Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

speedfaca
Novinec

Kraj: celje

kupujem avto in izbiram med tema dvema

Napisal/-a speedfaca To avg 28, 2012 9:49 am

katerega bi se po vašem mnenju bolj splačalo it pogledat ter če je uredu kupit!hvala za vaša mnenja!lp peter http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6355634&show=1 ali pa tega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6391667&show=1

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: kupujem avto in izbiram med tema dvema

Napisal/-a Blinder To avg 28, 2012 10:41 am

o kristus. ena precenjena honda ko ima volan in 4 kolesa in značko honda gor(motor pa od skuterja, 1.4 75) in ena alfa ki stane 3x tok kot ostale take alfe. Ampak če je res to kar piše pol ni tako draga(nove gume, sklopka, akumulator, velik servis).
Tapravega gti nočeš kupit zaradi zavarovanja, ker si novi voznik ane?
Z hondo bi privarčeval 100-200€ letno na gorivu. Alfa ima še športno podvozje zraven. Ampak tebi če je važen samo izgled potem ti zmogljivosti alfe ne pomagajo
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To avg 28, 2012 10:48 am

raje se odloči za hondo,ker te alfe še kr velik pijejo.........

speedfaca
Novinec

Napisal/-a speedfaca To avg 28, 2012 11:43 am

Blinder je napisal/-a:o kristus. ena precenjena honda ko ima volan in 4 kolesa in značko honda gor(motor pa od skuterja, 1.4 75) in ena alfa ki stane 3x tok kot ostale take alfe. Ampak če je res to kar piše pol ni tako draga(nove gume, sklopka, akumulator, velik servis).
Tapravega gti nočeš kupit zaradi zavarovanja, ker si novi voznik ane?
Z hondo bi privarčeval 100-200€ letno na gorivu. Alfa ima še športno podvozje zraven. Ampak tebi če je važen samo izgled potem ti zmogljivosti alfe ne pomagajo

hvala za dober odgovor ter nasvet!gti-ja bi imel vendar ker sem res voznik začetnik in nimam nič bonifikacije bi me zavarovanje prišlo zelo drago,bom šel oba vozila pogledat in da vidim kako in kaj je! lp peter

speedfaca
Novinec

Napisal/-a speedfaca To avg 28, 2012 11:45 am

hribko je napisal/-a:raje se odloči za hondo,ker te alfe še kr velik pijejo.........

hvala za nasvet! lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To avg 28, 2012 12:19 pm

speedfaca je napisal/-a:katerega bi se po vašem mnenju bolj splačalo it pogledat ter če je uredu kupit!hvala za vaša mnenja!lp peter http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6355634&show=1 ali pa tega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6391667&show=1

Od naštetih avtomobilov nebi vzel nobenega, ampak bi poskusil poiskati kaj mlajšega za tak proračun. Če pa že sklepamo iz opisa, bi se kljub malce večji porabi odločil za Alfo. Kot je videti večjih stroškov z vzdrževanjem ni pričakovati - menjan izph, akumolator, sklopka, jermen. Skratka avtomobil ki ga boš leto ali dve le vozil in tankal (narediti bo treba le kak oljni servis). Priloži celo še zimske gume. Na pogled odličen paket za ta denar. Trditve so podkrepljene še s kupom računov

Medtem ko pri Hondi manjka podatek o servisiranju, prav tako bo treba v kratkem kupiti še set gum (zima bo kmalu pred vrati), preventivno bi bilo dobro narediti večji servis... - čaka te še precej stroškov.

Pri Alfi je dober argument za nakup tudi želja po prodaji zaradi novega vozila na dvorišču - če malce pritisneš morda iztržiš še ugodnejšo ceno, razliko nameniš preventivnemu servisu in odpravi kakšne manjše napake in do konca staleža voznika začetnika voziš brez dodatnih večjih stroškov.

LP Tristan01
Zadnjič spremenil tristan01, dne To avg 28, 2012 12:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To avg 28, 2012 12:20 pm

Prvo sploh preglej oba avta in ugotovi koliko boš dal za kakšna dodatna popravila - recimo tista alfa ima menjan avpuh kar sigurno ni tako poceni - skratka pogled v kakšenm stanju je recimo podvozje, sklopka, zavore....

Drugače pa če že ni lahko tisto hondico brez težav spraviš na cca 90 konjičev z simpl trikom:

viewtopic.php?f=8&t=18894
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

speedfaca
Novinec

Napisal/-a speedfaca To avg 28, 2012 12:34 pm

INFINITI je napisal/-a:Prvo sploh preglej oba avta in ugotovi koliko boš dal za kakšna dodatna popravila - recimo tista alfa ima menjan avpuh kar sigurno ni tako poceni - skratka pogled v kakšenm stanju je recimo podvozje, sklopka, zavore....

Drugače pa če že ni lahko tisto hondico brez težav spraviš na cca 90 konjičev z simpl trikom:

viewtopic.php?f=8&t=18894

hvala za nasvet,grem danes na ogled če bo čas dopuščal obeh vozil! lp

speedfaca
Novinec

Napisal/-a speedfaca To avg 28, 2012 12:36 pm

tristan01 je napisal/-a:
speedfaca je napisal/-a:katerega bi se po vašem mnenju bolj splačalo it pogledat ter če je uredu kupit!hvala za vaša mnenja!lp peter http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6355634&show=1 ali pa tega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6391667&show=1

Od naštetih avtomobilov nebi vzel nobenega, ampak bi poskusil poiskati kaj mlajšega za tak proračun. Če pa že sklepamo iz opisa, bi se kljub malce večji porabi odločil za Alfo. Kot je videti večjih stroškov z vzdrževanjem ni pričakovati - menjan izph, akumolator, sklopka, jermen. Skratka avtomobil ki ga boš leto ali dve le vozil in tankal (narediti bo treba le kak oljni servis). Priloži celo še zimske gume. Na pogled odličen paket za ta denar. Trditve so podkrepljene še s kupom računov

Medtem ko pri Hondi manjka podatek o servisiranju, prav tako bo treba v kratkem kupiti še set gum (zima bo kmalu pred vrati), preventivno bi bilo dobro narediti večji servis... - čaka te še precej stroškov.

Pri Alfi je dober argument za nakup tudi želja po prodaji zaradi novega vozila na dvorišču - če malce pritisneš morda iztržiš še ugodnejšo ceno, razliko nameniš preventivnemu servisu in odpravi kakšne manjše napake in do konca staleža voznika začetnika voziš brez dodatnih večjih stroškov.

LP Tristan01

hvala za nasvet,saj gledam po avtonetu vendar ne alfe in ne hondice ni trenutno nobene mlajši letnik ter za pametno ceno,use z večinoma nabitimi cenami! lp

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To avg 28, 2012 1:20 pm

med temi dvemi bi jaz vzel alfo. kolega jo ima in vedno mu je delala super.
pa se boxer je :twisted:
turbo inside

speedfaca
Novinec

Napisal/-a speedfaca To avg 28, 2012 1:55 pm

_furby_ je napisal/-a:med temi dvemi bi jaz vzel alfo. kolega jo ima in vedno mu je delala super.

hvala za nasvet saj po usej verjetnosti grem prvo pogledat alfo! lp

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To avg 28, 2012 2:40 pm

speedfaca je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:med temi dvemi bi jaz vzel alfo. kolega jo ima in vedno mu je delala super.

pa poslusaj jo tudi. to je glavna stvar boxerjev :twisted:
turbo inside

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To avg 28, 2012 3:12 pm

_furby_ je napisal/-a:
speedfaca je napisal/-a:

Že že ampak kako imprezo sti je že prijetno poslušat ne pa alfinga 1.6 boxerja.

lp

p.s. drgač, če bi rad boxerja poslušal mamo mi doma hrošča pa pridi na drink =P =P

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To avg 28, 2012 3:14 pm

King1 je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:
speedfaca je napisal/-a:

Že že ampak kako imprezo sti je že prijetno poslušat ne pa alfinga 1.6 boxerja.

lp

p.s. drgač, če bi rad boxerja poslušal mamo mi doma hrošča pa pridi na drink =P =P

oce je imel Alfo Sprint (seveda boxer), tisti zvok mi je ostal v spominu in ni bil lih svoh :D
impreza pa je klasa zase =P
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To avg 28, 2012 4:15 pm

Boxer ma svoj zvok, ne glede na kubike, sem pa danes imel priložnost slišati subarujevega boxera v legacyu ( ne vem kateri motor ) s športnim auspuhom..poezija :mrgreen: .

Aja..alfo vzam...boš vsaj užival pa vsaj 1 airbag ima, honda nima nič.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To avg 28, 2012 5:10 pm

Kupi si hyundai coupeja al pa kaj tajga, ne pa alfe gledat, k je ne boš mogu tankat, še težje pa prodat, avto ti bo pil 9-10l neke normalne vožnje, ker si dokaj nov voznik in si kupuješ "športen avto" boš tudi verjetno kar dosti pedalko za gas božal, če boš pa še malce bolj nerodno pospeševal, boš še pa menjalnik menjal ;)...

Honde so pa močno precenjene, tak da malce še poglej po avtonetu, pa kaj bolj pametnega najdi ;)

Med tema dvema gre glas alfi, samo te bo po začetnem navdušenju začela počasi jeziti porabaaa, razen če delaš resnično malo km. Vem, sem jo lastil, ker za peljat je pa odlična (mislim lega pa občutek na volanu, motor je malce švoh) :)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To avg 28, 2012 5:19 pm

srcnik je napisal/-a:Kupi si hyundai coupeja al pa kaj tajga, ne pa alfe gledat, k je ne boš mogu tankat, še težje pa prodat, avto ti bo pil 9-10l neke normalne vožnje, ker si dokaj nov voznik in si kupuješ "športen avto" boš tudi verjetno kar dosti pedalko za gas božal, če boš pa še malce bolj nerodno pospeševal, boš še pa menjalnik menjal ;)...

Honde so pa močno precenjene, tak da malce še poglej po avtonetu, pa kaj bolj pametnega najdi ;)

Med tema dvema gre glas alfi, samo te bo po začetnem navdušenju začela počasi jeziti porabaaa, razen če delaš resnično malo km. Vem, sem jo lastil, ker za peljat je pa odlična (mislim lega pa občutek na volanu, motor je malce švoh) :)

Razmišljati kako boš čez kako leto prodal avto vreden 1000 evrov je malo brezveze, več kot 1000 evrov na njen ne bo zgubil pa če jo takoj zapelje nekam v jarek.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

speedfaca
Novinec

Napisal/-a speedfaca To avg 28, 2012 5:39 pm

hvala usem za dobre nasvete,sem šel alfo danes gledat,izpuh je bil menjan ko so bili še tolarji kar sem videl po računu tko da ga že malo korozija razjeda kar sem sam videl,zadnje gume so bol švoh,pa malo je obtolčena in sprednji blatniki so svetlejše barve kakor pa vrata in bok,tko da je že bila verjetno razbita in na hitrco popravljena!uglavnem previsoka cena za to alfo ter za takšen letnik,kar se pa tiče sklopka pa je bila menjana lani to pa drži! lp peter

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To avg 28, 2012 8:00 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Razmišljati kako boš čez kako leto prodal avto vreden 1000 evrov je malo brezveze, več kot 1000 evrov na njen ne bo zgubil pa če jo takoj zapelje nekam v jarek.

To je pa odgovor na tvojem nivoju.

Če si dijak-študent brez rednih dohodkov, ti vsak € vedno prav pride, in je razlika, če ga čez leto prodaš za 800€ ali pa 300€, se ti ne zdi?

Vem pa, da je to drobiž za tebe, če si bil zmožen tankati TSI-ja, ajaaaaa nisi ga bil, pa si jamru o vsakemu deciju porabe, zdaj pa govoriš, kot da 1000€ ni nič :roll:

ironija :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To avg 28, 2012 8:06 pm

srcnik je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

To je pa odgovor na tvojem nivoju.

Če si dijak-študent brez rednih dohodkov, ti vsak € vedno prav pride, in je razlika, če ga čez leto prodaš za 800€ ali pa 300€, se ti ne zdi?

Vem pa, da je to drobiž za tebe, če si bil zmožen tankati TSI-ja, ajaaaaa nisi ga bil, pa si jamru o vsakemu deciju porabe, zdaj pa govoriš, kot da 1000€ ni nič :roll:

ironija :lol:

Ne vem od kod ti mene poznaš, da veš koliko meni pomeni 100o evrov in ali sem bil sposoben tankati TSI-ja ali ne ampak ti bom še enkrat razložil.

Nadaljnja prodaja oziroma vrednost le-te je veliko bolj pomembna pri novejših avtih, kot pri avtu za 1000 evrov, ker neke pretirane izgube tukaj ne more biti. Razen če morda misliš da bo honda čez 2 leti vredna še več? :mrgreen:

Pa še to, pri avtu za 1000 evrov, pri katerem bo več dal za bencin na leto kot je avto vreden je veliko bolj pomembno koliko izrednih stroškov bo imel z njim, koliko porabi, koliko stanejo deli, kakšne so gume gor ipd, kot to, koliko bo za njega dobil čez recimo dve leti. Sploh če si dijak/študent brez nekih rednih prihodkov, kjer ti kot praviš vsak evro veliko pomeni in te lahko dražja okvara pusti brez avtomobila ker nimaš denarja za popravilo.

Ti je zdaj kaj bolj jasno ali ti narišem? :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov