Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
scorpion 007
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje, SLO

avto do 3000€

Napisal/-a scorpion 007 Sr jul 04, 2012 5:12 pm

Lep pozdrav!

Kolega kupuje prvi avto, ma izpit že cca.pol leta, star je 19 let. Išče avtomobil, po možnosti športen, bencinar, nad 110KM, do 3000€. Čez cca. tri mesece bo začel voziti tudi time attack. Ma kdo kak predlog, kaj naj vzame? Malo smo že gledali, ampak ponudba za te razmere sucks. kaj pravite?:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5964066&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6161002&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6222988&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5975966&show=1

Kako je kaj s temi avti (Alific 147 je miljon)? Poraba, vzdrževanje, hibe, izkušnje, vozne lastnosti...itd

LP
KeN3k1 :)

gdi
Novinec

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Re: avto do 3000€

Napisal/-a zuzek Če jul 05, 2012 1:24 am

bejži od poceni alf, večina jih ni vidla servisa

s16 zaradi elektronike ne bi priporočal

tisti audi bi bil pomoje super nakup, ford tudi le redki so

pomoje bi bil najboljši nakup audi a3 1.8 turbo
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Če jul 05, 2012 1:38 am

kaj je narobe z elektronikami pri s16?

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Če jul 05, 2012 7:38 am

ta alfa je iz tega foruma
Freunde am fahren.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če jul 05, 2012 8:57 am

Caby je napisal/-a:kaj je narobe z elektronikami pri s16?

Mene to tudi zanima ... od veliko ljudi sem slišal, da imajo peugeoti 206 probleme z elektroniko, predvsem od tistih ki avta nimajo. Meni in še kupu prijateljev, ki imajo 206 elektronika ni naredila enega problema. :D

Uporabniški avatar
Piko Power Design
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Piko Power Design Če jul 05, 2012 12:38 pm

Priporočam ti nakup enega čim lažjega avtomobila, in mislim da bo za začetnika 130KM zgornja meja, če ga noče v prvi grben zvalit. To je samo moje mnenje. Aja, Focusa poznam, in kolikor vem o lastniku, je lepo skrbel zanj, sploh kar se tiče karoserije, ker je klepar.
Mum had a chicken, mum had a cow! Dad was proud, but he didn't care how.

Piko Power Design!

Contact me on piko.jan@hotmail.com

Uporabniški avatar
Suicidal
Novinec

Napisal/-a Suicidal Če jul 05, 2012 1:31 pm

hahehihoh je napisal/-a:

Mene to tudi zanima ... od veliko ljudi sem slišal, da imajo peugeoti 206 probleme z elektroniko, predvsem od tistih ki avta nimajo. Meni in še kupu prijateljev, ki imajo 206 elektronika ni naredila enega problema. :D

To so kr neke izmišljotine, sam imam s16 in nevem kakšne problem z elektroniko nj bi imel? Žužek pa to v vsako temo napiše, zato ker je po možnosti od njegove tete bratranc v 3. kolenu reku, da je mel od njegovega kolega, kolega probleme z elektroniko ;) Vglavnem priporočam s16, če boš dobu kakšno, da ni bla preveč skantana pa da je po možnosti 2003 letnik. Se splača mal več plačat pa dobit lepo ohranjen avto, čeprov jih ni velik.
Slika

Uporabniški avatar
scorpion 007

Napisal/-a scorpion 007 Če jul 05, 2012 4:38 pm

Prijatelj pred dobro uro postal lastnik avtomobila:

Renault Mk.1 Ph.1 Clio 1.8 16V 1993, realnih 145.000 km, od drugega lastnika, 1. lastnik je imel avto do l.2010, potem ga je dobil njegov vnuk, ki je opravil izpit. Avto je v prvi barvi (modri), edino sp. blatnik in vrata, ker je bilo malo fast-fuorious styla. Avto je original, razen alu tepihov, plavih žarnic in apex fedrov. Avto smo dobili na original platiščih (5-krakih) z letnimi michelin gumami + železne feltne z sava eskimo gumami (zimski komplet gre ba dinos :lol: ), zraven so bili tudi original fedri. Avto je bil do l.2010 servisiran na pooblaščenem Renault servisu, nato pa še 1x pri popoldancu. V kratkem se bo naredila generalka... =P

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jul 05, 2012 9:44 pm

zakaj je kupil cliota 1993 brez opreme ko lahko dobi novejšega, opremljenega megana 2.0 16V za podoben denar?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Piko Power Design
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Piko Power Design Pe jul 06, 2012 8:16 am

Dobra odločitev. Če pa je avto res tako ohranjen, kot piše zgoraj, je nakup več kot odličen. Pa veliko uspeha na time atack-u želim. aja, pa kakšen update zavor ne bi škodil.
Mum had a chicken, mum had a cow! Dad was proud, but he didn't care how.

Piko Power Design!

Contact me on piko.jan@hotmail.com

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po avg 06, 2012 8:39 pm

Suicidal je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:

To so kr neke izmišljotine, sam imam s16 in nevem kakšne problem z elektroniko nj bi imel? Žužek pa to v vsako temo napiše, zato ker je po možnosti od njegove tete bratranc v 3. kolenu reku, da je mel od njegovega kolega, kolega probleme z elektroniko ;) Vglavnem priporočam s16, če boš dobu kakšno, da ni bla preveč skantana pa da je po možnosti 2003 letnik. Se splača mal več plačat pa dobit lepo ohranjen avto, čeprov jih ni velik.

ma nemoj, ti vse veš vsemogočni?

nisem nič slišal od enga ki je rekel drugemu, ki je reku tretjemu

sosed je že 1k€ zmetal v avto (pomagal šrawfat) - poleg potrošnega materjala je menjal že 2 lopute zraka pa še zmeraj minimum

nagaja ventilator se ne zažene, zamenjal že drugega, pa zamenjal par relejev, pa par senzorjev, pa elektronika armaturna mu kar

števec za hitrost na enkrat več nič ne dela, ventilacija ne nič, opozorilne lučke se včasih same od sebe vžgejo

zgleda bo treba na novo naložit računalnik, spet stroški
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Suicidal
Novinec

Napisal/-a Suicidal Po avg 06, 2012 9:47 pm

Da odgovorim na vprašanje: ne vem vsega in tudi nikjer ne trdim tega, le smešno mi izpade to posploševanje, ki nato drži v 5% primerih :). Kakorkoli že, a to kar vse povprek menjate, brez da bi ugotovil dejansko napako al kako? :D Ubistvu kar se pogosto pojavla glede elektronke je, da izpiše napako: antipollution fault, sam za to maš potem nešteto možnih okvar in to se pojavla tudi na avtih drugih znamk in modelov. Sicer pa menim, da ima pač kolega strašansko nesrečo ali pa je problem v mehaniku :lol: Btw. ker letnik avta ima?
Zadnjič spremenil Suicidal, dne Po avg 06, 2012 11:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po avg 06, 2012 10:55 pm

vse povprek menjate je res povspološeno povedano

če se ne more ugotovit napake se menja, kar naj bi bilo narobe po vrstnem redu najcenejše najprej

l. 2000

kupil je neservisiran avto, samo vožen (malo para malo muzike)
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To avg 07, 2012 8:48 am

servisiran al ne, okvare elektronike nimajo veze z servisiranjem.

jepa zanimivo da 1993 clio 1.8 stane skor tok kot 2000 206 2.0. Al pa v resnici stane 500€, sam prodajalci pač upajo da bi ga prodali za 1500€. P 106 ta športni, čeprav starejši od 206 in oblj švoh znajo tut bit dragi kot 206.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To avg 07, 2012 9:16 am

Če že za tak denar gledaš avto, potem definitivno subaru impreza. Za začetek lahko 2.0 navadno ali pa če dobiš GT verzijo. Oboje je dost huje kot kaki francozi.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
bedolin
Novinec

Napisal/-a bedolin To avg 07, 2012 4:38 pm

Tukaj se strinjam z zuzekom in še bolj z uporabnikom nebivedu.

Ne drži čisto da imajo samo s16 probleme z elektroniko, ampak s temi napakami se srečujejo tudi vse ostale 206. Tisti, ki teh problemov nima, hvala bogu. Zdaj če pač poznate samo a.net in avtomobilizem.com... Tukaj so seveda vsi avti brez napak, vsi brezhibni, super ohranjeni. Še posebej velja to za prvi primer, pa tudi čedalje bolj za drugi. So pa tudi tukaj nekateri uporabniki, ki lahko povejo svoje izkušnje, ko so francoza (ja z malo, velike začetnice si ne zasluži) že prodali.

Zdaj v tej temi so se oglasili lastniki Peugeot-ov, ki le-teh problemov nimajo. Se pravi se bo statistika okvar delala na 2 uporabnikih? Pogooglajte malo v širni svet, napišite famozni antipollution fault, pa boste videli katero znamko vam vrže ven in koliko zadetkov boste imeli...

Aja, pa še nekaj, tukaj pišejo uporabniki, ki mogoče ne vedo pravilnega postopka zamenjava akomulatorja pri multiplexani 206ki.

Dejstvo je tudi, da lahko zdaj Suicidal napiše, da Peugeot 206 (pustimo ob strani 106, 306... iz katerih bi se lahko francoski inženirji kaj naučili) sploh nima problemov z zadnjo torziji, ker on le-teh problemov še ni imel. Čeprav večina ljudi, ki vsaj bežno spremlja avtomobilizem in jim omeniš 206, vpraša če si jo že obnovil.

Naj nekdo zgoraj omenjena dejstva izpodbije, pa bom verjel da 206 nima problemov z elektroniko, niti Peugeot, niti cel PSA koncern.

Lep dan še naprej

Uporabniški avatar
Suicidal
Novinec

Napisal/-a Suicidal To avg 07, 2012 5:24 pm

bedolin je napisal/-a:Tukaj se strinjam z zuzekom in še bolj z uporabnikom nebivedu.

Ne drži čisto da imajo samo s16 probleme z elektroniko, ampak s temi napakami se srečujejo tudi vse ostale 206. Tisti, ki teh problemov nima, hvala bogu. Zdaj če pač poznate samo a.net in avtomobilizem.com... Tukaj so seveda vsi avti brez napak, vsi brezhibni, super ohranjeni. Še posebej velja to za prvi primer, pa tudi čedalje bolj za drugi. So pa tudi tukaj nekateri uporabniki, ki lahko povejo svoje izkušnje, ko so francoza (ja z malo, velike začetnice si ne zasluži) že prodali.

Zdaj v tej temi so se oglasili lastniki Peugeot-ov, ki le-teh problemov nimajo. Se pravi se bo statistika okvar delala na 2 uporabnikih? Pogooglajte malo v širni svet, napišite famozni antipollution fault, pa boste videli katero znamko vam vrže ven in koliko zadetkov boste imeli...

Aja, pa še nekaj, tukaj pišejo uporabniki, ki mogoče ne vedo pravilnega postopka zamenjava akomulatorja pri multiplexani 206ki.

Dejstvo je tudi, da lahko zdaj Suicidal napiše, da Peugeot 206 (pustimo ob strani 106, 306... iz katerih bi se lahko francoski inženirji kaj naučili) sploh nima problemov z zadnjo torziji, ker on le-teh problemov še ni imel. Čeprav večina ljudi, ki vsaj bežno spremlja avtomobilizem in jim omeniš 206, vpraša če si jo že obnovil.

Naj nekdo zgoraj omenjena dejstva izpodbije, pa bom verjel da 206 nima problemov z elektroniko, niti Peugeot, niti cel PSA koncern.

Lep dan še naprej

Kakor sem že omenil nihče ne dela statistiko na 2eh uporabnikih, tako kot jo nemoreš na enem. Če si prebral sem tudi sam omenil antipollution fault, ki se res lahko pojavi za bilokaj. To pomeni, da daš avto na tester in zamenjaš kar pokaže oz. težava dostikrat izgine tudi sama. Sicer pa če je antipollution fault oz. menjava lambda sonde [v večini primerov] zdaj pogoj za slabo elektroniko pri celem PSA koncernu, potem si ne predstavljam kaj meniš o drugih avtomobilskih znamkah z večjimi [dražjimi] težavami. Očitno bi bilo bolje, da ne bi vgradili mehanizma, ki pove, da z avtom nekaj ne štima in bi enostavno čakali, da avto počaka nekje na cesti.

Dejstvo je, da problemov z zadnjo torzijo še nimam :) ,vendar začuda :roll: vem, da me v prihodnosti čaka obnova le-te. Vglavnem, was soll ich noch sagen: Ich gehe einen Golf kaufen! Tschüss. :lol:
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To avg 07, 2012 5:33 pm

Suicidal je napisal/-a:
bedolin je napisal/-a:Tukaj se strinjam z zuzekom in še bolj z uporabnikom nebivedu.

Lep dan še naprej

Kakor sem že omenil nihče ne dela statistiko na 2eh uporabnikih, tako kot jo nemoreš na enem. Če si prebral sem tudi sam omenil antipollution fault, ki se res lahko pojavi za bilokaj. To pomeni, da daš avto na tester in zamenjaš kar pokaže oz. težava dostikrat izgine tudi sama. Sicer pa če je antipollution fault oz. menjava lambda sonde [v večini primerov] zdaj pogoj za slabo elektroniko pri celem PSA koncernu, potem si ne predstavljam kaj meniš o drugih avtomobilskih znamkah z večjimi [dražjimi] težavami. Očitno bi bilo bolje, da ne bi vgradili mehanizma, ki pove, da z avtom nekaj ne štima in bi enostavno čakali, da avto počaka nekje na cesti.

Dejstvo je, da problemov z zadnjo torzijo še nimam :) ,vendar začuda :roll: vem, da me v prihodnosti čaka obnova le-te. Vglavnem, was soll ich noch sagen: Ich gehe einen Golf kaufen! Tschüss. :lol:

Nisem fan nemcev, to je mende že znano, ampak 206 je problematičen avto, poznam jih nekaj ki jim dela ampak veliko več ki imajo neprestane težave z njimi
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
scorpion 007

Napisal/-a scorpion 007 Če avg 30, 2012 7:52 pm

Lahko en zaklene :?:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov