Hvala za vse odgovore že vnaprej.
trakus je napisal/-a:Torej po 16ih letih se je tudi naš foter končno odločil, da je čas za nakup novega vozila. Gledamo vozila tam do največ 25k€, letno se ne naredi več kot 15k km in je avto bolj kot ne vožen na kratke relacije, manj kot 5km v eno smer in zato se mi zdi, da bi bilo boljše kupiti bencinarja ali se motim? Mogoče res največ 1x na teden da se pelje kako daljšo turo recimo 60km. V izbiro so do sedaj prišli mazda cx-5, hyundai ix35, kia sportage, škoda superb in pa novi passat. Predvsem za prve tri me zanima če se sploh splača kupiti 4x4, ker je tu bolj kot ne sama ravnica in bo avto vožen zgolj po normalnih cestah, pa še pri gorivu potem prišparaš? Za passata in superba pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje z 1.8 tsi motorjem(160KM) in če je motor okej? Starša si nekako najbolj želita suv-a, čeprav mi res ni jasno kakšna je njihova prednost v primerjavi z navadnimi limuzinami, razen da dobro zgledajo. Vem da bo pri nakupu popust odvisen predvsem od naših pogajalskih sposobnosti, ampak me slučajno zanima če kdo ve za kakšno avtohišo pri kateri bi bili še posebej radodarni.Če ima kdo seveda kak drug predlog pa prosim z besedo na dan, saj bomo verjetno vse avte pred nakupom tudi sprobali. Če sem kaj čudnega napisal se pa že vnaprej opravičujem, ker sem komaj letos dobil izpit in se pred tem za avte sploh nisem zanimal.
Hvala za vse odgovore že vnaprej.
Ja, uradno je Yeti 'kompaktni SUV'. Tako kot mazda cx-5, hyundai ix35, kia sportage, omenjeni v prvem prispevkov.FLINK je napisal/-a:Škoda Yeti je zdaj ze SUV.....svašta!
No, kot sem rekel: nakup takega 'malega SUV' ima nekaj smisla zaradi višjega sedenja, če to potrebuješ.Ceed je napisal/-a:Ne vem, če je enako pri VWjih, vem pa, da je imel 1.8TSI težave z menjalnikom pri SEATih. Je za preverit.
Nakup SUVa nima preveč smisla, sploh pa ne 4x4.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov