Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

simonxy
Nov uporabnik

Audi a6 avant

Napisal/-a simonxy Pe jun 01, 2012 9:34 pm

Dober dan,

kupujem audi a6 karavan 2.0, letnik 2009 ali 2010 (še star model). Na žalost ni denarja za novega, poleg tega je starim modelom cena precej padla. 2.0 motor obstaja z 100 KW in 125 KW. Zanima me, če kdo ve, je kakšna mehanska razlika med tema dvema motorjema ali je vse skupaj samo razlika v nastavitvah? Ker potem se bolj splača kupit 100KW in ga prenastavit.
http://www.diesel-performance.co.uk/veh ... ommon-rail

Drugo vprašanje. Audi je imel precej težav z avtomatskim menjalnikom multitronic(CVT).
Zanima me, če kdo ve, od katerega leta dalje so te težave odpravljene?

hvala

evilfury
Uporabnik

Re: Audi a6 avant

Napisal/-a evilfury Pe jun 01, 2012 9:44 pm

Če že zdaj razmišlaš o tuningu potem je bolš da kupiš 125kw-ga. Itak boš v istmu zavarvalnemu razredu. Še zmer ga lahk čipneš.

simonxy
Nov uporabnik

Napisal/-a simonxy So jun 02, 2012 5:54 pm

Razmišljam o tem.
Vendar če sta motorja do pike ista, nima smisla.
Najprej bi probal z 100KW, ker ima manjšo porabo in tudi registracija je cenejša.
Na tuning bi ga dal le, če mi bo 100KW premalo in seveda, če je motor 100% isti, kot pri 125KW.
Zato moram biti prepričan, glede motorja, da je isti.

Hvala,
Simon

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jun 03, 2012 5:35 pm

Motor 100kW ni isti kot 125kW različica.

Z multitronici teh letnikov 2009, 2010... ni težav.

simonxy
Nov uporabnik

Napisal/-a simonxy To jun 05, 2012 8:25 pm

Hvala.

Bral sem, da je 100KW zelo idealen motor za naviti na 120 KW.
Načeloma naj ne bi bilo težav. Konec koncev so ostali motorji 2.0 danes že vsi čez 130KW.
Sicer upam, da ne bo potrebno, saj sem bolj umirjen voznik.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To jun 05, 2012 8:34 pm

140KM je za tak avto premalo.
Slika

simonxy
Nov uporabnik

Napisal/-a simonxy Če jun 07, 2012 6:52 am

Ni 140KM ampak še celo 4 manj, 136KM. 140 KM je starejša mašina.
Problem je v tem, ker ga nisem imel priložnosti peljati, da bi lahko sam ocenil.
Bil sem na audi Verovškova, pa nimajo niti enega. Še novi modeli so jim vsi pošli.
Na enem testu sem prebral, da se pomanjkanje konjev niti ne opazi in da se kljub temu lepo pelje.

125 KW se sicer dobi za isto ceno kot 100 KW.
Potem sem se odločil, da vzamem 100KW, ker ga še vedno lahko navijem na 120KW če bo to potrebno, poleg tega ima skoraj liter nižjo porabo.
V vsakem primeru ga lahko navijem vsaj za bolj ekonomično vožnjo ob približno isti moči.
Namreč serijski modeli niso ne vem kako umerjeni, ker vzamejo neko povprečje in se da to precej izboljšati na posameznem avtu in to popolnoma neškodljivo za motor.
Podobno je pri drugih zadevah, še posebej recimo pri telefonih za primerjavo (tu sem bolj domač).
Pride nov model ven in ker se jim mudi, zadeve niso najbolj optimalno nastavljene. Potem se pa najdejo kakšni hekerji, ki izboljšajo operacijski sistem, da včasih misliš, da nimaš več istega telefona :)

100 KW motor in 125 KW motor sta prišla istočasno na tržišče iz česar bi sklepal, da je motor isti.
No v lj so mi rekli, da ni isti, da so drugačne šobe in vodi, medtem, ko so mi pa na Porshe v MB zatrdili, da je motor popolnoma isti, le z drugačnimi nastavitvami. Kakorkoli, veliko kupcev se odloči za tuning pri 100KW različici in kolikor sem uspel najti po netu, so bolj kot ne večinoma zadovoljni. Nekih težav zaenkrat s tem motorjem ni.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jun 07, 2012 7:45 am

kako ti to razmišljaš?razmišljaš v smeri da sta oba motorja enaka le da je un ki ima 125kw pac načipan.trdiš da ma močnejši 1 litr večjo porabo,v naslednjem stavku pa pišeš da boš svojega 100 kw čipal na 120 ker si bos s tem zbil porabo.po tem sklepam da v tovarni znajo slabse cipati vozila kot pa nasi tunerji?
kje je kle logika?
aja motorja sigurno nista enaka,ce bi dal oznake motorjev bi ti lah pogledal,sam sem preprian da je razlika v turbini in šobah..
Zadnjič spremenil abbe, dne Če jun 07, 2012 7:46 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če jun 07, 2012 7:46 am

a ni najbolj enostavno da gres do nekega prodajalca avtodelov ter pogledata v katalog, npr. sobe, a so enake al so druge za enega in drugega?
imho.

simonxy
Nov uporabnik

Napisal/-a simonxy Če jun 07, 2012 10:05 am

Verjetno je večina delov pri obeh motorjih identičnih, ne pa vsi, kot so to zatrdili na Verovškovi.
Proizvajalec HKS prodaja turbino za A6 enako, za 100KW in 125KW.
Bom pa preveril točno, katera je original v tem avtomobilu in v močnejši različici.

Hotel sem samo povedat, da v tovarni ne optimirajo vsakega avta posebej ampak naložijo program za nek povprečje z določeno toleranco.
Zato se da z optimizacijo točno določenega avtomobila zadeve nekoliko izboljšati.
Ob isti moči se tako lahko porabo nekoliko zmanjša, ob povečani moči, bi pa tudi poraba malenkost narasla.
V tem priemeru je res bolje kupit 125KW različico, si na koncu na približno istem, kar se porabe tiče.

Sicer pa upam, da ne bo potrebno povečevati moči. Itak imam že preveč kazenskih točk :)

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Če jun 07, 2012 10:14 am

simonxy je napisal/-a:Verjetno je večina delov pri obeh motorjih identičnih, ne pa vsi, kot so to zatrdili na Verovškovi.
Proizvajalec HKS prodaja turbino za A6 enako, za 100KW in 125KW.
Bom pa preveril točno, katera je original v tem avtomobilu in v močnejši različici.

Hotel sem samo povedat, da v tovarni ne optimirajo vsakega avta posebej ampak naložijo program za nek povprečje z določeno toleranco.
Zato se da z optimizacijo točno določenega avtomobila zadeve nekoliko izboljšati.
Ob isti moči se tako lahko porabo nekoliko zmanjša, ob povečani moči, bi pa tudi poraba malenkost narasla.
V tem priemeru je res bolje kupit 125KW različico, si na koncu na približno istem, kar se porabe tiče.

Sicer pa upam, da ne bo potrebno povečevati moči. Itak imam že preveč kazenskih točk :)

Ti samo kupi, pa slikce pokaži, toplo vodo dobiš pa v boljerju :P
RiDe hArD

johnytheboss1
Nov uporabnik

Napisal/-a johnytheboss1 Če jul 19, 2012 12:13 pm

rok46 je napisal/-a:140KM je za tak avto premalo.

se strinjam

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus To jul 31, 2012 3:18 pm

125 KW se sicer dobi za isto ceno kot 100 KW.
Potem sem se odločil, da vzamem 100KW, ker ga še vedno lahko navijem na 120KW če bo to potrebno, poleg tega ima skoraj liter nižjo porabo.
V vsakem primeru ga lahko navijem vsaj za bolj ekonomično vožnjo ob približno isti moči.

Če je motor isti ni šans da boš imel manjšo porabo na čipanem vozilu v primerjavi z originalnim.
Če lahk izbiraš in je na trgu 125 kW različica vzami raje močnejšo. Pri novih avtomobilih smo ugotovili da se ne spalča čipat ampka raje kupit direkt močnejšega. Pri ralbljenih pa težko dobiš močnejšega ali ni ohranjen ipd. Vendar pri tebi to očitno ne velja, zato si kupi močnejšega.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov