laik25 je napisal/-a:Da, ford je bencinar, ampak nej bi bil zelo varčen tam do 6l/100km...hmmm nabit z opremo niti ni....+senzorji, kovinska barva, priprava vozila in zatemnjena stekla...
ja v poštev pride karavan ali enoprostorec...
maniaxxx je napisal/-a:laik25 je napisal/-a:Da, ford je bencinar, ampak nej bi bil zelo varčen tam do 6l/100km...hmmm nabit z opremo niti ni....+senzorji, kovinska barva, priprava vozila in zatemnjena stekla...
pristej liter do dva pri porabi focusa...
laik25 je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:laik25 je napisal/-a:Da, ford je bencinar, ampak nej bi bil zelo varčen tam do 6l/100km...hmmm nabit z opremo niti ni....+senzorji, kovinska barva, priprava vozila in zatemnjena stekla...
pristej liter do dva pri porabi focusa...
Resno? Ali imas izkusnje s tem modelom....motorjem? Povsod sem bral da je poraba do 6l tudi v salonu so tako rekli...
Se pravi da ne morem pricakovati, da bi lahko kupil bencinarja karavan ali enoprostorca ki bi porabil pod 6l.?
laik25 je napisal/-a:Zdravo!
Prišel je čas nakupa novega vozila, in sicer se trenutno odločam med novim Focusom 1.0 ecoboost (125KM) - oprema sport ali Astro Sports Tourer 1,7cdti (110KM) - 150 years edition. Oba prideta na ceno okoli 17k, ravno toliko je maksimum, ki sem ga pripravljen dati.
Ogledal sem si tudi novega i30 karavana, vendar je dizel ob podobni opremi nekoliko dražji od teh dveh.
Avto bi se potreboval za cca 40km dnevno...nekje do 20.000km letno. Ali se splača v tem primeru sploh kupovati dizla? Želim si, da bi z avtom imel čim manjše stroške, glede servisov, porabe goriva, zavarovanja itd.
Ima kdo še kakšen predlog za kakšno vozilo do 17k, lahko je tudi enoprostorec samo da ima velik pritljažni prostor in je "varčen".
LP
maniaxxx je napisal/-a:
Tole si spregledal Sašo, takega ne dobi za ta denar, tole je bližje 20k.
Pa tudi o servisni mreži je tako-tako, odvisno kje živiš. Sam imam do najbližjega NORMALNEGA pooblaščenca za Ford več kot 100km, sicer ga pa vozim na tvoje konce servisirat. Problem pri fordu je, da je zelo malo normalnih serviserjev, ki te ne olupijo ampak znajo normalno vzdrževat avto, ne samo olje pa filter zamenjat. Pri Oplu je situacija vsaj v mojem koncu bistveno boljša
sašo5 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6219809&show=1
točno takega bi vzel..............odmisli bencin 1,0ja, je tam med 5 in 6 lit. ampak pri 100km/h konstantno........
Astro bi odmislil, kajti vseeno je Ford trenutno v prednosti: definitivno boljši motor, praktično nova oblika, boljše pošlihtana servisna mreža, tudi počutje za volanom je v Fordu boljše, da ne rečem tudi sama vožnja oz. vodljivost avta je pri novem Focusu vrhunska.....
thunderbolt je napisal/-a:Laik, pojdi nazaj v fordov salon in jim povej, naj ti dajo na test 1,0 motor (če ga nimajo, pojdi nekam, kjer ga bodo imeli) in ga sprobaj na relaciji in s tempom, ki jo ponavadi opraviš z zdajšnjim avtomobilom, da boš dobil pravo sliko o porabi (če pa bo motor povsem nov, pa od porabe še odštej par deci). Tu dvomim, da je že kdo vozil ta motor, čeprav so mnenja videti zelo suverena.
Kaj pa recimo prenovljeni megane grandtour?
laik25 je napisal/-a:Drugace se bom pa z avtom vozil v sluzbo cca 20 km v eno smer od tega 10 km avtoceste...naj razmisljam o dizlu ali ne?
laik25 je napisal/-a:Sem ze bil v salonu pa ga nimajo sele konec avgusta ga bodo registriral tako da s testno voznjo ne bo nic...
Tudi v oddaljeni salon sem klical pa ga tudi nimajo...no tam imajo vsaj dizla...
sašo5 je napisal/-a:
PS. piše, da si iz Celja - torej do normalnega servisa imaš dobrih 20 km (Edo) tam sem bil s sestrino Fiesto marca_vse pohvale- tudi od prijatla oče je kupil c-Maxa tam, prav s tem novim 1.6 dizlom, tudi prezadovoljen (naspram Summita v LJ) ti pa ne mi reč, da hodiš v Krško Vas(Paič)![]()
TrijoAdijo je napisal/-a:
Ah ne, tam ne hodi, čeprav bi bil paič boljša izbira od summita(hodi pa k enem, katerega ti,jaz in maniaxxx poznamo
).
sašo5 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:
Ah ne, tam ne hodi, čeprav bi bil paič boljša izbira od summita(hodi pa k enem, katerega ti,jaz in maniaxxx poznamo
).
Tomažu![]()
on je sedaj specializiran za Ivecote, Ategote, Dafe ipd......
TrijoAdijo je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:
).
Tomažu![]()
on je sedaj specializiran za Ivecote, Ategote, Dafe ipd......
Yup...Ma on je specializiran za vse
:)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov