Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

honda2
Nov uporabnik

Kaj kupiti Fiat Punto ali Renault twingo

Napisal/-a honda2 So avg 25, 2012 10:56 am

V kratkem imam namen kupiti avto za vsakdanji prevoz v službo cca 20km v eno smer in me zanima kaj mi priporočate Fiat Punto ali Renault Twingo letnik nekje 2000 - 2002. Zanimajo me predvsem stroški vzdrževanja in zanesljivost obeh avtomobilov.
Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: Kaj kupiti Fiat Punto ali Renault twingo

Napisal/-a Blinder So avg 25, 2012 11:39 am

twingo je za eno generacijo starejši avto
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

R19-racing
Nov uporabnik

Napisal/-a R19-racing So avg 25, 2012 2:00 pm

za moje pojme funto letnik 2003 in twingo letnik 2003 twingo dosti manj pije bolse gre oprema je pa itak tam tam...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So avg 25, 2012 2:37 pm

0.3-0.5 L manjšo porabo imajo twingoti 1.2 01-04 na spritmotor.de v primerjavi s punti 1.2 istega letnika
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So avg 25, 2012 5:03 pm

Ne pozabit, da je punto višji rang od twingota
Lp

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So avg 25, 2012 5:38 pm

Nič od obojega, ampak clio. Razglabljal o zanesljivosti punta ne bom - uporabi funkcijo iskanje. Ostalemu lahko dodam še problem s konstantnim razmagnetovanjem ključev in dvojno menjavo akumulatorja v letu in pol (ne vem, kaj ga tako cuza, ampak ta problem sem zasledil že tudi pri drugih lasnikih). Glede porabe: puntota komot držiš okoli ali malo nad petimi litri (po BC-ju).

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie So avg 25, 2012 7:29 pm

Thunderbolt
nebi razglabljal o zanesljivosti cliota in twingota iz lastnih izkušenj...
Osebno bi vzel Fiat Punta, saj ima preverjen motor z FIRE zasnovo, ki ga izdelujejo že od prve pande naprej, pa še v Puntih EVO (8V motorji). Pazi le na stanje servo volana in na rjo, s katero imajo Punti prve in druge generacije kar dosti problemov. Pozoren bodi na napake elektronike, in avto dobro preveri pred nakupom....

Je pa nakup Fiat punta veliko bolj siguren nakup kot Renault Twinga ali Cliota...
Freunde am fahren.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So avg 25, 2012 9:56 pm

Pixie
Tudi 1,2 renojev motor ni pokvarljiva stvar in je preverjen. Sam motor v puntu mi je tudi všeč in ga lahko pohvalim. Težava pri renoju zna biti le s kako tuljavo ali pa kak senzor prostega teka, kar je pa itak že ob samem vžigu motorja ali po testnih par kilometrih jasno (avto mora biti hladen).
Pri puntu v primeru, da ti gre servo volan, kar je bila pri teh avtih serijska (vendar nikoli priznana) napaka, je strošek takoj 300€ (je pa odvisno kaj gre - ali motorček, ali senzorji položaja, ali pa kar oboje). Skratka, to je strošek za katerega porihtaš praktično celega cliota (ne govorim o potrošnih delih). Pri puntu od punce je poleg volana in rje, ki počasi buta ven, še težava v nekvalitetnem laku (ta prozoren), ki bledi in se lušči (predvsem streha, simptom se seli tudi na havbo) ter v sklopki, ki se kar naprej zatika in škripa (stvar zamenjana, dvakrat kompletna razstavljena, nič bolje).
Lahko, da je težava samo v tem enem avtu, ampak tudi nasploh lahko rečem, ko šarim po avtu, da se mi zdi cel avto bolj šlampast kot 98 letnik reno.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne avg 26, 2012 6:32 pm

-mislim,da ni neke bistvene razlike,tudi starejši renaulti niso nek presežek kakovosti,kupi predvsem dobro ohranjenega in naj ti ne bo žal kakšnih par 100 evrov več,boljše kot podrtijo,ki te bo potem stala še več
-tudi sam sem tako naredil,ko sem iskal avto za hčerko,našel sem punto 75,skoraj kot nov,sem pač dal 300-400 evrov več,kar se sliši dosti,glede na to,da so podrtije bile okrog 500 evra,ampak govorimo o par 100 evra,ne par tisoč ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 28, 2012 2:04 pm

Kupi Accenta. :)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov