Matey_ je napisal/-a:Hja tko lohk iz lastnih izkušn povem.
Letos smo kupli Vitaro 1.6 bencinarja, ki je uvožen iz Italije. Zaenkrat je avto brez skritih napak in brez dodatnih stroškov.
Mehanično je avto proti ostalim, ki so se takrat prodajali pravi biser - šasija brez rje, motor BP, nikjer nič olja, klima dela super v glavnem brez problemov.
Zunanjost je sicer v malce slabšem stanju - nekaj površinskih prask ampak nikoli resno zaleten.
Za zdej smo super zadovolni z avtom.
LP
Matej
Te smem vprašati koliko so te pa pršli prbližno stroški za uvoz v slo, in koliko časa je trajal postopek?
Matey_ je napisal/-a:Te smem vprašati koliko so te pa pršli prbližno stroški za uvoz v slo, in koliko časa je trajal postopek?
Se opravičujem, ker sem napisal nepopoln odgovor. Avto ki smo ga kupili je že bil uvožen iz italije s strani trgovca.
Moj odgovor je bil bol usmerjen v to, da se da tudi iz Italije dobit dober avto.
LP
Matej
buhti je napisal/-a:Prvo se opravičujem če taka tema že obstaja, gre seveda lahko v izbris, ampak zanima me kaj pravite za nakup avta iz italije. Vem da tam kao ne moreš pogledat zgodovine, čeprou je ta možnost...Ampak bi imel majstre zraven, tudi sam sem že 5 avtov zamenjal in resno razmišljam, da bi šel v italijo si po avto, ker so dejansko proti sloveniji, avstriji in nemčiji občutno cenejši avti. Sepravi če računam, da dobim za 2000€ cenej avto, dam okoli 1000€ (govorim na pamet) za vse stroške, da se legalno vozim po slo, mi potem še vseeno ostane 1000€ za kakršne koli stroške na avti, čeprau jih mogoče sploh nebi bilo... Kaj pravte? Govoril sem že z nekaterimi in nekateri se mi samo smejijo, ko rečem da bi šel tja, pravjo da se bom ''na*egnil'', drugi mi pa reče, da se tam z lahkoto dobi čist dober avto in to v dobrem stranju, pa dosti ceneje..pač so različna mnenja, zato pa še vseeno tukaj vprašam...
Hvala vam že v naprej, lp
tristan01 je napisal/-a:buhti je napisal/-a:Prvo se opravičujem če taka tema že obstaja, gre seveda lahko v izbris, ampak zanima me kaj pravite za nakup avta iz italije. Vem da tam kao ne moreš pogledat zgodovine, čeprou je ta možnost...Ampak bi imel majstre zraven, tudi sam sem že 5 avtov zamenjal in resno razmišljam, da bi šel v italijo si po avto, ker so dejansko proti sloveniji, avstriji in nemčiji občutno cenejši avti. Sepravi če računam, da dobim za 2000€ cenej avto, dam okoli 1000€ (govorim na pamet) za vse stroške, da se legalno vozim po slo, mi potem še vseeno ostane 1000€ za kakršne koli stroške na avti, čeprau jih mogoče sploh nebi bilo... Kaj pravte? Govoril sem že z nekaterimi in nekateri se mi samo smejijo, ko rečem da bi šel tja, pravjo da se bom ''na*egnil'', drugi mi pa reče, da se tam z lahkoto dobi čist dober avto in to v dobrem stranju, pa dosti ceneje..pač so različna mnenja, zato pa še vseeno tukaj vprašam...
Hvala vam že v naprej, lp
Katero ceno primerjaš? Ceno na a.net in tisto ki je oglaševana v Ita? Morda si pozabil, da je potrebno k tej ceni prišteti še DMV, strošek homologacije in še kakšno birokratsko malenkost. Seveda, prevoz do doma res pokriješ iz tistih dveh tisočakov razlike. Morda celo stroške poti v Ita in druge malenkosti. Pod črto kupiti dober avtomobil z realnimi kilometri in znano zgodovino, ob tem pa še plačati približno toliko kot za povprečen primerek slo porekla... Močno dvomim da se bo zgodba izšla. Če delaš primerjavo z uvoženimi primerki preko dilerjev... Pa tudi ne vidim smisla potovati v ITA in na pamet iskati pravi primerek, če lahko to storiš verjetno ceneje pri prvem dilerju - masovni nakupi preko licitacij so dosti ugodnejši kot nakup posamičnega primerka.
LP Tristan01
buhti je napisal/-a:Boš rekel da je dmv (sem ga zračunal in pride točno 320€(146g/km izpusta in motor z euro 4)), oz bom tako reku, komplet stroški da ga pripeljem v slo in se legalno vozim, za ceno avta? Sepravi če grem v italijo istak nekega leona topsporta za 4000€, da bom imel z njim stroškov še 4000€?....glede stroška prevoza v italijo in nazaj, zakaj pa bi bil tukaj tak strošek? Za cca 200€ mam to pokrito
PS: kaj je pa drugače če na pamet iščeš v sloveniji avto ali pa v italiji? Ne razumem te glede tega![]()
Cena topsporta na a.netu letnik 2003/04 je okoli 6000-7000€, v italiji se jih pa dobi že za 3500€, eto realno za 4000-4500€...
Pa še tako če povem, v sloveniji imaš trenutno samo enega topsporta pa še ena cupra je...v italiji pa ene par strani in tudi če bi nakoncu pršu do stroškov 6000-7000€ bi vsaj dubu tazga leona kot bi sam hotu, tudi za to se mi gre...Pač več izbire je kot v slo
buhti je napisal/-a:
Cena topsporta na a.netu letnik 2003/04 je okoli 6000-7000€, v italiji se jih pa dobi že za 3500€, eto realno za 4000-4500€...
peroRS je napisal/-a:buhti je napisal/-a:
Tole se mi zdi malo čudno. Dobi se že za tako ceno, samo v kakšnem stanju.![]()
Kolikor sem jaz primerjal cene podobnih avtov pri nas in v tujini (Nemčija, Italija, Avstrija, Nizozemska...) so v tujini precej dražji (oz. lepše se sliši bolj cenjeni).
Sploh kakšni nevsakdanji primerki.
Koral65 je napisal/-a:Ali kdo točno ve kakšni so stroški, da kupiš v Italiji avto in ga nato pripelješ v Slovenijo in urediš vse papirje itd., da se lahko legalno voziš po Sloveniji?
Koral65 je napisal/-a:Ali kdo točno ve kakšni so stroški, da kupiš v Italiji avto in ga nato pripelješ v Slovenijo in urediš vse papirje itd., da se lahko legalno voziš po Sloveniji?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov