pelje cez mejo..??A je sploh se smisu v tem ljubljanskem avto sejmu, al je to sam se eno zbiralisce brezveznih firbcov ki sam firbcajo tm in si krajsajo nedeljo..Ker dons sm prou opazoval kolk jih je slo na testno voznjo tja na plac pa kolk(kolkr sm sploh lohk vidu) jih je kupil avto tm..vstopnina pa je se zmer kolkr tolk nabita (1100 sit). Pomojem je se zmer najboljsa vrjanta oglaševat na avto.net oz prek salomonovega oglasnika, ker tale sejm za moje pojme ce prides ta kot prodajalec je brezvezen, drugo je da kupujes avto, oz. se odločas med avti, in gres na sejm da si poblize pogledas ker avto rabljen ti je sploh usec in ker ti ni,pa da mal pogledas na grobo cene na trgu..
Pomojem sm sel danes zadnjic na sejm ker res ni efekta, dajat pa 1100sit vsako nedeljo, se mi pa zdi brezveze, ker se pomojem normalno oz. zelo dobro ohranjen avto da prodat tut prek salomonca..
Kaj mislte vi?
Lixo

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne jan 04, 2004 8:30 pm

Ja pomoje bolš oglasniki kot sejem. jz sem bi že velikrat gor pa nisem še nikol nč kupoval ampak sem šu za firbec al pa če sem šel z kakšnim prjatlom ki je prodajal al pa kupoval avto. Pa je velik takih firbcov na sejmu kot jz :cry: :wink: :wink: :cry:

Na celem sejmu je pa nekaj 10 resnih kupcev pol moraš pa še med tistimi najdt vsaj enga ki ga tvoj avto zanima. zdej pa pomisl kuk maš šans da prodaš :!: :!: :!:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Ne jan 04, 2004 8:33 pm

če bi bil iz mb bi ti jaz v promet takoj spravil sploh če je dobro ohranjen in solidna cena
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jan 05, 2004 8:23 am

salomonc me ni še nikol na cedilu pustu! pa tut avto.net kr pomaga, sam sliko morš dat obvezno zravn! je pa res, da se avti pozim ne prodajajo tako kot spomladi al pa konec poletja!
Slika

Uporabniški avatar
toti
Novinec

Napisal/-a toti Po jan 05, 2004 8:49 am

zupi13 je napisal/-a:salomonc me ni še nikol na cedilu pustu! pa tut avto.net kr pomaga, sam sliko morš dat obvezno zravn! je pa res, da se avti pozim ne prodajajo tako kot spomladi al pa konec poletja!

Jz tud tako mislm. Z prjatlom sva prodajala na sejmu golfa 2 dizel kateri naj bi šel najbolj v promet pa isto sam firbci. Golf je bil vredu ohranjen, nove gume, radio in cena ni bila velika, pa vsak bi sm neki menal, ker so na sejmu sami švercerji. Jst na sejmu ne bi nikol kupu avta čeprav so med njimi dobri avti ampak teh je mal tam gor.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Po jan 05, 2004 11:27 am

jst sm šel sam dvakrat na sejem z AR 155, enkrat v MB in enkrat v LJ, pa so res samo papki hodl gledat, pa vsi bi neki mjenjali, pa ovo i ono pa tako, da bi jih vse nekam pognal!!!
če pa daš v salomonca al pa avto.net, te pa ziher par ljudi pokliče! razen, če nimaš hude cene!
jst sm tut vse avte na tak način prodal dokaj hitro!
Slika

Dani
Uporabnik

Napisal/-a Dani Po jan 05, 2004 12:22 pm

Pa ponavad na sejmu take avte kupujejo svercerji, pol mas pa se probleme s tablicami, ker ti jih takoj ne vrne :?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Po jan 05, 2004 12:41 pm

Dani je napisal/-a:Pa ponavad na sejmu take avte kupujejo svercerji, pol mas pa se probleme s tablicami, ker ti jih takoj ne vrne :?

tablic nikoli pustit! sestrič jih je pustu, pol je pa avto šel na kosovo, pa si predstavljite pi**arijo!
Slika

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Po jan 05, 2004 1:01 pm

Stari :wink: ,

Avtosejem je res kur*c! Tko kot si sam ugotovil izgleda, da je tam mnogo več firbcev kot pa kakšnih resnih kupcev. avto.net in pa oglasnik sta edina zanesljiva vira. Zdej pa, ker je "PETK" malo morje je tudi toliko težje najdet kupca. Pa tud zdejle decembra folk misli na vse drugo prej kot na kupovanje avta. Sej bo zdjle januarja situacija mal lažja - verjamem, da ti bo ratal prodat tisto lepo petko :wink:
Pol pa... sej veš :lol:
Slika

Dani
Uporabnik

Napisal/-a Dani Po jan 05, 2004 1:26 pm

zupi13 je napisal/-a:tablic nikoli pustit! sestrič jih je pustu, pol je pa avto šel na kosovo, pa si predstavljite pi**arijo!

Ma sej ce ne tablice, so pa problemi s prepisom, ker tip zavlacuje tok casa, dokler ne najde kupca

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Po jan 05, 2004 2:10 pm

Salomon in avto.net sta zanesljiv recept za prodajo.

Obvezno objavit sliko, napisat km, barvo, vrata, in tudi ceno. Tudi jaz mrzim ali samo preletim oglase, ki nimajo cene.
To je najpomembnejša postavka celega oglasa.

Srečno

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Po jan 05, 2004 2:49 pm

peters je napisal/-a:Salomon in avto.net sta zanesljiv recept za prodajo.

Obvezno objavit sliko, napisat km, barvo, vrata, in tudi ceno. Tudi jaz mrzim ali samo preletim oglase, ki nimajo cene.

Srečno

na avto.net je zame najpomembnejša slika.
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po jan 05, 2004 3:11 pm

zupi13 je napisal/-a:
peters je napisal/-a:Salomon in avto.net sta zanesljiv recept za prodajo.

Srečno

na avto.net je zame najpomembnejša slika.

enako... čeprav najprej pogledam ceno...ker če je previsoka sploh ne grem gledat :wink:
SlikaSlika

baron
Novinec

Napisal/-a baron Po jan 05, 2004 3:27 pm

Ma ni šans da grem jest še kdaj avto prodajat na sejem.Enkrat samkrat sem prodajal, pa so me že na vhodu švercerji čakal, če prodam kola. Prisegam na Salamonca in net. :roll:

LiXo
Novinec

Napisal/-a LiXo Po jan 05, 2004 10:46 pm

verjamem, da ti bo ratal prodat tisto lepo petko :wink:
Pol pa... sej veš :lol:[/quote]
Ja itak da je lepa Petka :lol:
Pol pa, JA :wink: ,sej zato se mi kao mudi..aja neumesna, prezivu silvestrovanje dol:)?

Uporabniški avatar
vazman
Stalni uporabnik

Napisal/-a vazman Po jan 05, 2004 10:51 pm

Moj fotr je na LJ sejmu prodal zadnja 2 avta takoj, za Samaro ni dost mankal pa bi se skor moral otepat rusov in handlerjev ki so kupoval Lade in jih prodajal za 200DEM vec rusom.

Volvo 460 pa je pred 4 leti tut takoj šel, en model je pršu mim in ga je mal nahitrco pogledu, sploh ne dost in ga odpelu.
lastnik:
Lada Vesta 1.6 16v (2017, od 8/2019 - )
Opel Astra classic F 1.6 16V (2001, od 12/2015-9/2019)
Lada 111 1.5 (2001, od 7/2012-12/2015)
Škoda Felicia 1.3 -(1999, od 1/2012-7/2012)
Lada 111 1,5 (2001, od 1/2003-1/2012)
Lada 1500 SL- (1979) oldtimer s certifikatom (od 8/2007-)
Lada Riva 1600 (1985) oldtimer s certifikatom (od 10/2014-)

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Če jan 08, 2004 12:40 am

LiXo je napisal/-a:verjamem, da ti bo ratal prodat tisto lepo petko :wink:
Pol pa... sej veš :lol:
Ja itak da je lepa Petka :lol:
Pol pa, JA :wink: ,sej zato se mi kao mudi..aja neumesna, prezivu silvestrovanje dol:)?

Neumesna -> Sem ja :P jedva :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Napisal/-a Tomi000 Pe jul 16, 2004 10:19 pm

Kako pa je kaj zdaj poleti? No jaz sem prejšni vikend bil v Ljubljani (prvič sploh) in sem si rekel, zdaj si morem enega izbrat, dokler je ate še v mnenju, da mi bo posodil denar in smo kar par ur hodil naokrog, da smo kaj pametnega našli (imel sem tudi enega zraven, ki je avtoličar). Avto je bil od avtohiše, ampak meni je vseeno, ker je bil daleč najlepše ohranjen (sprednji blatnik je bil menjan, amak ne vidiš kr tako-lepo je pobarvan), prepis so takoj uredili, sam tablice so imel od drugega avta in zato so oni samo pripeljali avto k meni domov (cca 85km), zdaj samo upam, da bo z avtom vse v redu. (CLIO 1.2 RN 93letnik).
Drugače pa je zanimivo gledat ljudi, ko igrajo neko igro (kje se skriva kroglica), tam so skupaj trije in oni začnejo med sabo igat in potem tako privabjo druge ljudi. Vglavnem, ko sem jaz gledal so vsi izgubili, ker zmeraj ko so denarnico ven iz žepa vlekli so zamnjali škatlice, tak da so bili takoj ob 10jurjev :twisted: A je med vami kdo se že igral in je celo zmagal?

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe jul 16, 2004 11:11 pm

Na avtosejmu sva bla s fotrom 2x (ko smo iskal zamenjavo za našga starga passata). 90% avtov k je blo tm so bli zgoneni do konca al pa zaleteni in poklepani. Edin en nov volan za kombija smo pocen najdel pr bovšjem zraven.

Najbolš je prodajat prek salomona in avto.neta (ko smo tastarga passata prodajal smo dobil ene 5klicov v prvem mesecu iz avto.neta in ene 7 iz salomona).

Če daješ na avto.net dej obvezno slikco (3x več ogledov smo mel v enak cajta z slikco (čeprav čist zasnežen avto), kot pa brez), čimveč podatkov (ne sam da je benz motor recimo, ampak kolk je prostornina, konji...).
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So jul 17, 2004 2:25 am

HEhe, men se tudi zdi da se na sejmih proda sam tisto kar je zelo pocen do par sto tisoc, pa se kake dizle ostalo pa bolj tak...

Kolegova favoritka je sla v prvi minuti ko jo je notr prpelo, sicr cela v pi*** sam za 40k nimas kaj gledat, resda pa ded pomoje niti do benze ni uspel prit ker je znala piti tut preko 15l, normalna voznja pa caa 11l :lol: :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov