Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

vogrinc
Nov uporabnik

dizel ali bencinar

Napisal/-a vogrinc So avg 25, 2012 12:43 pm

Dober dan! Kupujem rabljeni auto 5 do 8 let starega pa ne vem če naj kupim benzinskega ali dizel. Delam približno 2000 km na mesec. Zanima me kaj je boljše benzin ali dizel? Lep pozdrav!

hahehihoh
Uporabnik

Re: dizel ali bencinar

Napisal/-a hahehihoh So avg 25, 2012 12:57 pm

Pri 25000 km si ravno na meji. Pri teh cenah bencina bi jaz raje vzel dizla. Odvisno tudi, kakšen avto imaš v mislih. Če je to vsaj golfov razred ali večji, definitivno dizla. Meni recimo je vožnja dizla bolj všeč. Vsekakor pa se drži sledečega: kupi avto s preverljivo zgodovino servisiranja, s sabo imej nekoga, ki se na avte spozna (in ima merilec debeline laka), da ti svetuje, če je avto primeren za nakup. Ne zaletavaj se, vzemi si čas in kupi dober avto. Po možnosti naj bo slovenskega porekla. Če ga dobiš od prvega lastnika, si zmagal.

Kakšne avte pa gledaš? Budget?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: dizel ali bencinar

Napisal/-a Kael So avg 25, 2012 2:34 pm

Če je izbira samo bencinar / dizel, potem dizel, ker delaš precejšnje število kilometrov. Vendar tudi vožnja z dizlom predstavlja danes vse večji strošek - če najdeš enega dobrega bencinarja, bi osebno razmislil o investiciji predelave na plin - približno 1200 do 1800 € - odvisno od motorja in izbranega sistema. Bencin je 1.6 €, Nafta 1.43 €, plin pa dobrega 0.8 €. Če želiš izvedeti več o plinu, je o tem tema na forumu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov