_YUGO-GVX_ je napisal/-a:nevem no, meni ne bi nihče nikoli podturil renoja pod nobeno obliko. raje vozim fauve 1.9 SDI
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:nevem no, meni ne bi nihče nikoli podturil renoja pod nobeno obliko. raje vozim fauve 1.9 SDI
fare je napisal/-a:http://www.whatcar.com/car-reviews/used/nissan/qashqai-crossover/summary/25583-5
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:človek se ne sme več niti pohecat. pred leti so ga nekaj posrali z dci-ji in sedaj je vse strah to vozit. nimaš se česa bat. šansa da kaj crkne je enaka kot pri vseh ostalih. drugač pa sam vozim renoja....
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:človek se ne sme več niti pohecat....
Ja, Qashqai verjetno ni tako zelo drugačen od omenjenih 'klasičnih hatchbackov', vseeno pa bi bilo dobro vedeti, zakaj je prva izbira Qashqai in ne bolj običajen tip avta. Ker verjetno bo gorivo in vzdrževanje kvazi 'SUV' Qashqaia malo dražje...fUATPANZa je napisal/-a:V ožjem izboru je tudi Auris in Mazda 3. Ja, vem, popolnoma drug spekter avtomobila (koliko toliko no...).
Cena, ki sem jo pripravljen odštet je nekje do 14.000 €.
sonic je napisal/-a:
O dCi motorjih je bilo povedano veliko, od tega tudi dosti slabega. Moja ocena glede na vse je, da so načeloma čisto OK motorji, ki jih je verjetno zaj€bala trapasta Renaultova politika, da predpisuje (je predpisoval?) predolge servisne intervale za menjavo olja. Nekateri lastniki na lastno pobudo menjajo olje takrat ko je v splošnem priporočljivo (najkasneje vsakih 15.000 km/vsako leto), četudi naj po navodilih še ne bi bilo treba, in tistim ponavadi dCi-ji lepo delajo.
Če misliš, da bo Kaškaj pri 150km/h manj žejen, se močno motiš. Avto je visok 1,6metra in to nikakor ne pripomore k nizki porabi pri visokih hitrostih. Če si lansko leto menjal in imaš Yarisa, ki brezhibno dela, je po mojem neumnost da greš sedaj na loterijo z rabljenim SUV dizlom.fUATPANZa je napisal/-a:Namreč lani sem menjal avto, decembra menjal službo in zdaj sem prišel do zaključka, da tako naprej več ne gre. Najrajši bi ostal v Yarisu saj mi popolnoma zadostuje ampak za dnevno vožnjo po avtocesti ni. Preveč žejen postane okoli 150km/h.
Se zahvaljajujem na pomoči.
fUATPANZa je napisal/-a:Pozdravljeni soforumaši,
Zahvaljujem se vam na izkazani pomoči in na odgovorih.
Gremo kar po vrsti...
@fare in cefizelj: hvala za povezave, sem tudi sam naletel na njih med googlanjem
@freddie: zelo hvaležen za odgovor, me je nekako "pomiril" glede dci-jev
@yugo![]()
blablablabla razčiščeno...![]()
@ smrkec&airbus - to imata ali sta vozila bencinarje. Jaz obvezno potrebujem diesel (cca 40000 km na leto).
@ redbaron: se zavedam, da je riziko, vendar pri nekaterih znamkah je manjši riziko pri nekaterih pa večji. Načeloma pa je vse skupaj loterija. Hvala za nasvet na kaj naj bom pozoren.
@sonic: ja, saj vem, da ni tako drugačen (po dimenzijah je popolnoma enak ostalima kandidatoma). Zakaj je prva izbira Qashqai? Veš, da ne vem. Res ne vem. Ne vem niti točno kaj bi želel. Vem edino, da moram menjat avto. In trenutno mi se to upira, lahko bi celo povedali, da gabi. Namreč lani sem menjal avto, decembra menjal službo in zdaj sem prišel do zaključka, da tako naprej več ne gre. Najrajši bi ostal v Yarisu saj mi popolnoma zadostuje ampak za dnevno vožnjo po avtocesti ni. Preveč žejen postane okoli 150km/h.
Se zahvaljajujem na pomoči.
@skrillex: ja, ta auris mi je padel v oči, vendar sem rahlo skeptičen, ker ko sem to telefonsko googlal sem našel razno razne oglase (stare) pod to telefonsko. In to, da se je oglas v roku parih dneh kar nekajkrat zamenjal. In to me je kar ohladilo od tega...
Skratka, zahvaljujem se vsem za odgovore.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov