Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

valov88
Nov uporabnik

audi a4 s-line

Napisal/-a valov88 So jun 30, 2012 1:01 pm

Pozdravljeni!
Kaj bi pomenilo to, da je pri 120.000km menjana turbina?(češ da je imela "luft") Gre se za motor 2.0 tdi audi a4 l.2005 (avto ima sedaj 145.000). Ker je ta motor problematičen sem ga vprašal kako ima kaj težave, pa je rekel, da razen turbine ni bilo nič...glede pokanja glave pa mi je dejal, da mu je mehanik rekel, da če do 100.000km ni počla, tudi potem nebo več-problematične so glave ki so bile vlite na Polskem.
Avto imam namen it jutri pogledat, tako da tudi kakšen nasvet, na kaj naj bom pozoren, nebo odveč :) Avto se nahaja v Kamniku-če se slučajno najde kak junak ;)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6217612&show=1

Hvala!

Vikking
Uporabnik

Re: audi a4 s-line

Napisal/-a Vikking So jun 30, 2012 1:37 pm

Kje so bile glave delane nima veze. Po kataloških oznakah na glavi se ve, katera glava je problematična in katera ne. Vse to pa je že opisano v prejšnih temah, prav tako problemi v zvezi z prvimi izdajami 2.0tdi motorjev.

Bolj pomembno zakaj je menjal turbino, te naj zanima ali je dal v vozilo obnovljeno (kam je dal obnoviti.. )ali povsem novo. Je bila menjana v garanciji, je notri kopija ali original (naj pokaže račune, papirje, izpis zgodovine servisiranja).... Če ne druga, lahko to vpliva na samo ceno vozila. Če ti že pri turbini začne mutit, nima računa, nevem, se ne spomnem... se sam obrni in odkorakaj.

valov88
Nov uporabnik

Napisal/-a valov88 So jun 30, 2012 1:59 pm

Vikking hvala! Take odgovore iščem,da grem na ogled čimbolj pripravljen in se mi nebo ponovilo kot pri prejšnjem nakupu-kupil avto in v letu dni nanj zmetal 3000€ samo za popravila :evil:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So jul 14, 2012 12:57 pm

in kaj si uspel izvedeti na ogledu?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov