Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Nakup do 6k€

Napisal/-a ninjeti To maj 22, 2012 6:59 am

Torej kupujem novo rabljeno vozilo do 6k€ s sledečimi pogoji:
- letnik od 2004 navzgor
- dizl
- avtomatska klima
- slovenski
- vsaj 100 konjev in ne več kot 150
- avto velikosti astre/megana, tudi kaka laguna pride v poštev
- obvezno 4/5 vrat

Gledal sem sledeče avte - ožji kandidati do včeraj na avtonetu:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5944302&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6074565&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6081581&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6064444&show=1

Prva astra mi je zaenkrat glavni favorit. Zanima me če kdo avto pozna in če ga je kdo pripravljen iti pogledat, da mam vsaj neko osnovo, če se naj peljem tja dol ali ne (mam malo dlje). Isto me zanima za druge avte - jih kdo pozna? Drugače pa me zanima ali sploh v tem cenovnem rangu in pri zgoraj naštetih pogojih pričakujem, da bo dizel dobra izbira? Prav tako ne poznam motorjev (v eni drugi temi se je omenilo, da je oplov 1.7 dizelaš zanesljiv). Kako je z drugimi motorji in kaj priporočate v tem rangu? Kakšen link do kakega drugega avta? Avto bo kupljen v roku treh tednov tako da bi rad čimveč informacij.

sm0ki
Nov uporabnik

Re: Nakup do 6k€

Napisal/-a sm0ki To maj 22, 2012 7:17 am

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To maj 22, 2012 7:39 am

Ni slovenski in ni kilometrov napisal (na to sem alergičen). Drugače je videt zanimiv

Sjee
Nov uporabnik

Kraj: Trojane

Napisal/-a Sjee To maj 22, 2012 10:00 am

Mogoče kakšna Octavia 2005 letnik ali pa Leon..??

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To maj 22, 2012 4:47 pm

Poglej za kakim focusom, je dosti bolj dinamičen avto od astre, sta pa oba glede zanesljivosti tu-tu. Odvisno kakšen motor vzameš.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To maj 22, 2012 4:55 pm

Meni ko sem gledal oplove dizle so bolj priporočali DTI kot CDTi čeprav je slednji novejši...

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To maj 29, 2012 7:54 pm

No zaenkrat se odločam med astro cdti 1.7 sport oprema in focusom 1.6i sport

focus je mlajši (2006) in z manj kilometri (115.000). cena 6k€
astra je letnik 2004 in z 178.000 kilometri. cena 5k€

Kaj izbrati? Gledal sem nekoliko po forumih in ljudje govorijo, da je astrin 1.7 nekoliko len in glasen. Tudi vožnja, odzivnost naj bi bila boljša pri focusu. Glede na vse skupaj se zdaj nagibam k focusu iz razlogov ker je mlajši, z manj prevoženimi kilometri in iz omenjenih prebranih objav zgoraj. V soboto ga grem sprobam.

Drugače je kdo vozil kaj od tega in kakšne so vaše izkušnje? Kaj izbrati? focus se nahaja par km od mene v avtohiši in me zanima ali bo možno še kaj zbiti ceno (glede na to da gre za avtohišo)?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To maj 29, 2012 10:07 pm

Dejansko na forumu sprasujes nas ce bo neka avtohisa spustila ceno ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr maj 30, 2012 12:24 am

astra, je luštn avtuček, dobra lega na cesti
kar mi je totalno mimo je monotona grda armaturna sz nič predali
če že boš šel na testno z astro testiraj 100 KM motor da ti ne bo prešvoh
(ne rečem da je, kakor komu)

zato bi raje focusa

kot drugo, pa se najprej odloči za znamko in model avta in šele nato pojdi pogledat več avtov ne pa samo enega,

tako boš lahko primerjal ohranjenost in vse ostalo, ne se zapičit v enega
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Sr maj 30, 2012 6:18 am

zuzek je napisal/-a:astra, je luštn avtuček, dobra lega na cesti
kar mi je totalno mimo je monotona grda armaturna sz nič predali
če že boš šel na testno z astro testiraj 100 KM motor da ti ne bo prešvoh
(ne rečem da je, kakor komu)

zato bi raje focusa

kot drugo, pa se najprej odloči za znamko in model avta in šele nato pojdi pogledat več avtov ne pa samo enega,

tako boš lahko primerjal ohranjenost in vse ostalo, ne se zapičit v enega

To je moj namen, avtohiša ma več focusov sicer cena za kakega jurja variira, ampak bom videl kako je z ohranjenostjo pri drugih. Prav tako bom skočil v druge avtohiše, da vidim kako je kaj tam. Glede predalov v astri: če je res malo predalov je ti v mojem primeru spet en minus :?

Courage™ je napisal/-a:Dejansko na forumu sprasujes nas ce bo neka avtohisa spustila ceno ?

Če ne misliš nič uporabnega povedati raje zadrži za sebe - v tem primeru bi mel pol manj objav.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr maj 30, 2012 7:38 am

Courage™ je napisal/-a:Dejansko na forumu sprasujes nas ce bo neka avtohisa spustila ceno ?

Ne vem kaj je tu čudnega.
Pač človek sprašuje. Seveda ne vemo, ali mu bo ta konkretna avtohiša za ta konkretni avto znižala ceno ali ne - lahko pa kdo pove, ki je v zadnjih letih kupoval avto v avtohišah, ali so možna znižanja ali ne¸, skratka kakšne izkušnje imajo ljudje . Ne vem, meni se ravno take zadeve zdijo point forumov...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr maj 30, 2012 8:02 am

Ko se je kupovalo rabljen avto pri GM Avtu (Tomačevo) je tip spustil ceno iz 6800 na 6500. Kolega je nabavil pri autocommercu avto, cena je bila 11500, dobil ga je za 11300 z enoletno garancijo (500eur popusta in potem je dokupil še za 300eur 1 leto garancije).
Se da dobit tudi pri avtohišah popust na rabljena vozila. Seveda je ta manjši in logično je tudi, da nekateri ne bojo popustili niti za €.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr maj 30, 2012 3:16 pm

Jaz sem tudi kupil avtomobil pri avtohiši. Lahko povem, da popusta ni bilo, kljub temu, da je bila cena, kar visoka v primerjavi z drugimi na avtonetu. So mi pa ponudili potem popust na nakup gum, ker je bilo lih pred zimo. Tako, da sem dobil brezplačno menjavo gum in pa plačal sem samo 3 gume z nekaj procenti popusta. Tako, da sem dubu tistih 100 eur cenej gume kot bi jih drugače.

Pri fizični osebi je bilo pa čist drugače. Tip je avto prodajal za 8500 eur, ga kličem in se ne javi. Zvečer je ceno spustu že na 7800 eur sam od sebe. Seveda ga takoj pokličem in se dogovorimo za ogled, kjer je cena potem šla na 7450 eur. Je pa res, da se mu je mudilo, ker ga je nov avto že čakal v avtohiši, kjer so mu pa ponujali 7000eur.
Se vidmo ko se zagledamo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr maj 30, 2012 4:54 pm

ninjeti je napisal/-a:No zaenkrat se odločam med astro cdti 1.7 sport oprema in focusom 1.6i sport

focus je mlajši (2006) in z manj kilometri (115.000). cena 6k€
astra je letnik 2004 in z 178.000 kilometri. cena 5k€

Kaj izbrati? Gledal sem nekoliko po forumih in ljudje govorijo, da je astrin 1.7 nekoliko len in glasen. Tudi vožnja, odzivnost naj bi bila boljša pri focusu. Glede na vse skupaj se zdaj nagibam k focusu iz razlogov ker je mlajši, z manj prevoženimi kilometri in iz omenjenih prebranih objav zgoraj. V soboto ga grem sprobam.

Drugače je kdo vozil kaj od tega in kakšne so vaše izkušnje? Kaj izbrati? focus se nahaja par km od mene v avtohiši in me zanima ali bo možno še kaj zbiti ceno (glede na to da gre za avtohišo)?

Z astro 1.7 cdti sem prevozil cca 3kkm, z astro H 1.9 jtd cca 60kkm, s focusom 2008 cca 40kkm in ti lahko povem da sama lega na cesti in odzivnost sta mocno v prid focusu, astra je udobnejša, sedi se nekaj nizje kot v focusu, je bolj pregledna zadaj in manj spredaj, focus ima boljšo klimatsko napravo, astra malenkost boljše zavore, pooblaščenci so ceneje za opla, drugače je itak tu-tu. Gume masta iste dimenzije, tako da pravih razlik razen v sami voznji, kar moras itak sam probat itak ni.

primerljiva sta astra 1.7 proti focusu 1.6 ali 1. 8 ( boljše kot 1.6 ), ali astra 1.9 cdti proti focusu 2.0. druge kombinacije so v prid enega ali drugega...

Predali, ne eden ne drugi nista kaj posebnega v tem, je pa focus malo boljši, se pa pri astri da umakniti sredinski naslon za roko ( dvigniti).

Zmoglivosti, astra 1.7 cdti je šla 200 po števcu b.p, focus 1.8 tdci ( serijski ) je tu nekje po zmogljivostih čeprav ma več konjev. Astra 1.9 120 konjska gre boljše od obeh in to precej, 1.6 in 2.0 focusa nisem vozil.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov