Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Bezo9
Nov uporabnik

Audi a3 1.6 2000 splošno

Napisal/-a Bezo9 To jun 19, 2012 4:27 pm

Torej zanimam se za nakup omenjenega avta pa me zanima kaj pri teh letnikih kej rado ˝crkuje˝ in kako dragi so rezervni deli in pa servisi.
Zanima pa me tudi poraba goriva:
Hvala !

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Audi a3 1.6 2000 splošno

Napisal/-a Daedalus To jun 19, 2012 4:43 pm

1.6 8V ali 16V?

8V ima menjalnik, ki baje zna delat probleme...nam je crknil (menjalnik to).

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jun 19, 2012 4:48 pm

1.6 iz A3 je imel 8V.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To jun 19, 2012 4:50 pm

No...potem je menjalnik hiba. Oz. to je hiba, za katero jaz vem, tudi iz lastnih izkušenj.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder To jun 19, 2012 5:18 pm

ma koga brigajo tvoje lastne izkušnje. ne moreš reč da je menjalnik slab če samo en na miljon jih cedi. če pa znaš za več primerov ko so ble težave z menjalnikom pa tako povej.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak To jun 19, 2012 6:00 pm

Najcenejši med 2001 letnikih prav tako- kot sem obljubil v svoji temi o prodaji. Prvi 1.6 je dražji. Če pa to ni vredno nakupa ;)
Motor itak eden izmed najboljših kar jih je bilo, vzdržljiv, menjalnik dela kot nov, ga je zadnjič ga je celo mehanik pohvalil, dobro ohranjen in za ta denar je to najboljše kar se da dobiti v okviru audi a3 in ta letnik.

Lp

Uporabniški avatar
filip**
Nov uporabnik

Napisal/-a filip** To jun 19, 2012 6:01 pm

Nasplošno pri teh motorjih hecajo lopute za gas(nemiren prosti tek), ampak ta problem se da čisto poceni rešiti(čiščenje, nato kalibracija z vag-com). Drugih problemov ni zaslediti. Aja pa radi pijejo olje... odvisno od prevoženih km(realnih, ne na števcu :D ). Govorim iz lastnih izkušenj, saj sem si lastil dva audija z 1,6 motorjem. Menjalniki pa skoraj ne verjamem, da bi zafrkavali, saj sem na mojem imel cca 300.000km pa je menjalnik prestavljal ko puter, edino 1l olja sem moral doliti v motor na 5000km :)

Aja še popravek, rajši vzami kakšnega močnejšega( 1,8 ali pa 1,8T) saj vsi nekje isto popijejo (1l gor ali dol)...

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan To jun 19, 2012 6:56 pm

Kompresorji za klimo naj bi tudi bili problematični. Drugače sem pa zasledil članek v avto reviji, kjer so napisali, da je audi a3(rabljen) dober nakup, samo je pa dražji od konkurence...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To jun 19, 2012 7:37 pm

Blinder je napisal/-a:ma koga brigajo tvoje lastne izkušnje. ne moreš reč da je menjalnik slab če samo en na miljon jih cedi. če pa znaš za več primerov ko so ble težave z menjalnikom pa tako povej.

TUDI lastne izkušnje. Sem odprl temo slabo leto nazaj, ker je menjalnik delal probleme. Je nekdo povedal, da po informacijah mehanika, ki se spozna na VAG menjalnike, ti menjalniki radi crkujejo. In nato je ta naš menjalnik spustil dušo dokončno.

Je pa res, da je pri menjalnikih precej odvisno tudi od načina vožnje...

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck To jun 19, 2012 7:52 pm

Če avto ne bo imel preveč kilometrov, potem večjih problemov nebi smel imeti. Sem in tja boš moral zamenjati kakšen senzor. Pozoren bodi na volansko letev, se mi zdi da imajo rade luft. Baje da je kar pogosto pri A3 in Golf 4. Lahko te doleti kakšna menjava lambde sonde. To je bila ena dražjih zadev, ki sem jih jaz menjal. Če je avto ohranjen, potem nebi smel piti olja - seveda če ne boš dajal notri najcenejšega. Meni ga zaenkrat ne spije praktično nič. Drugače pa kolikor je meni znano, so te mašine v osnovi dobre. Za ena dva vem sam, da imata preko 300.000 in delata normalno. Če ti poraba ni prioriteta potem je po mojem mnenju tole soliden nakup. Jaz pod 7,5 z lepo vožnjo nisem prišel. Problem je nekoliko krajša 5 prestava, tako da če veš, da boš dosti na avtocestah, potem vzami 1.8t. Boš imel verjetno nižjo porabo (če se boš vozil lepo). Aja, pa glej od 01 letnika naprej. Je le nekoliko lepši - ne bo ti žal. Sploh pri teh cenah.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak To jun 19, 2012 8:58 pm

Konkretno nekaj o mojem a3 1.8t katerega sem ti ponudil. Na teh a3 so rade šle vžigalne tuljave, svoje zamenjal na original servisu januarja (baje garancija), ležaji , mi je bil sprednji levi hin in sem zamenjal vse 4, kot je prej napisal en kolega volan ima rad luft-krivo so roke (puše) zamenjal pred 3 tedni in naredu avtooptiko, hkrati zamenjal končnike spredaj. Olje bi naj pili 1.8 t vendar moj max pol litra na servisni interval, pokvarjen mehanizem za električne šipe, menjano pred mescom dni in težave z centralnim zaklepanjem-zamenjan modul februarja.
Če se držiš pravil, počakaš da se avto ogreje, in da se mal razhladi, če si ga gonil, delaš redno servise ti nima kaj biti narobe. Sedaj gledam, mal letnik 2000 1.6 motor je samo 500 e cenejši od mojega ki je novejši model, spremenjene luči in notranjost močnejši motor... poraba skoraj da enaka. Avti so v glavnem dobri in če si nebi želel malo večjega bi ga še dolgo vozil a tako pač je. Lp

gdi
Novinec

Napisal/-a gdi To jun 19, 2012 9:52 pm

Biv lastnik A3 TDI
Ko se je prodajav se je začela pojavlati rja spodaj na vratih, na strehi in okoli sprednje šipe so se začeli delat mehurčki. Možno da je biv izjema :(
vodilo za šipe je znana napaka.
V ekrančku klime se rado naredi da se nevidijo cele številke.
Drugače pa imev z avtom same probleme, toko da ni ostalo druzga kot prodat.. Ne trdim pa da je slaba izbira lahko sem imev probleme samo jaz.

dekA3
Nov uporabnik

Napisal/-a dekA3 To jun 19, 2012 10:08 pm

Točno tak model letnika 2000 sem imel in prodal pri 140.000 km. Zelo hvaležen avto, zanesljiva mašina, menjalnik je šaltal odlično, nobene porabe olja, auto klima delala vedno dobro, res pa je da je bil avto vožen tako kot treba in servisi delani po predpisih (veliki servis z jermenom pride vsakih 105.000 - preveriti če je bilo napravljeno). Notranjost je bila pri 11 letih kot nova. Prodal sem ga izključno ker sem dobil službeni avto.

Ne smeš pa pričakovati ne vem kakšne pospeške, 5 prestava je res malo prekratka in avto postane glasen pri 140 kmh. Poraba pri ekonomični vožnji cca 8 l (ne računaj na manj) in tam max to 9.5., vendar če ne delaš več kot recimo 15.000 km na leto je to še vedno boljše, saj je odprava morebitnih okvar dosti cenejša kot pri dizlih, še posebej pri tej mašini.

Okvare:
- cca 85.000 km: števec je znorel, kazalci laufali levo desno, lučke se prižigale, na servisu so rekli da je edina možnost menjava za novega, mislim da cca 300 €, nato smo pri mojstru popravili originalnega za pol te cene in nikoli več ni bilo problemov
- cca. 120.000 km termostat ostajal odprt, temperatura vode padala med vožnjo, strošek zamenjave termostata minimalen; poleg tega sem zamenjal prednje blažilce, ker so bili že malo utrujeni in prvič prednje zavorne ploščice
- cca. 130.000 km tipičen problem teh avtomobilov tega letnika - rjavi mehurčki na strehi - splača se ti dobro preverit, ob letvicah, popravilo v garanciji na uradnem servisu v 11 letu brez komplikacij (garancija na rjavenje traja 12 let)

Sem tudi jaz slišal da lahko volanske letve spuščajo, čeprav nisem imel tega primera - obvezno preveri luft volana. Enako se je rad pokvaril mehanizem za dviganje šip, vendar jaz nisem imel tega problema ker sem imel 5 vratni model, to pa se je dogajalo samo pri 3-vratnih.

Pa srečno izbiro.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder To jun 19, 2012 10:15 pm

gogocak je napisal/-a:Konkretno nekaj o mojem a3 1.8t katerega sem ti ponudil. Na teh a3 so rade šle vžigalne tuljave, svoje zamenjal na original servisu januarja (baje garancija), ležaji , mi je bil sprednji levi hin in sem zamenjal vse 4,

4 ležaje si šel menjat? pa kolko si se skešal za to, 800€?

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Sr jun 20, 2012 7:02 am

Blinder je napisal/-a:
gogocak je napisal/-a:Konkretno nekaj o mojem a3 1.8t katerega sem ti ponudil. Na teh a3 so rade šle vžigalne tuljave, svoje zamenjal na original servisu januarja (baje garancija), ležaji , mi je bil sprednji levi hin in sem zamenjal vse 4,

4 ležaje si šel menjat? pa kolko si se skešal za to, 800€?

300 evrov je bilo na original servisu+ pregled vozila+ novi brisalci, vzigalne tuljave so pa menjali sami od sebe.
Vodim bilanco stroskov in sem vlozil to leto okrog 750 e v avto, za servis, popravila, nastavitve in preventivne zamenjave, ce mi reca serviser, da je kaksen del bogi a zdrzi se do drugega leta jaz zamenjan.
Da bi avto prodajal in nebi bil ozpraven je pa nedopustno. Cena je pa tako nizka ker se mi ne da ukvarjati z prodajo. Za prijazno osebo bi se spustil ceno- hebi ga taj je to:)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov