Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Burner26
Nov uporabnik

Kraj: Železniki

Alfa Romeo 159

Napisal/-a Burner26 Pe jun 08, 2012 6:05 am

Pozdravljeni,
kupujem nov rabljen avto, pa me zanima kakšne so kaj vaše izkušnje z Alfami 159 1.9 JTDM motorjem, sicer sem se pa zagledal malo v tole, ki jo prodajajo v Medvodah in bi prosil, če kdo kaj ve o njej oziroma o njeni zgodovini.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6121224&show=1

Hvala
Lp, Aleš

Grega_
Novinec

Re: Alfa Romeo 159

Napisal/-a Grega_ Pe jun 08, 2012 7:05 am

O zgodovini boš težko kaj zvedel ker je kot kaže uvoz, pa spet teli čudežni kilomteri....mater a ima kakšen avto iz uvoza pri nas več ali manj kot cca. 130.000-140.000km. V glavnem če so realni kilometri (kar bo težko preveriti), in če je vse ok z avtom je best buy...čakaj in probal SLO dobiti, čeprav je to bolj misija nemogoče.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe jun 08, 2012 7:23 am

-če že nisi,malo prebrskaj na http://www.alfa-klub.com ,če se registriraš,lahko zastaviš vprašanje v temi ¨ali kdo pozna to alfo¨
-kar se tiče JTD motorjev,so zagotovo med najboljšimi,najdeš jih tudi v znamkah koncerna GM (opel,chevrolet),suzuki,saab...
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Po jun 11, 2012 9:22 am

Potrebno je vzetiv zakup, da so kilometri na takem avtu tam 40-50.000 km na eno leto.
Avto ima med 200 in 250.000 km. Na to bi skoraj stavil 100€ :)

Preveč zahteva oz nima realne km

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jun 11, 2012 11:32 am

Bodi potrpežljiv in počakaj na slovenskega, od 1. lastnika in s servisno knjigo poštempljano, in ne se ustrašit, če bo imel 200k km. Tudi, če bo kak € dražji ali pa kako leto starejši, in nebo tako spoliran in zglancan. :)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po jun 11, 2012 11:59 am

Lani sem jo prodal letnik 2006 (150KM) z 130.000 realnimi km...in quess what, bila je uvožena in bila je odlična!

Brezveze tukaj spraševat. Pojdi na ogled, vzemi s seboj mehanika ali koga ki ve malo več o avtomobilih in si oglej kaj je na stvari! Kar se tiče mašine je JTDm odlična. 120KM je OK, 150KM je pa še boljše. Avto je težak (cca. 1700kg) tako da dodatni konji ne škodijo. 09/2007 letnik bi moral že imeti odpravljenih večino poporodnih težav, tako da če si resen, naredi tako kot sem zapisal na začetku...oglej si avto!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jun 11, 2012 12:55 pm

gecco je napisal/-a:Lani sem jo prodal letnik 2006 (150KM) z 130.000 realnimi km...in quess what, bila je uvožena in bila je odlična!

Brezveze tukaj spraševat. Pojdi na ogled, vzemi s seboj mehanika ali koga ki ve malo več o avtomobilih in si oglej kaj je na stvari! Kar se tiče mašine je JTDm odlična. 120KM je OK, 150KM je pa še boljše. Avto je težak (cca. 1700kg) tako da dodatni konji ne škodijo. 09/2007 letnik bi moral že imeti odpravljenih večino poporodnih težav, tako da če si resen, naredi tako kot sem zapisal na začetku...oglej si avto!

Vsekakor niso VSE zanič, vendar tveganje je večje in to je očitno in vsem znano. Previdnost pri nakupu je še toliko bolj potrebna (nujna!), realnost kilometrov se težko ugotovi in način uporabe tudi (to sicer velja tudi za 1. lastnika slovenskega vozila, ampak vsi vemo, kako je npr. s službenimi avti - in ravno ti se ponavadi uvažajo). Vsekakor je priporočljiv ogled (če ni ravno na drugem koncu Slovenije) - seveda z mehanikom - ampak jaz osebno bi čakal na druge opcije. Razen, če bi bile kakšne večje ugodnosti pri dilerju.

Glavni problem je pač večje tveganje. Če si bolj hazarderske narave ali pa se težko zasekiraš, potem pa le... :D

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Po jun 11, 2012 2:35 pm

Vsi govorite uvožen avto, pfaaaa to pa ma kilometre zbite. Poišči našega, bo bolši.... A pri nas je zbijanje števca 20€ v tujini pa 100€ :lol: In pol enake osebe rečejo: "grem rajši v tujino po avto, ker je tam večja ponudba", ampak ta ki je že dol uvožen ma pa 300.000km. Vedite vsi avti niso pripeljani, da bi se zbijali kilometri. Se pravi je čist isti smorn, če bo jih nekdo hoto zbit jih bo zbil al na uvoženem al pa 1.lastnik, servisna knjižica :D :roll: Poznam primer scenica. Tip je bil prvi lastnik, avto pri nas kupljen, servisna knjižica, a stempli enaki (enako zbledeli), podpisi z isto kulico. In uganete kaj, lastnik ga je prodal kot med.

Ne tega avta nisem jaz prodajal ali znanec. Samo ogledal sem si avto, preden je sel na avto.net ter videl kdaj se je odmaknil z avto.net.

Tako da ti priporočam, da si greš avto ogledat in sam preceniš.
Zadnjič spremenil NoF3ar, dne Po jun 11, 2012 3:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 11, 2012 2:56 pm

Sploh ni jasno, kaj hočeš povedat, delno tudi zaradi nerazumljivega pisanja.

Recimo, da sta v tujini dve podobni Alfi istega letnika, prva je za 7000 € in ima 90 000 km, druga je za 4500 € in ima 300 000 km (razlika zato, ker je prva bila uporabljana za "osebne" vožnje (ali celo kot drugo vozilo), druga za trgovskega potnika na lizing, a tega ne moremo vedet/ugotovit). Na zunaj sta skoraj enaki. Zdaj pa mi pokaži našega dilerja, ki bo vzel dražjo, čeprav bi lahko s cenejšo, ki bi ji prevrtel km, zaslužil vsaj 2000 € več. Osnovnošolska logika pravi, da v tujini naši dilerji kupujejo praktično vedno (razen, če ni po konkretnem naročilu) take, ki zgledajo še OK, a imajo čim več km - zato da je začetna cena čim nižja in zaslužek čim večji. Tisti, ki tega ne razume oz tako ne dela, pač ni primeren za tak posel.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Po jun 11, 2012 3:36 pm

Hočem, povedat samo to, da noben neve niti jaz, če je avto uvozil posameznik ali pa podjetje ki se s tem bavi. Kjub nevednosti je večino uporabnikov ga ukronalo za zbitega ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jun 11, 2012 3:43 pm

Daedalus je napisal/-a:Bodi potrpežljiv in počakaj na slovenskega, od 1. lastnika in s servisno knjigo poštempljano, in ne se ustrašit, če bo imel 200k km. Tudi, če bo kak € dražji ali pa kako leto starejši, in nebo tako spoliran in zglancan. :)

Dobro, da vem da bom pred prodajo svoj avto zapeljal skozi blato in makadam, potem ga pa še na suho pobrisal z sirkovo metlo.
Ker če ne bo še kdo pomislil, da se spet prodaja en uvožen 8 let star dizel z magičnimi 130.000km, s fake servisno knjigo, ki je bil komplet zbit, na novo prebarvan in spoliran :roll: :roll:

gecco je napisal/-a:
Brezveze tukaj spraševat. Pojdi na ogled, vzemi s seboj mehanika ali koga ki ve malo več o avtomobilih in si oglej kaj je na stvari!

x2

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 11, 2012 3:45 pm

NoF3ar je napisal/-a:Hočem, povedat samo to, da noben neve niti jaz, če je avto uvozil posameznik ali pa podjetje ki se s tem bavi. Kjub nevednosti je večino uporabnikov ga ukronalo za zbitega ;)

Kaj je "neve"? Kaj je "ukronalo"? Kaj misliš z "zbitega"? Da je bil razbit ali (verjetneje) da so bili zbiti km?

Posameznik kupi avto v tujini zase (in ga torej sploh ne prodaja) ali pa za nadaljno prodajo, se pravi je v drugem primeru diler isto kot avtohiše. In prej sem ti lepo razložil s primerom, zakaj dilerji kupujejo avte z dosti km (ker so cenejši in zaslužek tudi oz predvsem zaradi zbijanja km bistveno večji). Torej - kaj še vedno ni jasno in česa ti ne veš, mi pa vemo?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jun 11, 2012 3:54 pm

esem je napisal/-a:Sploh ni jasno, kaj hočeš povedat, delno tudi zaradi nerazumljivega pisanja.

Recimo, da sta v tujini dve podobni Alfi istega letnika, prva je za 7000 € in ima 90 000 km, druga je za 4500 € in ima 300 000 km (razlika zato, ker je prva bila uporabljana za "osebne" vožnje (ali celo kot drugo vozilo), druga za trgovskega potnika na lizing, a tega ne moremo vedet/ugotovit). Na zunaj sta skoraj enaki. Zdaj pa mi pokaži našega dilerja, ki bo vzel dražjo, čeprav bi lahko s cenejšo, ki bi ji prevrtel km, zaslužil vsaj 2000 € več. Osnovnošolska logika pravi, da v tujini naši dilerji kupujejo praktično vedno (razen, če ni po konkretnem naročilu) take, ki zgledajo še OK, a imajo čim več km - zato da je začetna cena čim nižja in zaslužek čim večji. Tisti, ki tega ne razume oz tako ne dela, pač ni primeren za tak posel.

Tako je. Takšna je pač kultura dilerjev pri nas.

In še enkrat ponavljam: nikjer nisem rekel, da "naši" (1. lastnik itd.) ne morejo biti zanič, ne morejo imeti prevrtenih kilometrov itd., vendar verjetnost pri dilerjih, da naletiš na takega, je VELIKO večja. Veliko je tudi odvisno od kupca samega. Malo bolj opazuješ avto IN lastnika, pa lahko kar se da hitro ugotoviš, ali je "mučki" ali ne. Nenazadnje se dandanes precej dilerjev izdaja za privat prodajalce, ampak take se da zvohat, ker imajo svoj način komunikacije, dela s stranko itd. Kot si že sam rekel (@NoF3ar) - isti zbledeli štemplji in isti kemik - seveda, tudi TO se da ponaredit in uporabit različne kulije, ampak pri rabljenih avtih pač ne moreš it v perfekcijo - čim manj sumljivih stvari, tem bolje. Če je 1. lastnik (preveriš na netu), potem bo težko privat diler prodajal (nevem kdo bi zaupal prodajo nekomu brez prepisa) itd.

Ne rečem, da kupuješ avto za par tisoč €. Ampak če kupuješ avto za skoraj 10k€, bi se jaz še kako izogibal tveganj.

NoF3ar je napisal/-a:Hočem, povedat samo to, da noben neve niti jaz, če je avto uvozil posameznik ali pa podjetje ki se s tem bavi. Kjub nevednosti je večino uporabnikov ga ukronalo za zbitega ;)

Mi pa ti hočemo povedat samo to, da je tveganje precej večje pri eni opciji kot pri drugi. In kaj zdaj? In nihče ga ni okronal za zbitega...na srečo se da večje pripetljaje ugotoviti (zato vzameš mehanika s seboj, če sam ne znaš).

peroRS je napisal/-a:Dobro, da vem da bom pred prodajo svoj avto zapeljal skozi blato in makadam, potem ga pa še na suho pobrisal z sirkovo metlo.
Ker če ne bo še kdo pomislil, da se spet prodaja en uvožen 8 let star dizel z magičnimi 130.000km, s fake servisno knjigo, ki je bil komplet zbit, na novo prebarvan in spoliran :roll: :roll:

TUDI ČE. ;) Beri cele stavke. Veliko ljudi vidi zglancan avto in misli da je kot iz škatlice, pa vsi vemo, da to ni nikakršno pravilo, še posebej ne pri dilerjih, kjer se 15 let stare zjahane kante svetijo kot nove. Vsekakor je boljše, če avto kupiš od pedantnega lastnika, ki je zanj lepo skrbel, ne moreš pa pričakovati, da bo avto čist vsakič, ko bo kdo prišel na ogled. Avte se vendar uporablja, ne?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov