Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

miro779
Nov uporabnik

kateri rabljen avto...?

Napisal/-a miro779 Pe maj 18, 2012 9:01 am

Kupujem rabljen avto in ker ne poznam avtomobilov vas prosim za pomoč. Rad bi kupil avto (rabljen), nižjega srednjega razreda(lahko tudi manjši karavan) z varčno porabo, v katerem bom lahko spravil tudi treking kolo in to pokonci, s tem da bi odmontiral sprednje kolo. Avto naj ima obvezno tudi ravno dno prtljažnika z podrtimi zadnjimi sedeži, po možnosti brez zadnjega praga (z ravnim izhodom)...Na leto se mislim voziti od 10-12000 km. Za vaš komentar-odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: kateri rabljen avto...?

Napisal/-a ban Pe maj 18, 2012 9:16 am

Edini avto, ki mi pade na pamet, da gredo kolesa notri pokonci je škoda roomster, ali pa kak caddy, kangoo, berlingo....V običnega karavana boš težko spravil kolo pokonci.
Primer http://www.allcardetails.com/skoda-room ... ery-8.html
Zadnjič spremenil ban, dne Pe maj 18, 2012 9:18 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Pe maj 18, 2012 9:17 am

Pozabil si na ključen podatek-ceno ;)

miro779
Nov uporabnik

Napisal/-a miro779 Pe maj 18, 2012 9:34 am

Za pokonci spravit kolo sem mislil z odmontiranim sprednjim kolesom in z odmontiranim sedežem kolesa...!!!, potem je višina že precej nižje...mislim da okoli 70 cm...se mi zdi da potem gre pokonci v večino avtomoilov !
! mene okvirno zanima predvsem kateri tip oziroma znamko vozila naj kupim, ki ima take lastnosti...(varčno porabo,po možnosti Ravno dno prtljažnika, brez roba praga(ravni izhod))...hvala za komentarje...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne maj 20, 2012 5:43 pm

No, meni je padel na pamet fusion, ker ga pač pogosto vozim..

V pritljažni prostor gresta 2 kolesa(pokonci) z odstranjevanjem prednjega kolesa. Vozilo ima tudi to, kar ti imenjuješ "raven izhod." Zadnji sedeži pa se samo prepognejo, tako da dno ni ravno - v avtu se ne da ravno udobno spat.

Sjee
Nov uporabnik

Kraj: Trojane

Napisal/-a Sjee Po maj 21, 2012 11:44 pm

Fusion res ni slab. O njem samo dobro. Mašina 1.6 16V 101KM je čist zadost. Prtljaznik dost izkoriščen(visok in primeren tko za kolesa kot večje pse, in pa z ravnim dnom), volan dost povraten, tko k skor pri vseh fordih. Pa še rabljeni so kar poceni in semizdi da imaš veliko izbire.
Sam ga občasno vozim in mi je vse všeč, razen oblika mogoče ne preveč. V notranjosti imaš tudi dovolj odlagalnih površin, klima je odlična, pravtako menjalnik.
Vsekakor priporočam.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To maj 22, 2012 6:24 am

Z zgornjim se sicer strinjam, dodam pa lahko iz izkušenj - se s kolegom večkrat vlačiva po kakšnih kolovozih s takim fordom - za v sneg je totalno v k...., po kakšnih bolj razdrapanih poteh nasedeš hitreje kot z mojo octavio, čeprav zgleda višji.
Tako da odvisno od namena uporabe, za po normalnih cestah in ne preveč snega je čisto ok, za malenkost bolj zahtevno uporabo (gorski kolesarji, lovci :twisted: :lol: ) pa ni kaj prida kljub nekoliko višjem izgledu.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To maj 22, 2012 4:58 pm

Fusiona sem podal kot predlog glede na zahteve. Itak pa da to ni avto za po kamnolomih in ledenikih^^

Edino to z Octavio mi je malo čudno.. ker mi pogosto hodimo v hribe z kolegi ki imajo octavio, pa se mi ne zdi da bi bilo treba bolj pazit. Sicer ni veliko višji, ima pa krajšo medosno razdaljo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov