Polo78 je napisal/-a:Najprej se bo treba odločit ali želi imeti enoprostorca ali kombilimuzino iz nižjega srednjega razreda? Prvim gre seveda v prid prostornost, nekaterim je všeč višje sedenje itd. Drugim gre vsekakor v prid nižja poraba zaradi manjšega zračnega upora, kar vidim da je ena izmed prioritet. Torej kaj je glavna prioriteta, prostornost ali poraba?
Drugič, ker vidim da se gleda "budget" znamke, kaj pa novi Ceed ali i30? Jaz bi si jih definitivno šel pogledat, vsekakor pa precej prej kot razne francoze. Motor 1.6 crdi (110km) bi bil vrh kape glede na to, da performase niso pomembne.
Tretjič, zožanje favoritov na npr. 3 avte in testna vožnja le teh.
tristan01 je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Najprej se bo treba odločit ali želi imeti enoprostorca ali kombilimuzino iz nižjega srednjega razreda? Prvim gre seveda v prid prostornost, nekaterim je všeč višje sedenje itd. Drugim gre vsekakor v prid nižja poraba zaradi manjšega zračnega upora, kar vidim da je ena izmed prioritet. Torej kaj je glavna prioriteta, prostornost ali poraba?
Drugič, ker vidim da se gleda "budget" znamke, kaj pa novi Ceed ali i30? Jaz bi si jih definitivno šel pogledat, vsekakor pa precej prej kot razne francoze. Motor 1.6 crdi (110km) bi bil vrh kape glede na to, da performase niso pomembne.
Tretjič, zožanje favoritov na npr. 3 avte in testna vožnja le teh.
K temu bi dodal da je potrebno še malce razmisliti koliko opreme je potrebno... Med navedenimi je Golf s paketom Sky, kar pomeni Highline in še nekaj dodatkov, potem pa je tu vmes še Fordov Fokus s paketom Trend, ki spada med skoraj osnovne pakete opreme....
Glede na to, da je to drugi avto v družini bi različice z opremo "vse in še več" preskočil. Pa bodo na koncu kar vsi našteti primerki padli v razred do cca 16.000 EUR.
Lp Tristan01
čare je napisal/-a:Za 60 kilometrov dnevno jaz bencinarja sploh ne bi šel gledat.
corsa16v je napisal/-a:NOVI CEED 1.4 CRDI STYLE 16.990 EUR
MRV je napisal/-a:eno lepo octavijo RS in je rešen problem. (rabljeno)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov