Pri rabljenem je tveganje za okvare dosti večje kot pri novem, tako da kupi najbolj očuvanega, redno vzdrževanega in z znano zgodovino.
S-max je bistveno večji od ostalih treh ki si jih navedel, tudi cena novega je precej višja in temu primerna je tudi vožnja in počutje v avtu v primerjavi z ostalimi.
6 prestav ima tudi S-max - če je dizel, razen redkih izjem (nekih 100 KM verzij).
Vozil sem Dobloja in Caddy-a, oba že na daljše poti in Caddy je super, nič čričkov, nič utrujen, je razlika v kvaliteti materiala in občutek za volanom mi je bil boljši kot pri Dobloju.....moraš pa vedeti da tudi razlika v ceni pri teh dveh ni zanemarljiva.
plavko61 je napisal/-a:Grega_: Si vozil Dobla 105KM, potem me zanima kak je 6 prestava, a je uporabna ali je samo tak kot pri Scenikih, da zviša navor pri nižjih prestavah?
Ne moreš primerjat dizelskega dobla z bencinskim Scenikom...
Plavko61.....ne, Doblo je bil bencinar, Caddy pa dizel......zato tudi nisem pisal o motorizaciji, porabi ipd., ampak samo o občutku za volanom, sedežih, notranjosti nasploh....pri Dobloju je bolj cheap vse skupaj...ampak če te to ne moti je OK....če ti pride v poštev, poglej še Roomsterja...sem že od parih slišal da jim je žal da so Caddya nabavli in ne Roomsterja...sploh če bi obstajal še večji kot npr. Caddy maxi. (razlog predvsem v ceni).